14. juuni 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.
Foto: Scanpix/Panthermedia

10 nippi, kuidas viimasel hetkel suvepäevi korraldada

Töönädalad kihutavad mööda, ülesanded kuhjuvad ja iga päev tullakse sinu juurde uute soovidega. Ja siis ühel päeval pöördub kolleeg sinu poole iga-aastase küsimusega: „Kus meil sel aasta suvepäevad toimuvad?“ Kalendrisse vaadates avastad ehmatusega, et käes on juuni ja sina pole jõudnud suvele veel mõeldagi. Variant, et tänavu oodatud üritust ei toimu, on välistatud ja sinu stressitase hakkab tõusma. Tuleb tuttav ette?

Ära muretse! Oleme kogunud 10 nippi, ideed ja võimalust, kuidas suvepäevad ka viimasel minutil edukalt korraldada. Usu, kõik ei ole veel kadunud ja meeleoluka ürituse saab korraldada ka praegu organiseerimisega alustades!

1. Helista! Võib tunduda loogiline, et saadad erinevatesse peokohtadesse korraga päringu ja hoiad nii kokku oma väärtuslikku aega. Nii aga võidki ootama jääda! Nii peopaikade omanikel kui tegevuste korraldajatel on praegu juba käed tööd täis ja sinu saadetud e-mail võib teiste kirjade seas lihtsalt tähelepanuta jääda. Kui sa helistad, on sul võimalik luua otsekontakt, arutada erinevaid võimalusi ja kui sul veab, võid kiiresti reageerides mõne broneeringu alt vabanenud kuupäev endale saada.

2. Korralda suvepäevad nädala sees. Tavaks on saanud, et suvepäevad toimuvad nädalavahetusel. See reegel pole aga kivisse raiutud! Suvised nädalavahetused on inimestel enamasti niigi üle planeeritud ja nädala sees toimuv 1-2päevane üritus oleks justkui kingitus töötajatele, kes kontorist välja saavad.

3. Julge küsida! Viimasel minutil peo planeerimisega alustades võib tekkida valehirm, et kõik kohad ja tegijad on nagunii juba broneeritud ja pole mõtetki uurima hakata, kas mõni kuupäev ehk veel vaba on. Unusta need mõtted, võta telefon kätte ja helista julgelt just nendele inimestele, kellega suvepäevi korraldada soovid! Suured firmad ja vanemad tegijad on kõike näinud ja võivad sulle pakkuda lahendusi, mille peale ise ei tulekski.

4. Lepi kaaspidutsejatega. Oleks küll ahvatlev suur turismitalu ainult enda kollektiivile rentida, aga kui soovite suvepäevi kindlasti nädalavahetusel pidada, siis kaaluge võimalust, et peokoha territooriumil toimub samaaegselt ka mõni teine üritus.

Nutimängude ettevalmistusaeg on väga lühike ja kui juhtub, et planeeritud laevasõit jääb kehva ilma tõttu ära, siis suudavad seiklusmängude korraldajad paari tunniga ägeda linnaseikluse korraldada, et planeeritud suvepäevad luhta ei läheks.

5. Minge loodusesse! Väiksema seltskonnaga on vahva idee minna rabamatkale ja hiljem mõnes rendimajas või RMK metsamajas ühiselt aega veeta. Saate grillida, seltskonnamänge mängida ja linnamelust puhata.

6. Vaata ringi kodulinna ümbruses. Kindlasti on sinu kodukandis mõni põnev koht, mida kollektiiviga avastama minna. Suvepäevad ei pea ilmtingimata mitu päeva kestma! Kui töökoht on Tallinnas, siis miks mitte minna kolleegidega nt Vabaõhumuuseumisse, kus erinevates töötubades osaleda, kõrtsis süüa ja mere ääres pikniku pidada.

7. Otsi tegevuste korraldaja, kes tuleb kohale kõikjale. Nii võid sa peokohaks valida ägeda paiga Räpinas ja päevajuhi/peokorraldaja kutsuda Paidest. Nõnda kombineerides on valikuid rohkem!

8. Tee-ise-seiklus! Kui koht on olemas, aga tegevuste korraldajat ei õnnestu vajalikuks päevaks leida, on heaks variandiks seiklusfirmade korraldatavad seiklused, kuhu korraldajad ise kohale ei tule. Ettevalmistus mänguks on tehtud, tehnika jm vajalik on mängukomplektis olemas. Teil jääb üle vaid reeglid selgeks teha ja seiklust nautida.

9. Ära keskendu kuupäevale! Suvepäevade korraldamisel võib teinekord takistuseks saada kinnismõte konkreetse kuupäeva osas. Hoia avatud meelt ja kui peokohast öeldakse, et 13. juuli on neil broneeritud, aga 27. vaba, siis ehk sobib siiski ka viimane variant.

10. Kannata sügiseni! Septembris on tihti veel ideaalne vananaistesuvi, meri on soe ja suvepäevade nõudlus väiksem. Ideaalne kombinatsioon mõnusa peo korraldamiseks, nii et ära pelga üritust natuke edasi lükata ja nõnda suve pikendada.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700