28. september 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.
Foto: Unsplash

Eestis tähistatakse täna liikumispäeva

Eesti Olümpiakomitee eestvedamisel tähistatakse Spordinädal 2018 raames täna, 28. septembril Eestis esmakordselt liikumispäeva, mille puhul kutsub EOK kõiki eestimaalasi üles liikuma pere, sõprade, kolleegide, lemmikloomadega või üksipäi – peaasi, et vähemalt 30 minutit järjest ning rõõmsal meelel.

Eesti Olümpiakomitee peasekretär Siim Sukles ütles, et liikumispäeva on oodatud iseenda ja terve Eesti nimel tähistama kõik. “Regulaarne liikumine aitab ennetada terviseprobleeme, tugevdada tervist, tõsta töövõimet ning üleüldse teeb tuju rõõmsaks ja inimesed õnnelikumaks. Tahame, et sellel päeval leiaksid liikumiseks uut motivatsiooni kõik eestimaalased, sealhulgas need, kes täna regulaarsest liikumisharrastusest veel lugu ei pea,” rääkis Sukles.

Rohkem liikuvaid inimesi tähendaks, et Eestimaa inimeseid oleksid tervemad, produktiivsemad, õnnelikumad ning elaksid kauem tervena. Kaudselt on liikumise positiivsed mõjud võimalik konverteerida ka rahasse. Maailma Terviseorganisatsioon (WHO) on välja toonud, et iga liikumisharrastusse ja tervislikke eluviisi edendusse panustatud euro toob aja jooksul tagasi kaheksa eurot.

„Tegime riigikogule ettepaneku lisada liikumispäev ka riiklike tähtpäevade nimekirja, et sellega väärtustada terveid ja aktiivseid eluviise ning liikumise positiivset mõju, kuid riigikogu kultuurikomisjoni poliitikutel olid teised prioriteedid. Sellele vaatamata peame meie oluliseks, et see algatus saaks teoks ja oleks toeks liikumisharrastusega kaasneva positiivse võimendamisel. Panustame üheskoos ning teeme head nii endale kui tervele Eestile!” kutsus Sukles.

Liikumispäeva tähistamiseks sobivad kõik meelepärased aktiivsed tegevused, mida tehakse vähemalt 30 minutit järjest. Liikuda ja treenida võib nii sise- kui ka välistingimustes, üksi või koos kaaslastega. Oma liikumispäeva elamust on kõik oodatud jagama sotsiaalmeedias, kasutades teemaviidet #liikumispäev.

Näiteks EOK töötajad on võtnud liikumispäeval nõuks teha koos Spordinädal 2018 patroonidega Harku järve ääres asuvas Discland discgolfipargis tutvust Eestis hetkel kõige kiiremini kasvava spordiala discgolfiga.

Liikumispäeva näol on tegemist liikumisharrastusele ja aktiivsele eluviisile pühendatud tähtpäevaga, millega väärtustatakse ja tõstetakse esile regulaarse liikumisharrastusega tegelemise olulisust.

Regulaarse liikumisharrastusega tegelemiseks peetakse kahel korral nädalal kehaliselt aktiivset liikumist, kus liikumiskorra pikkuseks on vähemalt 30 minutit. Eesti Tervisearengu Instituudi soovituse kohaselt saavad vähe liikuvad täiskasvanud märgatavalt parandada oma tervist, kui nad liiguvad iga päev vähemalt 30 minutit keskmise intensiivsusega.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700