25. märts 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riiete taaskasutus - trend, mis on jääv

Kalamaja Printsessi kevadkollektsioon
Foto: Krõõt Tarkmeel
Taaskasutus ja roheline mõtteviis on viimase aja tõusev trend. Enam ei peeta seda puumajades elavate hipide pärusmaaks, vaid võetakse jätkusuutliku elu lahutamatu osana.

„Roheline“ saab olla enamikes eluvaldkondades, alates prügi sorteerimisest kuni ehitiste energiamärgiste ja rõivasiltide jälgimiseni.

Riiete taaskasutamist saab vaadata mitmest aspektist – kes käib teise ringi poodides ostlemas, kes kasutab second-hand’e hea võimalusena kasutuna seisvatest riietest vabanemiseks ja kes disainib olemas olevaid rõivaid ümber, et need uue hingamise saaks.

Kui taaskasutuspoodides käimiseks ja sinna asjade viimiseks erilist pealehakkamist vaja pole, siis viimane variant – riiete ümber disainimiseks – on natuke rohkem aega ja loovust vaja. Ometi on see vaid kätte võtmise asi! Vaata läbi kapis seisvad rõivad, mine osta teise ringi poest põnevaid detaile juurde ja oledki valmis mõnele väsinud esemele uue elu andma. Ideid leiab nii Internetist kui tänaval inimesi vaadates.

19. aprillil toimub Äripäeva ja Sekretär.ee koostöös SEKRETÄRIDE PÄEV 2018, mille hüüdlauseks on seekord „Avatud meelega muutuste tuules!”SIIN!

Karin Rask on üks kümnest omanäolisest esinejast, keda sel päeval kuulda saate. Konverentsi kavaga saate tutvuda

Märtsi lõpuni saab konverentsipääsmeid soetada soodushinnaga!

Foto: Krõõt Tarkmeel

Karin Raski tee taaskasutuse juurde

„Kuigi otsus re-use lasterõivadisainiga tegelema hakata saabus mitmete eri asjaolude kokkulangemisel, mängis selles väga suurt rolli Uuskasutuskeskus. Nimelt käisin juba mitmeid aastaid enne Kalamaja Printsessi loomist seal vabatahtlikuks – esialgu sorteerisin niisama asju, kuid suhteliselt ruttu tegelesin juba väljapanekute ning vaateakende organiseerimisega. Just sealne tegevjuht Katriin Jüriska oli see, kes tegi esimesena ettepaneku midagi uuskasutuse vallas luua. Algul jäi see aga lihtsalt alateadvusesse kummitama, sest ühtegi säravat ideed kohe hopsti võtta ei olnud. Küll aga tundsin lastega kodus olles, et olen sellises eluetapis, kus tahaks lisaks näitlemisele veel midagi muud loomingulist teha. Lisa sinna juurde veel üleüldine moehuvi ning Kalamaja Printsess võiski sündida. 

Säästlik mõtteviis ja keskonnasõbralik tootmine on Kalamaja Printsessi üks olulisemaid väärtusi."

Autor: Laura Tahk, Sekretär.ee toimetaja

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700