Restoranitest: NOA ja OKO tegijate uus restoran Nõmmel

pajuvilla
Paju villa Nõmmel

Tallinna Nõmme aedlinn sai suvel rikkamaks: eelmise sajandi kolmekümnendate aastate vaimu kandvas Paju villas avati restoran, mille tegijad-omanikud on tuntust ja tunnustust kogunud Noa, Tuljaku ja OKOga.

Peakokk on Joonas Koppel, kes pole küll nii kuulus kui restoranigrupi esinägu Tõnis Siigur, kuid omajagu tuntust on kogunud temagi. Nii et kvaliteedigarantii oli uuel restoranil olemas juba enne avamist.

Kuigi napp, pakub toidukaart palju põnevust. Tandemil Siigur-Koppel on hämmastav võime ühele ja samale teemale ikka ja jälle uusi variatsioone välja mõelda. Nii meenutab ka Paju villas nii mõnigi roog varasemat, kuid ainult meenutab, mitte ei kopeeri.

Paju villa restorani menüü pakub palju põnevust.
Paju villa restorani menüü pakub palju põnevust.

Eriti meeldivad mulle mängud tomatiga. Seekord on tomat täidetud mozzarella ja pestoga, kuid näeb välja justkui äsja varre otsast nopitu, basiilikuleht värskust kinnitamas. Teine lemmik, sidrunibrüleekook oli seekord saanud kerge männiokkamaitsestuse, mis männirohelisel Nõmmel eriti kohane tundus olevat. Surf ja turf ilmus seekord pasta kujul, lõhe balansseeris osavalt küpsuse piirimail nagu ikka.

Nooruslikult hoogne teenindus

Kõige toredamaks roaks osutus eelroog nimega tursamaks ja õhik. Tursamaksa „taramasalataga“ ja ohtra riivjuustuga kaetud saiaviil näeb välja kui pikaks venitatud bolonka. Kui tundsin huvi, mis taramasalata koostisse kuulub, lühendas noor kelner selle taramasalaks ja lasi fantaasial lennata.

Paju villa restoran on kui gastronoomiline teater.
Paju villa restoran on kui gastronoomiline teater.

Kokad olla just hiljuti Indias käinud ja seal õppinud India moodi tursamaksa valmistama. Imestasin, et kuidas nende turskadega seal Indias ikka lood on, tursk ju külma vee kala. Noormees lükkas mu kõhklused ümber: turskadel on palju liike ja tegemist on põlise India roaga ning tõi näiteks tapjahai, kellele sobiksid ka meie mered, kui ta ainult Taani väinadest läbi mahuks.

Ilmselgelt puhas bluff, aga esitatud sellise enesekindlusega, nagu oleks tegemist teatri ja monotükiga. Mida muud see restoran siis ongi, kui gastronoomiline teater, suures osas pealegi improvisatsiooniline. Plaksutama just ei hakka, aga kui toit maitseb, pole ju vahet, mis maa roog see taramasalata on, India või Kreeka, nagu ma seni teadsin.

Saladuslikud joogid

Mitte ainult roogade tundmises, vaid ka jookide pakkumises on noorel, üksnes neli kuud avatud olnud restoranil arenguruumi. Joogikaardil on kirjas ainult veinid, kuid kuna juhtusime istuma baarileti lähedal, nägin, et aeg-ajalt toimetati seal vägagi eriliste pudelitega. Ühes oli näiteks omavalmistatud kurgimahl, mida kasutati nii alkoholiga kui ka alkoholita segujookides. Mida baar pakub, selgus alles siis, kui küsima hakkasime. Aga kui poleks näinud, poleks ju osanud küsidagi, eksju? Pettumust valmistas ka dessertjookide nappus – männi tartleti juurde oskas ettekandja pakkuda vaid Jaanihanso siidrit.

Kaua renoveeritud kauni hoone sisekujundus valmistas mõningase pettumuse. Jah, ilus ja maitsekas küll, kuid põhjamaiselt jahe ja vaoshoitud. Pilkupüüdvaimaks elemendiks on disainervalgustid, igas ruumis erinev.

Disainervalgustid on Paju villa restorani interjööri pilkupüüdvaimad elemendid.
Disainervalgustid on Paju villa restorani interjööri pilkupüüdvaimad elemendid.

Hiljuti Äripäeva tunnustava märgi pälvinud restoranid

“Äripäev soovitab” kleepsu pälvivad alates 2016. aastast söögikohad, mis saavad restoranitestis kokku 25 või rohkem punkti.

Osale arutelus

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Korralda oma koolitus või konverents tulirelvamuuseumis ja lasketiirus

Taktikalise laskmise keskus suudab teile korraldada unustamatu firmaürituse. Meie konverentsiruum asub tulirelvamuuseumis, kus saab tutvuda tulirelvade ajalooga, viia läbi koolitusi või konverentse.

Aasta suurejooneliseim sündmus Radisson Blu Sky Hotelis!

Jõulupidu, kui üks ettevõtte olulisemaid sündmusi, on oodatud nii töötajate kui ka koostööpartnerite poolt. Radisson Blu Sky Hotel pakub peohõngulist atmosfääri ning erakordset elamust, mida elevusega oodatakse ja soojusega meenutatakse. Meie eesmärgiks on täita teie soovid ja ergutada maitsemeeli hõrgutistega, milles traditsioonid kohtuvad mitmekesise tänapäevaga.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

  • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
    28%
    28%
  • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
    17%
    17%
  • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
    10%
    10%
  • Suvepäevi ei peeta
    45%
    45%

Valdkonna tööpakkumised

Uudised

Teabevara