16. november 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tasuta loengud kutsehariduse nädalal

Foto: Silver Raidla
21.–24 novembrini tähistatakse kõikjal Euroopas kutsehariduse nädalat. Sellel ajavahemikul korraldab Tallinna majanduskool avatud loengute nädala, mil saab kuulata tasuta loenguid ja seminare põnevatel teemadel.

See on hea võimalus teha uuesti tutvust koolimajaga ja siinsete õppejõududega. Samuti saab kohapeal tutvuda pakutavate õppekavadega ning küsida kõiksugu küsimusi. Lisaks alustavad jaanuarist ka täienduskoolitused, mistõttu on selline „loenguamps” heaks sissevaateks algavatele kursustele.

Kõik loengud on osalejatele tasuta, ent vajalik on ennast eelregistreerida. Registreeruda saab Eventbride’i kaudu, klikates soovitud loengu nimel ning registreerides ennast loengule.  

Õppida saab uut eriala

Tallinna Majanduskoolis on alanud talvine vastuvõtuperiood, mille käigus algab vastuvõtt ka uuele andmekaitsespetsialisti erialale.

Tasemeõppes toimub talvine vastuvõtt kahele jätkuõppekavale: andmekaitsespetsialist ja infohalduse spetsialist. Infohalduse spetsialisti erialale on oodatud õppima need, kellele on sekretäritöö juba tuttav: nad on kas sooritatud sekretäri kutseeksami või töötanud sekretärina.  

„Andmekaitsespetsialist on täiesti uus õppekava, mille oleme loonud koostöös partnerite, sh andmekaitse inspektsiooniga just uue andmekaitse üldmääruse tarbeks,” kirjeldas majanduskooli arendustalituse juht Riinu Raasuke. Andmekaitsespetsialisti erialale õppima tulles on vajalikud baasteadmised õigusteadusest. Kui õigusteadmised puuduvad, siis saab läbida enne õppe alustamist vastava eelkursuse.

2018. aasta maikuus jõustub uus Euroopa Liidu andmekaitse üldmäärus, mis toob endaga kaasa mitu muudatust ning mitmed ettevõtted peavad oma tegevusse kaasama andmekaitsespetsialisti, kes oskab anda juhiseid, kuidas tuleb andmeid koguda ja hoida. „Isikuomadustelt sobib see eriala inimesele, kellele meeldib märgata tervikus detaile või siis detailidest tervikut moodustada,” lausub andmekaitsespetsialisti eriala lektor Gina Kilumets.  „See on väga loominguline töö, mis eeldab muu hulgas ka läbirääkimisoskusi ja enesekehtestamist,” lisab Kilumets.

Õppeaeg sellel erialal kestab pool aastat, infohalduse õpe aga aasta. Õpe on tasuta ning toimub sessioonõppena, mis võimaldab kooli kõrvalt käia ka tööl.

Avalduste esitamine kestab kuni 20. detsembrini ning avaldusi saab esitada nii elektrooniliselt kui ka kohapeal. Sisseastumiseks on tarvilik läbida test ning seejärel vestlus.

„Kellele täismahus õppimine liialt aeganõudev tundub, neile hakkame pakkuma ka andmekaitse tasulisi täienduskoolitusi. Lühema koolituse käigus on võimalik saada kiirelt ja kompaktselt vajalikud kompetentsid, et uue määruse jõustumiseks valmis olla,” sõnas Raasuke. 

Lugu on ilmunud Sekretäri erilehes.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700