5. aprill 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uued trendid konverentsimaailmas – mida oodatakse firmaüritustelt?

Foto: Scanpix/Panthermedia
Kuigi traditsioonilised seminari stiilis tiimiüritused on jätkuvalt populaarsed, ootavad ettevõtted üritustekorraldajatelt ja ruumirentijatelt uudsemaid lahendusi. Millised on praegused levinumad trendid?

Keskkonnasäästlikkus

Leviv trend on korraldada konverentse ja seminare võimalikult keskkonnasõbralikul moel. Üha enam soovitakse üritusi korraldada loodussäästlikumalt ja mõelda taaskasutusvõimalustele, seda nii toitlustuses kui ka ruumi kujunduses ja varustamises. Näiteks kui korraldada 100 inimesele mõeldud seminari, võib näha, et energia-, toidu-, vee- jm kulud on päris suured. Tegelikult annab aga mõne lihtsa muudatusega seda vähendada.

Meie järgime ürituste korraldamisel Meet With Purpose põhimõtet, mille eesmärk on korraldada üritusi keskkonnasäästlikumalt. Nii kasutame kohvipausidel kohalikke ja hooajalisi toiduaineid, näiteks marju, kala ja leivatooteid, ning ostame neid võimalusel väiketootjatelt. Lisaks on meile oluline tekitada seminari või koolituse käigus võimalikult vähe prügi. Võimalusi on palju. Näiteks ei pea igaks kohvipausiks võtma uut tassi, vaid igale inimesele võib anda nimelise taaskasutatava topsi, mida ta päeva jooksul täidab. Paberi säästmiseks eelistame elektroonilist registreerimisprotsessi jne.

Temaatilised kohvipausid

Tavapäraste kohvipauside kõrval on oma koha leidnud ka kindla teemaga suupiste- ja kohvilauad. Teemade valikus ei ole piire – olgu selleks maalähedane kantristiil, metsaannid, kosmos või praegu aktuaalne EV 100. Kindlasti tasub teenusepakkujalt küsida, milliseid võimalusi põnevuse lisamiseks on.

Lisaks võib vahelduseks kohvipauside ajal pakkuda meele virgutamiseks värskendavaid lisategevusi. Näiteks saab ühe osa seminarist teha püstiseisulaudade juures ja julgustada inimesi rohkem liikuma, pakkuda võimalust pauside ajal välja värsket õhku hingama minna. Samuti võib luua ka kohvipauside ajaks väikese puhkeala, kus saab kõrvaklappidest muusikat kuulata või miks mitte ka lühikesele onsite-massaažisessioonile minna. Olenevalt ürituse suurusest ja inimeste arvust saab lisategevusi varieerida.

Koosolekud, ajurünnakud inspireerivas keskkonnas

Kuigi kontoriruumides võivad olla olemas kõik võimalused väiksemale inimeste hulgale koosolekute pidamiseks, siis teises keskkonnas kohtumise pidamisel on omad plussid. Uus paik inspireerib ja soodustab uute ideede tekkimist.

Tihti ei planeerita selliseid üritusi pikalt ette ja nende organiseerimise peale ei soovita palju aega kulutada. Seetõttu on ka uus trend pakkuda paindlike tingimustega ruumirentimise võimalusi. Koosoleku või ajurünnaku ettevalmistamiseks ei pea sõlmima keerulisi lepinguid, broneerimine käib lihtsalt, ei nõuta ettemaksu ning kohvipausi või lõuna saab juurde tellida. See annab ürituse tellijale oluliselt vabamad käed ja väikeste koosolekute organiseerimise peale ei kulu ülemäära aega.

Teistmoodi lõpp seminaripäevale

Seminarid ja konverentsid on sageli väga sisutihedad ja infoküllased – see võib olla kurnav ja väsitav. Aina levinum on ka panna üritusele tore punkt jätkutegevustega väljaspool seminariruumi. Näiteks võib päeva lõpetada lõõgastumisega spaas. See on hea võimalus veidi vabamas keskkonnas muljeid vahetada, sest tihti kiirustatakse pärast koolitust või seminari koju ja aruteludeks aega ei jää.

Kokkuvõttes tasub oma mõtted teenusepakkujatega alati läbi arutada. Ei tasu jääda kinni traditsioonilistesse formaatidesse, vaid mõelda loovamalt. Paljud nn kastist väljas ideed on lihtsasti korraldatavad ja muudavad ürituse meeldejäävaks.

Allikas: Personaliuudised.ee

Autor: Daniel Habersatter, Hilton Tallinn Parki tegevjuht

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700