4. veebruar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

FitStar Attackiga rasvad põlema!

FitStarAttack on energiline treening, mis sobib kõigile, kes armastavad intervall-treeningu energilisust ja bootcamp-stiilis tunni intensiivsust.

Intervalltreeningu põhimõte, mis on aluseks Fitstar Attacki  kontsepttreeningule, avaldab tõhusat mõju just rasvapõletusele  ja see sobib mitte ainult naistele, vaid kindlasti ka meestele kinnistamaks jõusaali treeninguid.

Paljud teaduslikud uuringud on kinnitanud intervalltreeningute tõhusast  mõjust eelkõige ainevahetuse kiirendamisele, mis omakorda ongi silmnähtava rasvapõletuse aluseks. Pane tähele - rasva ja mitte lihase! Suure intensiivsusega treeningu järel on harrastaja ainevahetus kiirenenud mitmeid tunde pärast treeningut.

Siinkohal tasuks rõhutada ka fakti, et intervalltreening avaldab soodsat mõju kasvuhormooni tootlikusele, mis on lihaskasvu puhul oluline - suurem lihas sulatab rasvapolstrit veelgi paremini. Naistele, kes lähenevat rannahooaega täiega nautida soovivad, on intervalltreening muidugi kindlaim viis ihaldatud vorm saavutada.

FitStarAttack keskendub aeroobsele treeningule, kuid suur osa tunnist on pühendatud ka jõu, tasakaalu ja liikuvuse arendamisele.

Tunni liikumisseeriad on dünaamilised, mitmekülgsed, intensiivsed ja tõhusad. Lihasharjutused on põhiliselt funktsionaalsele vastupidavusele suunatud ning panevad proovile suurel määral kerelihaseid ja väiksemaid stabiliseerivaid lihaseid. Treeningus saavad suurima koormuse just tuhara ja reielihased. Nii et tõepoolest ideaalne treening suveks trimmi ihkavatele naistele ja miks mitte ka meestele.

Tunnis kasutatakse lisaks oma keharaskusele veel stepi-pinki ning vastavalt programmile ka treeningmatti, hantleid ja/või kettaid—kõike selleks, et väljakutset suurendada. Harjutused on lihtsad ja peamiselt inspireeritud erinevate spordialade treeningutest. Seetõttu sobib suurepäraselt ka meestele.

FitStar Attack on kontsepttreening, mis on kokku pandud Eesti treenerite poolt. Treeningprogramm vahetub iga kolme kuu tagant. Nii et kui esimesel korral kohe kõigega kaasa ei jõua tulla, siis peale paari korda on kava juba tunduvalt lihtsam.

Esimest korda trenni tulijatele soovitan võtta rahulikumalt. Kuigi FitStar Attack koosneb lihtsatest harjutustest, on treeningu tempo kiire ning harjutused vahetuvad tempokalt. Samuti ei ole esimestel kordadel täit ülevaadet treeningu intensiivsusest. See oleneb treenituse astmest, kuid üldjuhul tekib teisel ja kolmandal korral alles õige trennitunnetus.

Ja siis juba täie poweriga!

Autor: Lemmi Kann, Sparta spordiblogi - Egle Eller

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700