Restoranitest: uued tuuled Kadriorus

Kadriorg

Restoranis Kadriorg on hakanud puhuma värsked tuuled. Võib loota, et koos uue peakoka Mihkel Võsotski tulekuga on kunagise tipprestorani jaoks alanud taas paremad ajad.

Restoran Kadriorg tegi uksed lahti kusagil aastatuhandete vahetuse kandis ja on algusest peale olnud justkui privilegeeritud seisuses. Tegemist on ühe vähese restoraniga, mille jaoks on ehitatud uus modernne hoone. Rohelisele linnaosale sobivalt on söögisaalil seinasuurused aknad, mis koos aknataguste põlispuudega loovad kulinaarsetele naudingutele suurepärase tausta. Head ajad, mil Kadriorg figureeris restorani edetabelite esikümnes, kestsid kümmekond aastat, siis aga saabus vaikus. Mitte et uksed oleks kinni pandud, aga maitseküttidele sinnakanti enam asja ei olnud.

Paar viimast aastat on restorani köögis toimetanud noor peakokk Mihkel Võsotski ja Kadriorg tundub jälle olevat orbiidile tõusmas. Vahepealse ajaga on kokaameti prestiiž teinud tohutu hüppe ülespoole, kokad on köögist välja tulnud ja „peakoka lauas“ einestamine on saanud gurmaanidele eriliselt ihaldusväärseks.

Nii on ka Kadrioru restoran jagatud korruste kaupa kaheks: all tavaline restoran, kus enamike roogade hinnad kõiguvad üles- ja allapoole kümmet eurot, ülakorrusel aga peakoka signatuuriga fine dining restoran, Kadriorg by Mihkel Võsotski. Uue peakoka loominguga tutvumiseks valisime kõrgema, fine dining’u korruse.

Juba eelroad tekitasid koka vastu huvi – mis mees see on, kes ilmub ei tea kust ja pakub kohe välja nii tasakaaluka, läbimõeldud ja originaalse menüü? Andekamate kokkade liikumised ühest restoranist teise on ju Eesti peopesasuurusel restoranimaastikul enam-vähem teada. Suur hulk tipprestoranides sagedamini esinevatest roogadestki aja jooksul tuttavaks saanud: ühes restoranis mõeldakse midagi välja, teises tehakse kiire kloonimine. Nüüd aga täiesti värske käekiri? Lähemal uurimisel selgus, et Mihkel Võsotski on küll Eesti mees, aga tema karjäär, mille baas on tugev prantsuse kokandusõpe, on kulgenud mujal maailmas.

Kuningkrabi ja austrimajonees

Kõigepealt avaldas muljet tooraine, millega Võsotski välja tuli: eelroaks õrn Alaska kuningkrabi, mida saatsid wakame salat ja austrimajonees, pearoaks väikesuulest, mille saatjaks eriliselt tugev suitsulestakaste. Muljet avaldasid ka väikesed võtted, millega peakokk ka tavalisemast kraamist elamusi välja võlus. Näiteks šokolaaditart, mille maitset kujundasid tšilli ja sidrunhein, lisandiks pakutud ingverijäätis. Kusjuures toreda tooraine ja sätitud maitsetega oli ringi käidud väga tasakaalukalt – ei mingit ülevoolavat pillerkaari ega maitsete kuhjamist, igal detailil oli oma koht ja põhjus.

Nii joogid kui ka teenindus pakkusid toiduelamustele väärikat partnerlust. Joogipoolelt väärib märkimist mittealkohoolsete jookide valik, samuti kelneri valmisolek nende toiduga sobitamiseks. Ühe joogiga juhtusime saama isegi testgrupiks, kui kelner palus meilt kommentaare, kuidas värsketest tsitrustest tehtud jook kala kõrvale passib. Enamasti piirneb teenindaja alkoholivaba võimekus mulliga või mullita vee või mahlavaliku soovitamisega, Kadriorus on alkoholivabadus aga peaaegu juba käes.

Hiljuti Äripäeva tunnustava märgi pälvinud restoranid

Moon, Võrgu 3, Tallinn, oktoober 2017

Parrot MiniBar, Vana-Posti 7, Tallinn, september 2017

Rae Meierei, Dunkri 5, Tallinn, september 2017

GOSPA restoran, Tori 2, Kuressaare, Saaremaa, august 2017

Loona mõisa restoran, Loona küla, Kihelkonna vald, Saaremaa, august 2017

“Äripäev soovitab” kleepsu pälvivad alates 2016. aastast söögikohad, mis saavad restoranitestis kokku 25 või rohkem punkti.

Osale arutelus

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Strand SPA & konverentsihotell trumpab konkurendid üle rikkaliku kogemustepagasiga

Lääne-Eesti suurimal konverentsikeskusel on 25 aastat kogemusi ürituste korraldamises. See fakt saadab kindla sõnumi klientidele – võimekas ja usaldusväärne, professionaalne ja kvaliteetne. Just selline koostööpartner on Strand.

Kopra talu – peopaik Mulgimaa ürgses looduses

Turismistaluna hakkas Kopra talu tegutsema 2000. aasta sügisel. Praeguseks on sellest kujunenud populaarne seminaride, konverentside, suvepäevade ja peoürituste pidamise paik. Kopra talu asub Viljandist 22 kilomeetri kaugusel Tuhalaane külas ning on ümbritsetud ürgmetsadest, soodest ja järvedest.

Küsitlus

Millal plaanid suvel puhata?

  • Juunis
    17%
    17%
  • Juulis
    83%
    83%
  • Augustis
    0%
    0%
  • Ei puhkagi suvel
    0%
    0%
  • Muu
    0%
    0%

Valdkonna tööpakkumised

Nelja Energia AS otsib BÜROOJUHTI

Manpower OÜ

19. november 2017

Uudised

Teabevara

Sekretär.ee uudiskirjaga liitumine