27. detsember 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

5 viisi, kuidas end väikese eelarvega vormis hoida

Foto: Pixabay
Kes meist ei lubaks siiralt iga aasta alguses alustada sportimist ning end unistuste vormi viia? Kui tihti aga lõppevad need lubadused vabandustega, mille taga peitub raha?

Sportimine võib tunduda pealtnäha kuluka väljaminekuna tänu varustusele, spordiklubi kuukaartidele ja paljudele muudele faktoritele, kuid tegelikult on mitmeid viise, kuidas end vormis hoida isegi siis, kui raha napib. Siin on mõned nipid, mis aitavad sul jõuda oma unistuste vormi ilma, et peaksid kulutama selle peale terve varanduse.

1. Kasuta trenniprogrammide leidmiseks YouTube’i

YouTube’is on lisaks lõbusatele kassivideotele ja muusikale ka hulgaliselt tasuta trenniprogramme, nende hulgas jooga, aeroobika ja palju muud. Kui raamatute ja pildikeste pealt on raske liigutusi järgi teha, siis videod muudavad selle tunduvalt lihtsamaks. Pea aga silmas, et valiksid kõrgelt hinnatud ja populaarsed videod, mille on loonud oma ala spetsialistid.

2. Tee endale trennifond

Kui sul on raske leida vaba raha trenni jaoks, siis võib aidata väikese n-ö trennifondi tegemine hoiuse näol. Pannes kas või iga kuu hoiusele paarkümmend eurot, kasvab summa ajapikku üsna kopsakaks, eriti siis, kui valid liitintressiga hoiuse. Automaatselt hoiustades ei pea sa ka muretsema, et unustad hoiusele raha kanda. Nii kogud piisavalt raha, et tulevikus trenni finantseerida – seni, kuni raha koguneb, võid kasutada mõningaid soodsamaid alternatiive.

Samamoodi saad hoiuse abil koguda raha, kui soovid osta pisut professionaalsema trennivarustuse või -riietuse. Sul peab olema lihtsalt kannatust, kuid pikapeale kannab see hulgaliselt vilja!

Ülejäänud kolme nippi loe ajakirjast Sport.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700