Autor: Sekretär.ee • 27. juuni 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.
Foto: Pixabay.com

Iga teine rassib suvel kahe eest

Peaaegu poolel töötajatest tuleb suvisel puhkuseperioodil ära teha ka kolleegide töö, leidub ka neid, kel tuleb ette võtta viie kolleegi koormus.

„Uurisime suveperioodi alguses töötajate töökoormuse kohta ja küsisime, kui mitme kolleegi töökohustusi tuleb töötajatel suvel täita. Peaaegu pool vastanutest (44%) tunnistas, et tegeleb puhkuste perioodil ka kolleegide tööülesannetega,“ tutvustas tööportaali CVKeskus.ee Baltikumi kommunikatsioonijuht Henry Auväärt uuringu tulemusi.

Kohustusest teha ära ka puhkava kolleegi töö on tema sõnul töötajatel sisuliselt võimatu keelduda, seepärast tuleb suveperioodil arvestada kasvava töökoormuse ja stressitasemega. „Töökoormuse kasv oleneb aga sellest, kui keeruline on kolleegi kohustusi üle võtta – mida rohkem on ettevõttes nii-öelda asendamatuid inimesi, seda keerukamaks muutub olukord ka puhkuste perioodil või asendamatu töötaja ootamatul lahkumisel,“ lisas ta.

Enim kasvab Henry Auväärti sõnul puhkuste tõttu töökoormus mehaanika ja tehnika, assisteerimise ja müügi sektoris – mainitud valdkondades tuleb suveperioodil kolleege asendada vähemalt poolel töötajatel. Kõige rohkem kolleege ühe töötaja kohta tuleb asendada aga mehaanika ja tehnika sektori töötajatel, kus 12% vastanutest leidis, et peab täitma rohkem kui viie kolleegi töökohustusi.

Kõige vähem peavad kolleege asendama klienditeeninduse ja toitlustussektori töötajad – nendesse valdkondadesse värvatakse suvekuudeks ajutist lisatööjõudu, mis arvatavasti piirab ka olemasolevate töötajate töökoormuse kasvu.

Küsitlusele vastas 1175 töötajat.

* Artikkel on ilmunud Äripäevas.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700