Autor: Laura Tahk • 11. mai 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ideid emadepäevaks

Foto: Unsplash
Ema on tavaliselt see inimene, kes meie jaoks alati olemas on. Tänapäeva kiire elutempo juures kipume aegajalt ehk unustama, et koos veedetud aeg on kõige väärtuslikum kingitus. Nii et sel emadepäeval soovitangi sul oma emale aega kinkida.

Ühised mälestused ja emotsioonid on need, mis meid teistega lähedaseks muudavad. Järgnevad ideed ei nõua sinult pikka ettevalmistust, ainult natuke pealehakkamist ja aega.

- Korralda emale pidulik hommikusöök- . Enamasti on emad need, kes pere toidulaua eest hoolitsevad. Sel päeval võta see ülesanne enda peale isegi siis, kui te enam koos ei ela. Valmista maitsev hommikusöök ja serveeri seda lilledega kaunistatud laual pere parimal serviisil. See tekitab juba hommikul erilise õhkkonna ja annab tervele päevale piduliku noodi. Seejärel saab ema aga teha täpselt seda, mida tema hing ihkab. Ehk unistab ta omaette lemmikraamatu lugemisest? Võimalda talle selleks aega!

Piknikuks- ei pea ilmtingimata kodus kaugele sõitma. Paki korvi söök-jook ja piknikutekk ning suunduge mõnda ilusasse parki. Neid leidub igas Eesti nurgas. Nautige päikselist päeva ja teineteise seltskonda!

- Kui sinu ema armastab filme, vii ta kinno- . Või veel parem - korralda kodus filmiõhtu- tema lemmikfilmide ja -suupistetega. Lahe idee on koos ka koduvideosid või diapositiive vaadata. Hea tuju ja lõbusad meenutused on garanteeritud!

- On sinu ema aga kultuurilembene? Minge koos mõnda põnevasse muuseumisse- või kunstigaleriisse- . Et asja huvitavamaks teha, suunduge kodulinnast eemale ja avastage koht, kus te kumbki käinud ei ole. Kui liigute autoga, siis varu kuulamiseks ema lemmikmuusikat ja mõnus päevareis võib alata!

- Minge rabasse- ! Praegune värske ja tärkav loodus lausa kutsub end avastama. Võta kaasa termosega tee ja kotike ema lemmikküpsiseid ning veetke koos üks sulnis päev. Rabamatka jooksul jõuate läbi arutada kõik, milleks tavaliselt aega ei ole. Või siis hoopis õndsas vaikuses kõndida ja looduse hääli kuulata.

- Vii ema spaasse- . Nautige vee- ja saunamõnusid, võtke ehk ka üks massaaž ja kui ööseks jääte, saate sõbrannade kombel hiliste õhtutundideni lobiseda.

- Jalutage ema lapsepõlve radadel- . Las ta meenutab oma nooruspõlve ja räägib tollastest emadepäeva traditsioonidest - ehk saad järgmiseks aastaks mõne hea idee kõrva taha panna! Ja võib olla peaaegu kindel, et sellise jutuajamise käigus saad oma emast ka midagi uut teada, avastamisrõõm on ju alati tore!

Peamine on, et kingiksid oma emale aega. Ja seda mitte ainult ühel päeval aastas.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700