Restoranitest: Musita vaatab Peruu poole

Musita

Sügisel Kadrioru serval uksed avanud Musita toidukaardilt leiab euroopalike roogade kõrval päris mitu Peruu
köögist pärit rooga. Järgmises menüüs on neid juba rohkem, kinnitas restorani perenaine.

Peruu köök on gurmaanide huviorbiidis tiirelnud juba viimased kümme aastat.  Peruud peetakse üheks põnevamaks toiduturismi sihtkohaks ja metropolides avatakse järjest uusi Peruu restorane. Musitategijate idee pakkuda Peruu kööki pärineb Londonist Peruu restoranist Lima, kus nad on töötanud ja mille kuulsa peakoka Robert Ortizi käe all peakokk Eerik Kallas
õppis.

Musita tegutseb Kadrioru alguses kaunis puumajas, mille ruumides varem mitugi söögikohta olnud. Esimesel korrusel on Musita, teisel Musu, banketisaal eraüritusteks. Nõmmekana nutan taga esimest Musu, praeguse Musita ja Musu eelkäijat – alles me jõudsime oma toreda Rahumäe jaama lähistel tegutsenud söögikoha üle rõõmustama hakata, kui juba ta oligi läinud.

Flirti Peruu köögiga alustas Musita eelkäija Musu väikest viisi juba Nõmmel. Flirdiks, mitte püsisuhteks annab põhjust seda nimetada asjaolu, et Peruu köögi poole küll vaadatakse, kuid esialgu on see muidu valdavalt euroopalikus menüüs veel väheste roogadega esindatud. Natuke rohkem on neid eelroogade hulgas, pea- ja magustoidud on aga veel avastamisootel.

Proovige suppi

Parimaks leiuks menüü peruupoolsest servast osutus vürtsikas mereannisupp hot ceviche, mis oli üllatav, maitsev ja efektne. Tulise supi maitset kujundab üks Peruu köögi alustalasid, tiigripiimaks nimetatud vürtsikas vedelik ja seda kaunistavad kaks uhkelt kaarduvat hiidkrevetti.

Teine eelroog, samuti Peruu köögist inspiratsiooni saanud lõhe-causa vauefektini ei küündinud.

Pearoad olid maitsvad, kuid jäid samuti sissejuhatusele alla. Esiletõstmist väärib kõige enam ehk oskuslikult valmistatud ja kvaliteetsest lihast tallekarree ning selle lisandi, baklažaanihautise gruusiapärane adžikamaitsestus. Eestimaine seakarree oli kuivavõitu (nagu see ikka kipub olema), kuid roa päästsid lisandid, pastinaagipüree ja toorjuustukreem ning eriti seakarreed krooniv pihlakaželee.

Hästi unustatud vana

Magusroogade hulgas on restoranide menukid šokolaadi-fondant, Pavlova ja
brüleekreem, kuid ka paar põnevamat rooga. Meie valik langes keeksile. Keeks, see kunagine pidulaua kuldvara, on praeguseks millegipärast sootumaks hüljatud – asjatult. Musita oli keeksi korralikult ära tuuninud – immutanud võilille-rabarberisiirupiga ja varustanud mitmesuguste lisanditega ning tulemus oli originaalne ja uhke roog. Kõige enam meeldis mulle selles komplektis hea magushapu tasakaaluga vaarikavaht, mida oli vaat et rohkemgi kui keeksi.

Lõunasöök kujunes maitsetelt ja meeldivustelt mitmekesiseks. Mõni roog polnud ehk kõige paremini välja kukkunud, kuid ükskõikseks ei jätnud needki – oli tunda otsivat vaimu ja tahtmist leida oma tee. Kui juurde arvata keskmisest hoolivam teenindus ja tore veinileid Itaaliast, kujunes väikesest lõunast meeldejääv ja meeldiv sündmus.

Hiljuti Äripäeva tunnustava märgi pälvinud restoranid

Faehlmanni kohvik, Faehlmanni 18, Tallinn, jaanuar 2018
Kärbes Kitchen & Bar, Telliskivi 60A/C1, Tallinn, jaanuar 2018
Baojaam, Kopli 1, Tallinn, november 2017
Mon Repos peakoka korrus, Narva mnt 92, Tallinn, november 2017
Moon, Võrgu 3, Tallinn, oktoober 2017

Osale arutelus

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Valma Seikluspark pakub uusi võimalusi konverentsideks ja koolitusteks

Lõuna-Eestis, 55 km Tartust Viljandi suunas ja 23 km Viljandist Tartu poole asuv Valma Seikluspark avas uue kaasaegse konverentsihoone, pakkudes senisest veelgi mitmekülgsemaid võimalusi ühendada seminarid, töötoad või koolitused õhtuse lõõgastusega seikluspargis ning meeleoluka firmapeoga.

Eesti Vabaõhumuuseum – ajal on lugu!

Rocca al Mares, Tallinna kesklinnast kõigest 15-minutilise sõidu kaugusel asub imeline paik – Eesti Vabaõhumuuseum. Ürituste korraldamiseks leiab siit erinevaid peo- ja seminariruume, kauni looduskeskkonna ning meeliülendavad maitseelamused.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

  • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
    28%
    28%
  • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
    17%
    17%
  • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
    10%
    10%
  • Suvepäevi ei peeta
    45%
    45%

Valdkonna tööpakkumised

ÄRIPÄEV AS otsib ASSISTENTI

Äripäev AS

28. september 2018

Teabevara