Autor: Heidi Vihma • 9. veebruar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Restoranitest: Kadrioru kodused ürdid

Foto: Eiko Kink
Kadrioru väikese restorani 7Ürti söögisaal näeb välja kui pühadeks ehitud kodune söögituba. Kodu ja restoranitoidu vahepealsed on ka sealsed road.

Perenaine võttis meid vastu sel moel, et tundsin end pigem külalise kui külastajana. Hea perenaisena teab ta täpselt, mida köök pakub, ja tutvustab ka vitriini välja pandud kooke magusroogasid. Ainult veinide pakkumine ei tulnud välja kuigi professionaalselt, aga palju siis kodudeski veinikompetentseid perenaisi on.

Magus limonaad

Menüü on restorani väiksusele vaatamata üpriski pikk: seitse eelrooga, viis salatit, kolm suppi ja koos riisi- ja pastaroogadega neliteist pearooga. Magusa osas panustatakse põhiliselt kookidele, mille hulgas on ka mõni tervislikuma suuna esindaja.

Veinivalik on kesine, kuid päris januseks jäävad vaid nõudlikumad veinigurmaanid, teised ikka midagi leiavad. Veinide teemal jääb ka muidu väga informatiivne kodulehekülg tagasihoidlikuks, õigemini vaikib neist sootuks. Alkoholita jookidest tundus kõige ahvatlevam olevat oma maja limonaad, kuid see – nagu sellised joogid enamasti – osutus liiga magusaks. Veega lahjendatult oli parem.

Toit-jook: 7

Teenindus: 7

Interjöör: 8

Kokku: 22/30

Foto: Eiko Kink

Roogadest kõige üllatavam oli pavlova, kook, millega üllatused enamasti kokku ei käi – söögikohtade menukina on sellega ilmselt kõik kujud ja koostised läbi mängitud. Perenaise sõnul oli see alles esimesi päevi menüüs ja ega ta seda õieti esitleda ei osanudki, nimetas vaid, et kook on pehmem kui tavaliselt. Nii oligi, aga lisaks oli sel veel mõnusalt hapukas marjasisu. Serveering oli küll rohkem kui tagasihoidlik, aga kui aga välimust veidi tuunida, oleks tegemist vägagi arvestatava maiusega.

Professionaalselt heal tasemel oli ka Kiievi kotlet: paksus krõbedas paneeringus võise südamikuga mahlane kanafilee, lisandiks kartulipüree ja tartar-kaste. Kasuks tuleks, kui kaste oleks erksamalt maitsestatud, tugev paneering ja õrn kanaliha vajavad iseloomuga kaaslasi.

Foto: Eiko Kink

Kuhu jäi Veneetsia?

Veneetsia veisemaksa nimeline roog osutus aga poolenisti pettumuseks. Poolenisti vaid sellepärast, et tegelikult oli maks õrn ja maitsev, pettumuseks aga sellepärast, et Veneetsia-päraseks ei oleks ma seda maksakastet küll osanud pidada. Ootasin midagi

lakoonilisemat – minu teada koosneb (andke andeks, kui eksin) fegato alla veneta ehk maks Veneetsia-päraselt vaid maksast ja sibulast ja kastet seal pole. 7Ürdi variandis oli maksakastme lisandiks veel ka kartulipüree, mis minu arvates üleüldse ohtra soustiga kokku ei sobi – teate ju küll, milline mäsu tekib, kui püree ja soust taldrikul kokku saavad.

Kolmekäigulisele õhtusöögile kulus laupäeva varasel õhtutunnil poolenisti rahvast täis restoranis tund ja veerand. FBs on mitu kurtmist aeglase teeninduse üle, kuid tundus, et potentsiaali jätkub ka rohkema rahvaga toime tulekuks. Gurmeekohaks 7Ürti just pidada ei saa, kuid tema tugevus on kodusus ja terviklikkus: samavõrra kodune kui on sisekujundus, on ka teenindus ja suurem osa roogadest. Kaugelt tulema ei hakkaks, kuid Kadriorus elades astuks mõnikord ikka läbi.

Omanik: Janek Villermann: J. Vilmsi 45, Tallinn: 772 6277: E–N 11.30–21.00; R 11.30–22.30; L 13.00–22.30; P 13.00–20.00: 7,60–16 eurot

Aadress

Telefon

Avatud

Pearoogade hinnavahemik

www.7urti.ee

Hiljuti Äripäeva tunnustava märgi pälvinud restoranid

Faehlmanni kohvik, Faehlmanni 18, Tallinn, jaanuar 2018

Kärbes Kitchen & Bar, Telliskivi 60A/C1, Tallinn, jaanuar 2018

Baojaam, Kopli 1, Tallinn, november 2017

Mon Repos peakoka korrus, Narva mnt 92, Tallinn, november 2017

Moon, Võrgu 3, Tallinn, oktoober 2017

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700