Restoranitest: joogikaart on sama põnev kui krimka

Baar-brasserie Tabaci joogikaart on peaaegu sama pikk kui keskmine krimka ja vähemalt sama põnev. Lühem toidukaartki pakub toredaid maitseelamusi.

Joogikaart mitte ainult ei anna ülevaadet, milliseid veine, kokteile ja napse ja mitte-napse pakutakse, vaid tutvustab lähemalt džinne, viskisid ja teisi jooke, kujunedes omamoodi väikeseks alkoholi käsiraamatuks. Sellise valiku juures osutus üpriski lihtsaks oma tavapärasele klaasile veinile truudust murda ja aperitiiviks hoopiski kokteil valida. Sealjuures pole mitte ainult joogikaart Tabacis esinduslik, vaid ka jookide kokkusegajad on osavad. Pole juhus, et üks noor Tabaci töötaja saavutas paar aastat tagasi oma alkoholivaba kokteiliga maailmameistrivõistlustel kuuenda koha. Ka meid teenindanud kelner oli oma ala täielik professionaal.

Pärast mõnusat sissejuhatust leebe Amaro-kokteiliga läksime edasi eelroogade juurde. Kõige suurem üllataja oli roog nimega grillitud riis. Aasiapärase praetud riisiga polnud sellel mitte kõige vähematki pistmist, see oli pigem põhjamaine versioon riisiroast: krõbedaks grillitud riisipadjale oli seatud graavilõheviile ja angerjat ning maitsestatud seesamimajoneesiga – maitsev, mõnus ja ootamatu. Teine eelroog, hiidlesta cheviche oli sellega võrreldes ootuspärasem. Kergelt marineeritud valget kala täiendasid mango, kirevili ja kimchi-vinegrett.

Maitsev ja toitev kapsagurmee

Pearoogadest tegime valiku taimse roa, röstitud lillkapsa kasuks ega pidanud pettuma. Kapsas on sellel sügisel pugenud vegeroana nii mõnegi restorani menüüsse. Enamasti on tegemist lillkapsaga, mõnikord üritatakse praadida-grillida ka tavalist peakapsast, aga nii head tulemust kui Tabacis pole seni kapsagurmee alal veel keegi saavutanud. Mõõdukalt krõmpsuks jäetud, kuid siiski korralikult küpsetatud lillkapsast täiendas trühvliga maitsestatud lillkapsakreem, röstitud sarapuupähklid ja marineeritud porgandiribad. Kõik kokku oli väga maitsev ja tänu kreemile ning pähklitele ka toitev. Pearoogadeks pakutakse veel kohakala ja vasika välisfileed, nii et midagi ka neile, kelle jaoks elu liha-kalata pole täiuslik.

Desserdiks valisime pošeeritud viigimarjad soolaka pistaatsiajäätise ja rosinasiirupiga, kuid erilist elamust see ei pakkunud. Alkoholita kannatusvilja sour sobis eine lõpetuseks märksa paremini.

Ainult ilma kokteilikõrreta jääkuubikuid täis klaasist kokteili rüüpamine ei sobinud mulle kuidagi. Plasti, sh ka joogikõrsi ma muidugi ei armasta. Loobun isegi kauplustes pakutavatest kotikestest ja kasutan olemasolevaid seni, kuni nad mu oste juba poepõrandale poetama hakkavad. Ja muidugi süüdistan plastiuputust nii ülemaailmses soojenemises kui ka kõikides muudeski saastepattudes. Suhteliselt harva kokteilijoojana pole ma siiski veel harjunud oma ökokõrt kaasas kandma, mistõttu kokteilimõnud on viimasel ajal jäänud poolikuks.

Hiljuti Äripäeva tunnustava märgi pälvinud restoranid

Tabac, Tallinn, oktoober 2018

Härg, Tallinn, oktoober 2018

One Sixty, Tallinn, september 2018

Tulivee, Liimala küla, august 2018

Koma, Tallinn, august 2018

Osale arutelus

  • Heidi Vihma

    Heidi Vihma
    Puhkepäeva toidukriitik

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Aasta suurejooneliseim sündmus Radisson Blu Sky Hotelis!

Jõulupidu, kui üks ettevõtte olulisemaid sündmusi, on oodatud nii töötajate kui ka koostööpartnerite poolt. Radisson Blu Sky Hotel pakub peohõngulist atmosfääri ning erakordset elamust, mida elevusega oodatakse ja soojusega meenutatakse. Meie eesmärgiks on täita teie soovid ja ergutada maitsemeeli hõrgutistega, milles traditsioonid kohtuvad mitmekesise tänapäevaga.

Peppersack – tee ajalooliste maitsenaudinguteni

Tallinna vanalinna südames, ajaloolise Raekoja ligidal asuv restoran Peppersack pakub meeldejäävaid maitseelamusi. Lisaks saab nautida mõõgavõitlejate igaõhtust efektset etendust.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

  • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
    28%
    28%
  • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
    17%
    17%
  • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
    10%
    10%
  • Suvepäevi ei peeta
    45%
    45%

Valdkonna tööpakkumised

Teabevara