13. aprill 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

2 lihtsat tegevust, et see kevad meelde jääks

Foto: Noah Silliman / Unsplash
Inimolendid on veidrad: me soovime oma küsimustele keerulisi vastuseid. Lihtsa lahenduse puhul keeldume seda uskumast ja meie aju tõrgub vastu – see ei saa ju nii kerge olla! Mis on aga lihtsad tegevused, mida igaüks meist saaks koheselt rakendada, et see kevad värvilisem ja meeldejäävam oleks?

Loo autorina olen need lihtsad toimingud ise järele proovinud ja julgen neid soovitada. Võid seda võtta ka kui lühiajalist eksperimenti, mis võiks kesta vähemalt ühe kuu, et siis otsustada, mida edasi teha.

1. Viska televiisor toast välja

Mõtle, kui palju aega võidad, kui kaob ära võimalus meelelahutuseks televiisor käima panna. Ja mida kõike jõuaksid nende tundidega ette võtta! Selle asemel võid minna hoopis trenni, lugeda raamatut või teha ükskõik mis tegevusi, millest oled viimased kuud vaid unistanud! Ja kui lihtne on võtta teler ja see näiteks üheks kuuks oma keldriboksi viia. Muidugi, räägi esmalt plaan lägi ka teiste pereliikmetega.

Oma kodust keskkonda muuta on oluliselt lihtsam kui iseennast. Kui kodus kommi pole, ei saa ka neid süüa – lihtne ja loogiline. Sama põhimõte toimib ka televiisoriga: kui seda enam pole, leiad mõne muu tegevuse.

2. Võta aega enesearenguks

Meil kõigil on aega ühepalju ja imelihtne saladus aja planeerimise juures on justnimelt aja võtmine iseendale olulise tegevuse jaoks. Võta kalender lahti ja broneeri sinna selleks aeg samamoodi, nagu teeksid seda tähtsa kliendiga kohtumiseks. Kui leiad iga nädal selleks juba näiteks kaks tundi, siis kuu lõpuks oled tegelenud enesearenguga terve tööpäeva e. kaheksa tundi. Ja see on hea algus.

Sünnipäevadel ja aastavahetustel ohkavad inimesed alalõpmata, et kui kiiresti see aeg ikka möödub! Ja siin see konks ongi – aega peab võtma, mitte lootma, et küll kunagi varsti äkki tekib selleks sobiv hetk. Ei teki.

Mõne aasta möödudes taipad, et oled oma aega järjepidevalt kasutanud millegi olulise jaoks, mitte lasknud sel lihtsalt mööda minna. Nendest tundidest on välja kasvanud mõni huvitav projekt, algatus või ettevõtmine, mida sa kohe kindlasti mitte kunagi kahetsema ei pea.

Suure tõenäosusega oled juba tulnud mõttele, et neid kahte tegevust saab omavahel ideaalselt ühendada. Eriti hea, kui suudaksid oma kevade plaani kaasata ka oma pereliikmed. Sel moel oleks üksteise tugi ja järjepidevus tagatud. Ikka ja alati leidub keegi, kes teistest motiveeritum on ja sellega ka teised kaasa tõmbab.

Meeldejäävat kevade algust!

Allikas: www.reijovaljak.ee

Autor: Reijo Väljak, coach, õpetaja ja ettevõtja

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700