6. september 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.
Spordinädala patroonid Ott Kiivikas ja Gerd Kanter
Foto: Eesti Olümpiakomitee

Ettevõtted, spordinädal tuleb taas!

23.-30. septembril tähistatakse nii Eestis kui kõikjal Euroopas järjekordset spordinädalat. Eesti Olümpiakomitee kutsub kõiki Eesti ettevõtteid ja asutusi üles tähistama spordinädalat ja korraldama üheskoos kolleegidega aktiivseid lõunapause, tervise- ja matkapäevi, ettevõttesiseseid spordivõistlusi, terviseradade ühiskülastusi ja muid sportlikke tegevusi. Kõigi spordinädalaga liitunud organisatsioonide vahel loositakse välja 3 x 1000 € väärtuses spordivarustust Sportlandi poodidest.

Spordinädala eesmärgiks on suurendada liikumisharrastusega tegelevate inimeste arvu ja tõsta liikumisharrastuse, spordi ja tervise alast teadlikkust elanikkonna seas.

Eesti Olümpiakomitee liikumisharrastuse juhi Peeter Lusmägi sõnul on spordinädala peamisteks sihtgruppideks haridusasutused, ettevõtted ja spordiklubid. “Nädala üheks sisuliseks väljakutseks on kaasata liikumisharrastuse edendamisse aktiivsemalt ka tööandjaid. Regulaarselt kehaliselt aktiivne inimene jõuab rohkem ja paremini, on rõõmsam ja õnnelikum, mis tähendab ühtlasi, et lisaks inimese isiklikule kasule võidavad tema kehalisest aktiivsusest ka kõik, kes on tema ümber,” rääkis Lusmägi ja lisas: “Inimesed otsivad sageli elustiili muutmiseks sobivat hetke ja pidepunkti.

EOK arvates on üks sobiv moment oma liikumisharjumuste muutmiseks just spordinädal. Nädala põhisõnumiks saab olema üleskutse alustada uut elu, millega soovime jõuda ka selle ligi 50% osani meie elanikkonnast, kes ei tegele liikumisharrastusega piisavalt või üldse mitte. Spordinädalast on oodatud osa saama kõik. Ettevõtteid kutsume üles liituma ja spordinädalat tähistama, korraldades selleks oma ettevõtte siseseid spordinädala sündmusi ja ettevõtmisi. Lisaks saab nädalast osa ka toimuvatel kõigile avatud treeningutel, spordivõistlustel ja teistel liikumisharrastuse sündmustel.”

Ettevõtete ja asutuse kampaanias osalus ja läbiviidav tegevuse saab registreerida ka Spordinädal 2018 sündmuste kalendrisse SIIN. Kõigi spordinädalaga liitunud organisatsioonide vahel loositakse välja spordivarustust. Lisaks jõuab osalejateni Eesti Olümpiakomitee poolt liikuva ja sportliku organisatsiooni tunnistus.

Spordinädal 2018 raames on kõigil huvilistel asutusesiseste tegevuste läbiviimisel ja kommunikatsioonis kasutada ka spordinädala sümboolikat.

Spordinädala patroonid, liikuma innustajad ja eeskujud on olümpiavõitja Gerd Kanter, olümpiamedalist Allar Levandi, kulturismimeister Ott Kiivikas ja treener Sandra Raju, kes külastavad Spordinädala kalendrist valitud sündmusi ja jagavad seal liikumisrõõmu.

Spordinädala 2018 läbiviijateks Eestis on Eesti Olümpiakomitee (EOK) ja Ühendus Sport Kõigile (ÜSK).

Spordinädala 2017 tegevustesse on kaasatud suur arv erinevas vanuses osalejaid paljudest eluvaldkondadest. Eelmisel aastal liitus spordinädalaga üle

400 kooli, 200 spordiklubi ning 100 ettevõtet. Toimus 900 spordinädalale pühendatud sündmust, kus registreeritud osaluskordi kogunes kokku ligi 200 000.

Vaata lisaks www.spordinadal.ee

Lisainfo:

Natalja Inno

Spordinädal 2018 projektijuht

[email protected]

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700