Õnnelik olemine on 7 sammu kaugusel

onnelik
Et õnnelik olla, võta enda jaoks aega, väldi negatiivsust ja ära piitsuta end...

Paljud inimesed usuvad, et kui neil on rohkem asju, näiteks suurem maja, mitu autot või uhked rõivad, on nad õnnelikud.

Tõsi on aga, et asjad teevad inimest õnnelikuks vaid mõneks ajaks, seejärel muutub ka kõige uhkem sportauto osaks igapäevaelust ega suuda enam erilist rõõmu ja elevust pakkuda.

Väljaanne Entrepreneur kirjutab, et õnneliku elu saladus on hoopis teatud käitumisviisidest loobumine. Välja võib tuua järgmised seitse.

Ära tee ületunde. Kui vähegi võimalik, jäta rohkem aega enda jaoks ja unusta tööl ületundide tegemine. Väljaanne Forbes viitab uuringutele, mis ütlevad, et pidevad ületunnid hakkavad kahju tegema inimese vaimsele tervisele. Tekkida võivad ärevushäired või depressioon. Selleks, et ületunde vältida, proovi olla töö ajal produktiivsem, näiteks ära tegele kõrvaliste asjadega nagu sotsiaalmeedias ringi uitamisega.

Ära halvusta ennast. Uuringud on näidanud, et inimene ütleb iseendale umbes 300-1000 sõna minutis. Kui midagi läheb valesti, kipume reeglina end mõttes halvustama ja enda kohta iseendale vägagi krõbedaid sõnu ütlema. Mõtle aga sellele, et see, mis sa endale ütled, võib sind mõjutada. Proovi endale andestada ja kiida end tublide saavutuste eest, eksimuste korral ära aga liiga karmilt piitsuta. Rahusta end maha ja sisenda endale, et kõik saab korda.

Ära süüdista teisi. Kuigi ebaõnnestumiste korral kipuvad inimesed reeglina süü teiste inimeste kaela lükkama, ei ole see siiski mõistlik. Vaata peeglisse, tunnista omi vigu, tee neist järeldused ja ära neid enam tulevikus korda.

Ära ümbritse end negatiivsusega. Kõik see, mis me ümber toimub, mõjutab ka meid, seega tasub sul end ümbritseda inimestega, kes sulle meeldivad ja kellest kiirgub positiivsust.

Ära karda maha jääda. Kasuta oma aega targasti ja ära püüa iga viimase kui uudisega kursis olla. Sinu maailm ei jää seisma, kui sa iga kümne minuti tagant uudisteportaalidesse ei kiika. Pane see aeg hoopis enda kasuks tööle: ole tööl efektiivsem ja produktiivsem, loe mõnda head raamatut, hari ennast.

Ära püüa teistele iga hinna eest meeldida. Loobu sellest, et sa pead olema keegi, kes teised tahaksid, et sa oled. Üks valemaid otsuseid, mida sa teha saad, on olla see, kes sa tegelikult pole. Püüd teistele meeldida röövib sinult palju energiat ja lõpmatuseni ei suuda keegi oma tegelikku palet varjata. Parem on viimast üldse mitte teha.

Ära püüa olla täiuslik. Portaal Health kirjutab, et perfektsionistide elu pole tegelikult sugugi kerge. Püüd kõike parimal viisil teha võib viia inimese tõsiste vaimsete probleemideni. Perfektsionistid kipuvad endas rohkem kahtlema, samuti on neil ebaõnnestumisi väga raske üle elada.  

Osale arutelus

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Pidupäev Hestia Hotel Laulasmaa Spa's

Laulasmaa loodus on maagiline. Just siit on ammutanud inspiratsiooni maailma enim mängitud kaasaegne helilooja Arvo Pärt ja just siin on seetõttu 2018. aasta sügisel avanemas muusikasõprade meka – Arvo Pärdi Keskus. Kust siis veel ammutada häid mõtteid, kui mitte Laulasmaalt?

Peppersack – tee ajalooliste maitsenaudinguteni

Tallinna vanalinna südames, ajaloolise Raekoja ligidal asuv restoran Peppersack pakub meeldejäävaid maitseelamusi. Lisaks saab nautida mõõgavõitlejate igaõhtust efektset etendust.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

ÄRIPÄEV AS otsib ASSISTENTI

Äripäev AS

28. september 2018

Teabevara