14. oktoober 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kuidas kasutad 15-minutilist puhkepausi?

Ilmselt kasutad sa hetkel lubatud viitteist minutit oma töömõtetest puhkamiseks. Seekordse loo autor Neeme Vool pakub sulle veel tegevust järgmiseks kolmeks pausiks.

Järgmine puhkepaus: hea, kui su kontor asub mõnes kõrgemas hoones. Kuid juba neljast-viiest korrusest aitab alguseks küll. Haara kaasa veepudel või mõni paksem raamat ja suundu treppidele. Tee paar käiku alla ja lõpuni üles. Kui su kontoris on treppe vaid paari korruse jagu, peaksid minema tegema lisaks ühe tiiru ümber maja. Või siis saama hakkama kaastöötajate imestav-kahtlustavate pilkudega. Sa tegid ära oma esimese kontoritreeningu!

Ülejärgmine puhkepaus. On isegi hea, kui kohtasid oma esimesel treeningul kolleege, kellele su totter üles-alla saalimine kahtlane tundus ja seega silma jäi. Kogu nad nüüd kokku kontoritreeningu ideepäevale. Ülemustele võiks meeldida 2007. aasta Journal of Applied Physiology uurimus, kus leiti, et füüsilise tegevuse puhul suureneb värske vere vool kahes kohas – lihastes ja ... ajus.

Naiskolleegidele võiks meeldida fakt, et isegi pealtnäha tühised tegevused võivad päeva jooksul kokku kulutada sama palju energiat, kui õhtune hingetuks võttev treening aeroobikasaalis. Ja see on topelt tore – saalitreeningu saab nüüd puhtalt pühendada oma parema vormi heaks. Jääb veel üle leida midagi head meestele. Aga meestega ongi alati raskem olnud.

Ühesõnaga, sa oled saavutanud ülemuste mõistva suhtumise ja vähemalt poolte (nais)kolleegide huvi. Edasi on vaja vaid fantaasiat. Iseenesest on asi lihtne – kes leiab igale kontoritegevusele mingi „triki“ või oskab neile lisada midagi füüsilist. Vastame telefonikõnele jalutades. Jätame lõunasöögi hommikul autosse ja läheme sellele lõuna ajal eraldi järgi. Kasutame naaberkorruse WC-d ja kohviaparaati. Koosolekud tuleb pidada teisel korrusel ja sinna minnes võtta riiulist kaasa 3kg raamatuid. Koosolekul vaidluse tekkimisel tehke argumenteerimise asemel hoopis käesurumist? Kes leiab füüsilise tegevuse võimaluse kõige vähem võimalikust kohast?

Kolmas paus. Te valisite parimad ideed, printisite need välja ja iga kolleeg viis need esimese harjutusena viiele kõige kaugemal asuvale ja ideepäevast mitte osa võtnud kolleegi lauale. Aeg on nüüd neist mõned harjutused ära teha. Suurepärane on see, et minnes treppidele lillepott süles kohtad sa vaid mõistvaid ja tunnustavaid pilke. Mööndes, et ideepäevast mitte osa võtnud meeskolleegid kipuvad seda su eest hoolitsevalt ise kohale viima. Aga miks mitte – ütle neile, et aga palun – tee kolm ringi ja too see pott siia tagasi. Ja sa saidki lahendatud ka eelmise pausi ajal lahtiseks jäänud küsimuse.

Edasi on vaja vaid leida kuskilt järgmised viisteist minutit, mida veeta järgmiste huvitavate artiklite lugemiseks.

Loodame, et soovid lisa. Siis "Ole vormis!" kampaania pakub ühe võimaluse, kuidas 90 minutit kontoris aktiivselt sisustada – kutsu meie spetsialist läbi viima inspiratsioonipäeva! Täpsemalt loe juba www.olevormis.ee.

NB! Kui leiad, et Sul oleks jagada veel häid mõtteid, kuidas kontoris aktiivsem olla, siis oleks teretulnud seda tegema samuti www.olevormis.ee leheküljel avatud IDEEKONKURSIL, kus parimatel ideedel on oht võita auhinnaks 400 eurot tervisetoodete soetamiseks kontorisse!

 

 

 

 

Autor: Neeme Vool, Tiive Murdoja

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700