Uus Itaalia restoran Tallinna vanalinnas

Castello

Ajal, mil restoranid trumpavad üksteist kulinaarsete trikkide ja fusion-leidudega, on Castello kõige erilisem joon erilisuse
puudumine – tegemist on klassikalise fine dining formaadi ja traditsioonilise Itaalia menüüga.

Castello ehk Loss asub Pikal tänaval Kolme Õe naabermajas. Restoran on end sisseseadnud vaikselt, tähelepanu äratamata, avamispidustuste ja pressiteadeteta. Võib arvata, et oodatakse kogu hoonekompleksi valmimist. Tallinna külalistele mõeldud internetivärav lubab, et aadressil Pikk 69 peaks hotell Regent juba praeguseks olema avatud. Hotellipoolelt kostus aga veel ehituse hääli ja nii peab ristorante uhkes üksinduses hakkama saama.

Saabki, mis sest, et külastajaid polnud ei sel korral, kui olime esimest korda uudishimust sisse astunud, ega siis, kui lõunat sööma läksime. Tühi söögisaal äratas umbusku, kuid asjatult. Alates naksist kelnerist ja värsketest kollastest tulpidest vaasides kuni maja pakutud limoncello’ni jättis kõik väga viimistletud mulje.

Esimese korruse söögisaali ilmestab suurejooneline fresko, mis haakub nii Itaalia kui ka siinse keskaegse vanalinnaga. Restoran ulatub ka keldrisse, kuhu ümberehituse käigus on osav arhitekt suutnud tuua nii palju loomulikku valgust, et vaatamata massiivsetele paeseintele, mõjub sealne labürint kergelt ja rõõmsalt. Lihvitud sisekujundus koos kriitvalgete laudlinadega kinnitavad ühel häälel, et see on noobel koht.

Varasemast tuttav peakokk

Castello peakokk on Francesco Sibio, kes on pealinna gurmaanidele tuttav juba restoran Giannist, veelgi enam aga kunagises tomanimelisest restoranist Solarise keskuses. Maestro nimirestoraniga võrreldes on Castello menüü lühem ja ka koostisosadelt tagasihoidlikum. Ilmselt seetõttu ka paremini teostatav.

Kõik proovitud road olid ühtlaselt head, kuid muljetavaldava atmosfääriga võrreldes natuke liiga kodused (mida ei saa ütelda küll hindade kohta – pearoad lähenevad kolmandale kümnele, pastad püsivad teise kümne keskel).

Itaalia köök ongi lihtne ja kodune, kinnitaks iga asjatundja, aga mina oleksin ikkagi soovinud miljöö ja menüü paremat kokkukõla. Maitsed, tooraine ja koka oskused on sealjuures väljaspool igasugus tkahtlust. Toscanast pärit supp nimega aquacotta, juustuga üleküpsetatud baklaþaan, veiselihahautis ehk pasticciata, spinati-ricotta täidisega cannelloni’d, tiramisu ja crema caramellata olid kõik ehtsad „itaallased”: üllatusteta, seda küll, aga ausast toorainest ja väga maitsvad.

Restorani elitaarsuse poole kippuva üldmulje toob maa peale tagasi vilets eesti keel menüüs ja koduleheküljel. Google, mida ilmselt on professionaalse tõlgi asemel kasutatud, on seekord eriliselt nõrgaks osutunud.

“Vananenud” lambajuust ja muud menüü keelelised möödapanekud on tühiasjad selle kõrval, kuidas oma maja auväärt minevikku tutvustatakse: „See oli linna rikka kaupmehe, Revali, elukoht ning hiljem sai hoonest kultuuri keskpaik, kus asusid mitme kooli peakontorid, sealhulgas ka õmblustööstus ning keeleinstituudid.”

Hiljuti Äripäeva tunnustava märgi pälvinud restoranid

TAR TAR köök+baar, Narva nt 7, Tallinn, märts 2018

Kaja Pizza Köök, Õle 33, Tallinn, veebruar 2018

Faehlmanni kohvik, Faehlmanni 18, Tallinn, jaanuar 2018

Kärbes Kitchen & Bar, Telliskivi 60A/C1, Tallinn, jaanuar 2018

Baojaam, Kopli 1, Tallinn, november 2017

Osale arutelus

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Pidupäev Kuulsaalis

Pane pidu veerema Kuulsaalis! Lõbus ajaveetmine ja mõnusad söögid-joogid muudavad Sinu pidupäeva kõigile meeldejäävaks!

Eesti Vabaõhumuuseum – ajal on lugu!

Rocca al Mares, Tallinna kesklinnast kõigest 15-minutilise sõidu kaugusel asub imeline paik – Eesti Vabaõhumuuseum. Ürituste korraldamiseks leiab siit erinevaid peo- ja seminariruume, kauni looduskeskkonna ning meeliülendavad maitseelamused.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

  • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
    28%
    28%
  • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
    17%
    17%
  • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
    10%
    10%
  • Suvepäevi ei peeta
    45%
    45%

Valdkonna tööpakkumised

Teabevara