7. jaanuar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Loovus ja eesmärgistamine

Lepime kaks asja kokku: loovus ei ole üksikute väljavalitute privileeg - kõik inimesed võivad loovad olla kui nad seda tahavad, loovus ei ole välk, mis tuleb selgest taevast - igale idee leidmisele eelneb üldjuhul süsteemne töö.

Ma olen veendunud, et selle kahe asja uskumine aitab organisatsioonis hoida kokku suure hulga energiat ja aega. See loob võimaluse viia ideede otsimine süsteemseks ja püstitada konkreetsed eesmärgid, see aga omakorda tagab, et töötajate poolt esitatud ideed on asjakohased ja suunatud tõeliste kitsaskohtade lahendamisele. Selline ideede otsimise protsess võib olla võimas konkurentsieelis.

Allpool esitan mõned pidepunktid, millele soovitan mõelda (juhul kui soovite oma ideede otsimist süsteemsetele alustele viia) enne, kui hakkate oma organisatsioonis uusi ideid otsima:

- millised on põhiprobleemid, millega hetkel maadlete;

- defineerige ja tutvustage veelkord töötajatele, millised on valdkonnad / kriitilised edutegurid, millest ettevõtte edu sõltub kõige rohkem;

- millised on vähe või üldse mitte väärtust lisavad tegevused, mida te teete (loodetavasti olete muidugi nende tegemise juba lõpetanud;

- milliseid kaebusi olete viimasel ajal sise- või välisklientidelt saanud;

kuidas on klientide ootused muutunud või eeldatavasti muutuvad järgmise aasta jooksul;

- milleid väärtusi (näiteks meeskonnatöö, pühendumine vmt) soovite oma meeskonnas arendada ja kvalitatiivselt uuele tasemele viia?

Vali välja üks kuni kaks teemat ja kuuluta need nädala või kuu teemadeks ning palu kõigil oma ideeloomes keskenduda nendele küsimustele. Üsna kiirelt näed, et ideedede kvaliteet paraneb.

 

Autor: Lemmi Kann, Indrek Maripuu

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700