13. november 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Igapäevane ajajuhtimine: neli nippi tippettevõtjalt

Foto: Veiko Tõkman
Üks kõige vajalikumaid oskusi tänapäeval on osav ajajuhtimine, mis võimaldab vähema ajaga teha rohkem. Mis on Erply juhi Kristjan Hiiemaa kõige väärtuslikumad ajajuhtimise nipid, mida ta ka teistele soovitab?

Ajakasutus on eriti oluline just alustavatele ettevõtjatele. Ajal, mil oma ettevõtet üles ehitatakse, on iga minut arvel. Elada päevast päeva nii, et pere ja töötajad oleksid õnnelikud ning samal ajal ettevõte kasvaks, on ilmselt kõigi firmajuhtide unistus. Kuidas seda aga realiseerida?

1. Kaardista, planeeri, vii ellu

Võib kõlada küll triviaalsena, kuid kõige olulisem on kaardistada suurimad ajaröövlid. On see siis sotsiaalmeedia, koosolekud, telefonikõned, online-uudised, e-kirjade lugemine või hoopis igapäevane ummikus istumine.

Võtke lihtsalt üks päev, mil panete kirja kõik tegevused, mida tavalise päeva jooksul teete, ja kui palju nendeks aega kulub. Pange kirja ka kõik see, mis takistab teil olemast produktiivsem, mis perioodil tunnete, et suudate teatud tegevusi kõige efektiivsemalt ellu viia, ja kellaajad, mil tööalaselt mitte miski ei suju.

Nii mõistate paremini, mis kell kontorisse liikuda, kas üldse kontorisse minna ja mis kellaajaks panna koosolekuid. Mida vähem ebakonstruktiivseid koosolekuid, seda tõhusam on päev.

Näiteks Erplys on traditsioon, et koosolekuid korraldatakse üksnes äärmisel vajadusel ja igapäevane kommunikatsioon on viidud rakendusse Slack. Nii ei koormata inimesi ebavajaliku informatsiooniga, vaid lähenetakse igale probleemile ja ülesandele personaalselt.

2. Pane kasulikud rakendused enda heaks tööle

Võib tunduda uskumatuna, aga tegelikult on iga minut oluline. Just nimelt, isegi minut. Sest pikapeale saavad minutitest tunnid ja aastate lõikes juba päevad.

Just sellepärast olen kursis rakendustega, mis aitavad mul elu kiiremaks ja lihtsamaks muuta. Näiteks Barking, mis aitab broneerida parkimiskoha juba siis, kui alles sõitma hakkan. Või siis Wunderlist, mis aitab to-do list’il silma peal hoida ja efektiivselt tegutseda. Soovitan proovida ka CloudMagicut, Trellot ja Accompanyt. Sõltuvalt töö iseloomust võivad need vägagi abiks olla.

3. Hoia ka pangatehingutelt aega kokku

Mõni asi on lihtsalt liiga mugav, et seda mitte kasutusele võtta. Nagu näiteks viipemaksega pangakaardid, millega igapäevaselt võidab küll sekundites kuni minutites mõõdetavat aega, kuid mis pikas perspektiivis kindlasti traditsioonilised kaardid välja vahetavad. Lisaks ka Smart-ID ja mobiilipank, mille allalaadimist pole ma hetkekski kahetsenud, sest lisaks ajavõidule on see ka kirjeldamatult mugav. Mobiilipangast jõuavad maksed kohale vaid mõne hetkega, kontojäägi nägemiseks piisab vaid ekraani raputamisest ja raha küsimine pole veel kunagi nii lihtne olnud.

See võimaldab nii iseenda kui ka ettevõtte rahaasjadel reaalajas silma peal hoida, sest mobiilipangas saab  hallata kõiki ettevõtte kaarte. Saab muuta kaardi kasutuslimiite ning vajadusel kaarte blokeerida ja taasavada.

4.  Osta toidukaubad e-poest või telli toidukott poodi

Ausalt öeldes ei mäleta ma, millal kogu perega toidukauplust oleksin külastanud. Enamik toidukauplusi pakub võimalust toidukraam e-poest koju tellida või lasta toidukott endale kokku pakkida ja see koduteel poest peale võtta.

Mõlemal juhul saab ostu eest tasuda mobiiliäpiga. See aitab säästa nii aega kui raha, sest näljasena pärast tööpäeva supermarketi riiulite vahel uidates teeme tihtipeale oste, mida tingimata ei vaja.

Allikas: Erply blogi

Autor: Karina Perevai

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700