Autor: Mait Kraun • 21. august 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.
Foto: Pixabay.com

20 viisi, kuidas tööl käies puhata

Portaal Inc.com kirjutab, kuidas saab edukalt puhata ka samal ajal tööl käies.

Kõigil meist ei ole võimalik suvel puhata. Kui sa oled vabakutseline töötaja, eduka meeskonna juht või täiskohaga töötaja, siis võib juhtuda, et suvel sul puhkust ei olegi. Päeval hakkad mõtlema rannas käimisest ja puhkamisest ning sinu e-maili potsatab järjest rohkem kirju.

Kuidas suvel koos tööga stressi maandada? Ja samal ajal veel korralikult tööd teha? Allpool on välja toodud mõned head viisid, kuidas vähem kui 10 minutiga ennast lõdvestada.

Ära jää kontorisse kinni. Võta omale põhimõte, et iga päev käid töö ajal vähemalt paar minutit väljas jalutamas. D-vitamiin on loomulik antidepressant. Kui väljas on külm, siis ei tee paha ka värske õhk.

Naerata. Naerata endale ja teistele. See muudab ka kõik teised õnnelikumaks.

Söö üks apelsin. On tõestatud, et C-vitamiin vähendab stressihormoonide hulka ja ka vererõhku.

Tegele oma koeraga. Loomadega seotud teraapia võib vähendada ärevust. Kui sul on tööl või kodus loom, siis veeda temaga aega. Kui ei, siis võid vaadata ka koeravideosid, mis võimaldab sinu mõistusel veidi puhata.

Lõdvesta oma keha hingamisharjutustega. Hinga teadlikult 10 korda sisse ja välja. Sul hakkab kohe parem.

Pane oma keha ja hääl tööle. Uuringutest on selgunud, et tantsimine ja laulmine tõstavad sinu enesehinnangut ning rahustavad sind maha.

Söö tumedat šokolaadi. Tumedat šokolaadi peetakse üheks niinimetatud supertoiduks. See annab sulle tähtsaid antioksüdante ning stimuleerib aju tootma endorfiine, mis on õnnehormoonid.

Mine loodusesse. Päike mõjub sulle väga hästi, aga looduses käimine on veel suurem boonus. Metsas jalutamine suurendab su õnnetunnet.

Kasta oma taimi. Kui sul on aias või rõdul taimed, siis võib nende kastmine olla väga rahustav tegevus. See parandab ka sinu keskendumisvõimet.

Helista sõbrale. Olgem ausad, me ei suuda kõike üksi ära teha. Sõbrad võivad meid väga palju aidata ja uusi perspektiivse avada. Nad toetavad meid aegadel, mil seda on kõige rohkem vaja.

Allpool on toodud veel 10 viisi, kuidas oma päeva ilusamaks teha:

Venita oma jalgu ja tee joogat

Tee pikem paus telefoni kasutamisest

Ära loe uudiseid

Lülita oma arvuti välja

Loe väljas raamatut

Nuusuta lillede lõhna

Kasuta stressipalle

Tee väike uinak

Mediteeri

Vaata mõnda harivat filmi

Puhkehetkede võtmine on sama tähtis kui töötamine. Maanda oma stressi, sest oled seda väärt.

Artikkel on ilmunud Äripäevas.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700