Kuidas töötajatest lahti saada?

Viimastel nädalatel on olnud väga palju kohtumisi tööotsijatega, kes ei ole suurema töötasu järel. Nendest jutuajamistest on väga selgelt välja joonistunud mõned „head“ mõtted, mida on juhid teinud selleks, et viia töötajad uue töö otsingule.

·     Tee oma alluvatele selgeks, et Sinust ei sõltu midagi.

Sa oled küll rõõmus, et ettepanekuid tehakse ja kiidad tublisid, kuid Sa ei võta midagi ette. Kuigi need on nii väikesed asjad, mitte midagi kapitaalset. Lihtsalt ei saa kiiremat arvutit, sest peakontoris arvatakse, et meil on juba niigi hea. Kodulehekülg on küll juba uuendamisel pool aastat, aga lõpliku otsuse teeb Baltikumi juht. Asjad venivad, tööind väheneb, töötajad vaatavad ringi, sest nad ei saa oma juhi peale loota.

·     Hoia kõik kulud maksimaalselt all

Kohviaparaat on muidugi kallis, aga ka ajalehed kontoris on kallid. Äripäev on vaid juhi jaoks, muud vaadake kodus. Ja ei mingeid erialaseid ajakirju – neid tuleks raamatukogus lugeda. Koolitused on müstika, selle peale pole mõtet raisata. Kui keegi käib, siis juht ise, aga mitte alluvad.

·     Ütle, et palga peab välja teenima, kuid keela müügitööd teha.

Sa pead olema veendunud, et tõeliselt hea tegija leitakse üles. Kuni kliendid meid ei leia, palka juurde ei saa, sest seda ju pole. Ja klientide vastu tuleb lahke olla – teha hinnasoodustusi, super-pakkumisi. Et võita kliente. Kuigi oma töötajate palk on minimaalne.

·     Kindlasti tuleb kontoris olla kellast kellani.

Kuigi polegi midagi teha. Korrastad pabereid, midagi ikka leiad. Tööajast netis ei kola, õppetööga ei tegele, arsti juures ei käi, kuigi tööd teha ka pole. Vaatamata sellele, et eile olid kuni 22-ni tööl, pead hommikul ikka kell 9 kohal olema. Kuigi su projekt sai läbi ja hommikul pole midagi kiiret teha. Distsipliin eelkõige!

·     Kiitmisega ei maksa liiale minna, kõiki ebaõnnestumisi tuleb märgata

On ju normaalne teha asju hästi, kui midagi ebaõnnestub – see peab kohe selgeks saama, meil ei ole eksimine lubatud! Kuigi Bill Gates edutas just neid, kes olid kogenud läbikukkumist. Sina karista, noomi … Kuni igaks juhuks ei tee keegi midagi uut, nii on tagatud ka, et ebaõnnestumisi samuti ei ole.

Ma usun, armsad juhid, teete neid asju ikka ja jälle. Ja võib olla pole mõistnud, miks just head inimesed teie juurest lahkuvad. Kõrge saavutusvajadusega initsiatiivikas inimene lihtsalt ei oska teha tööd etteantud raami sees, ta püüab neid raame laiendada. Pole sugugi kindel, et kohe kõik õnnestub, tasub ikka proovida – nii mõtlevad väga head töötajad, kes ongi ettevõtte arengu mootorid. Kui neil teha ei lasta, nad lahkuvad. Sageli konkurendi juurde, kes oskab nende mootorit hästi õlitada ja täistuuridel tööle saada.

Need on tööotsijate motiivid uue koha leidmisel. Sageli on nende esimesi küsimusi – mis inimene on selle ettevõtte juht. Visioon ja väärtused on jah, ilusad, aga rääkige mulle sellest juhist. Sageli valitakse uut tööd just ettevõtte juhi järgi!

Osale arutelus

 • Urve Vilk, Sirje Tammiste

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Pidupäev Hestia Hotel Laulasmaa Spa's

Laulasmaa loodus on maagiline. Just siit on ammutanud inspiratsiooni maailma enim mängitud kaasaegne helilooja Arvo Pärt ja just siin on seetõttu 2018. aasta sügisel avanemas muusikasõprade meka – Arvo Pärdi Keskus. Kust siis veel ammutada häid mõtteid, kui mitte Laulasmaalt?

Aasta suurejooneliseim sündmus Radisson Blu Sky Hotelis!

Jõulupidu, kui üks ettevõtte olulisemaid sündmusi, on oodatud nii töötajate kui ka koostööpartnerite poolt. Radisson Blu Sky Hotel pakub peohõngulist atmosfääri ning erakordset elamust, mida elevusega oodatakse ja soojusega meenutatakse. Meie eesmärgiks on täita teie soovid ja ergutada maitsemeeli hõrgutistega, milles traditsioonid kohtuvad mitmekesise tänapäevaga.

Restoranitestid

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

Teabevara