Autor: Heidi Vihma • 2. oktoober 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Restoranitest: Tallinna saabus troopiline papagoi

Parrot MiniBar Tallinnas
Foto: Eiko Kink
Nagu papagoid ikka, mõjub ka Parrot sügiseses Tallinnas kui eksootiline tulnukas Lõuna-Ameerikast või lõunamere saartelt: erksad värvid, lilled, erilised nõud ja serveeringud.

Troopilisi lillemustreid jätkub nii ettekandjate kleitidele kui ka seintele, troopika on jätnud jälje ka joogikaardile ja menüüsse, kus maitseid kujundavad eksootilistest viljadest mahlad ja kastmed-marinaadid.

Sisekujundusest jookseb läbi aga ka teine teema – Great Gatsby ehk muretud kahekümnendad. Esimene korrus tundub mõjutatud rohkem art déco’st, keldrikorrus art nouveau’st, ühed kaunid mõlemad. Kaht stiili ja kaht korrust ühendab üllatus, mida ei raatsi kuidagi ette ära rääkida.

Parrot MiniBar
Foto: Eiko Kink

Joogid head, toit veel parem

Jookidest on kokteilid esindatud tunduvalt paremini kui veinid, mille valik ülimalt tagasihoidlik. Tegemist ei ole siiski kummardusega eelmise sajandi kokteiliajastule, vaid lihtsalt pole veel jõutud korralikku veinikaarti kokku panna, nagu selgitas ettekandja. See olevat kohe-kohe tulekul.

Kokteilide poolest on valikuvabadust ka alkoholivabade variantide eelistajatele. Mahlad, teed ja muud mittealkohoolsed joogid olid kenasti esindatud. Nii et küll baar, st eelkõige joogikoht, kuid sobilik ka neile, kes alkoholi ei armasta.

Baaril poleks aga põhjust restoranikolumni sattuda, kui seal poleks head toitu. Ja kuigi joogid olid head, suutis toit selle üle mängida. Minibaarile sobivalt on valdav osa suupisteid minimõõdus, pigem maitseelamuste tekitajad kui kõhutäitjad.

Toit-jook: 8

Teenindus: 10

Interjöör: 9

Kokku: 27/30

Parrot MiniBar
Foto: Eiko Kink

Suupistete kõrval ka kõhtu täitvad road

Papagoide tavatoiduks on seemned, puuviljad, pähklid, nektar ja noored taimed, Parroti minibaari menüüs aga lisaks nimetatutele veel ka mereannid, kala ja liha. Alustasime kergete hõrgutiste jaotusest leitud ampsusuuruse linnumaksaburgeri ja kalaküpsisega, mis kujutas endast midagi soolase besee taolist, millel kreemi asemel punane kalamari. Maitse oli hõrk, kuid selle kinnipüüdmiseks pidi olema täie tähelepanuga asja juures: suupisted olid tõesti pisikesed.

Suuruselt järgmised on sajagrammised minipõhiroad, mille hulgast valisime põletatud tuunikala mango-ananassi salsaga ja minikaheksajalad chimichurri kastmega – mõlemad serveeritud sel moel, et neid oli hõlpus jagada. Paari põhirooga sai tellida ka kõhtutäitvas suuruses, aga need jätsime vahele ja jätkasime magusaga. Desserdid osutusid niigi elamusterohke õhtu grande finale’ks. Eriti troopiliste austrite nimeline roog, kus molekulaargastronoomia abil oli mangost ja virsikust „auster“ saanud, mida serveeriti – nagu austreid ikka - austrikarbis ja adrupadjal.

Parroti rõõmus papagoi- ja troopikamäng on detailideni paigas. Isegi teenindus lõunamaiselt rõõmus ja sõbralik ning väga-väga tähelepanelik. Kui enamikus restoranides sukeldub teenindaja kõigepealt peadpidi arvutisse, kui klient uksele ilmub ja oma broneeringust teada annab, siis Parrotis on arvuti asemel seinatahvel, kus lauad ja broneeringud värviliselt üles joonistatud-kirjutatud.

Peakokk: Margo Paluoja

Kokteilimeister: Henno Pello

Omanikud: Henno Pello, Meelis Kajandu, Teele Raam ja Kaur Kaljuma (Minibar OÜ kaudu)

Aadress: Vana-Posti 7, Tallinn

Telefon: 433 1818

Avatud: T-L 17-00

Pearoogade hinnavahemik:põhiroad isukatele 24, minipõhiroad 7-15 eurot

Kodulehekülg: https://www.facebook.com/parrotminibar/

Hiljuti Äripäeva tunnustava märgi pälvinud restoranid

Parrot MiniBar- , Vana-Posti 7, Tallinn, september 2017

Rae Meierei, Dunkri 5, Tallinn, september 2017GOSPA restoran, Tori 2, Kuressaare, Saaremaa, august 2017Loona mõisa restoran, Loona küla, Kihelkonna vald, Saaremaa, august 2017Kohvik Retro, Lossi 5, Kuressaare, august 2017

„Äripäev soovitab” kleepsu pälvivad alates 2016. aastast söögikohad, mis saavad restoranitestis kokku 25 või rohkem punkti.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700