16. oktoober 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Iga algus on raske, kuid tulemus on seda väärt!

Tagasi vaadates Pärnu Juhtimiskonverentsile, kus peateemaks oli ebaõnnestumine, tunnen et terviseteemade juurutamisel ettevõtte igapäevatöös saame konverentsil räägitust palju õppida.

Ennekõike peaksime endale teadvustama, et igale säravale eduloole järgneb tavaliselt rida ebaõnnestumisi. Need on vajalikud, et õpiksime ja oskaksime tulevikus paremini ellu rakendada oma visiooni sellest, mida südames sooviksime näha.

Siit üks märkimisväärsemaid äratundmisrõõmu pakkuvaid momente konverentsilt – kui olete teinud ettepanekuid tööpäeval aktiivseid pause teha, kuid need on luhtunud, siis ärge laske end heidutada. Nagu ühes ettekandes öeldi, algab ebaõnnestumine hetkest, kui kaotate usu oma plaani edusse. Seega, kui olete üks neist õnnelikest, kelle harjumuseks on puhkehetki aktiivselt sisustada ja olete mõistnud kuivõrd väärtuslik taastumisaeg see on Teie ajule ja kehale ning kuidas selle tulemusel töövõime kasvab, siis ärge väsige seda ka teistele kinnitamast.

Teoorias teame ju kõik, kuivõrd kasulik on aktiivne liikumine tööpäeva sees nii meie tervisele kui ka tööandjale läbi töövõime märgatava paranemise.

Legendaarsed katsed psühholoogiavallast tõetavad (saate neid ka ise vaadata http://www.youtube.com/watch?v=yQ1OZsNvkns ), kuidas grupi käitumine lämmatab indiviidi tihti mõistlikuma kavatsuse. Nii potsatame meiegi tihti tagasi oma ergonoomilisse kontoritooli ja jääme vaid unistama sellest, kuidas tegelikult võiks kontorikaaslastega üksmeelselt päraslõunasel „uinumisajal“ hoopis värskendavad võimlemisminutid teha. Nii jäävadki palju head ideed sahtlisse ja võitjaks jääb mugavus ja rutiin.

Olukord võib olla aga sootuks teine, kui leiate vähemalt ühe kaasamõtleja. Nii saab loodud alus hea idee levimiseks ja igal järgmisel liitujal on aina lihtsam teha otsust Teiega koos pärastlõunal 5 minutiks võimlemisharjutuste tegemisel liituda, lõunatamiseks 15 min kaugusesse söögikohta jalutada või muul moel tööpäevas enam liikumisvõimalusi leida.... ja hea algatus hakkabki levima!

Soovime südamest edu kaasamõtlejate leidmisel ja loodame, et igas ettevõttes on olemas need entusiastid, kelle eeskujul tööpäevad aktiivsemaks muutuvad ja arusaam olmeliikumise kasulikkusest jõuab iga töötaja ja tööandja teadvusesse.

Omalt poolt tahame aktiivsete puhkepauside levikule kaasa aidata "Ole vormis!" Inspiratsioonipäevadega, pakkudes ühe võimaluse, kuidas 90 minutit kontoris aktiivselt sisustada. Veel oktoobris ja novembris saate kutsuda meie spetsialisti läbi viima inspiratsioonipäeva Teie kontoris!

Inspiratsioonipäeval osalemine maksab 1 euro inimese kohta!

Registreerumiseks loe täpsemalt www.olevormis.ee.

 

 

 

 

 

Autor: Tiive Murdoja, Kätrin Karu

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700