29. oktoober 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ülekaal kimbutab kontoreid

Kas olete kokku puutunud kurva statistikaga – üle poole Eesti tööealistest elanikest on ülekaalulised.

Ülekaaluline olla on tänapäeva ühiskonnas tavaliseks saanud ja nii kohtame järjepidevalt inimesi, kes mõtlevad heldimusega nooruseale ja kunagisele supervormile.

Hea vorm ei pea olema vaid nooruse mälestus!

Ärge olge mugavad ja tunnistage endale, et ülikooliaegse vormi saavutamine on ka nüüd mõeldav. Selleks tuleb vaid otsustada, et ma tahan seda! Seejärel soovitame seda teatada ka teistele, ideaalis võiks isegi leida liitujaid või vähemalt toetajaid ja kaasamõtlejaid, kellega koos supervormist reaalsus saaks. Lõpuks on soovitatav leida ka mõni spetsialist, kes vajadusel suunab ja jälgib, et te suure tuhinaga endale liiga ei tee.

Üks võimalusi ülekaalu lõksust pääsemiseks on olmeliikumise suurendamine.  Järgnevad soovitused sobivad suurepäraselt järgimiseks ka ideaalkaalus olijatele.

- Olete hädas aja leidmisega õhtuseks trenniks – minge jala tööle, tulge jala koju, minge lõunatama vähemalt 15 minuti kaugusele või tehke peale lõunasööki jalutuskäik. Nii saate lisaks füüsilisele koormusele töömõtetest puhata ja maandate läbi selle ka stressi.

- Vaadake üle töökorraldus kontoris – kui tahate töökaaslasega rääkida, siis minge tema laua juurde, meili saatmise asemel. Aruteludeks, mis ei vaja pidevat märkmete tegemist, tõuske püsti, veel parem, liikuge ringi või sirutage end. Telefonikõnede ajal kõndige ringi, sirutaga või võtke seina najale toetudes istumise asend – see hoiab kõnede pikkuse mõistliku ning annab hea koormuse teie jalgadele ning tuharatele.

- Broneerige nõupidamiste ruum ühiseks võimlemiseks vähemalt korra nädalas. Isegi, kui alguses seda ei kasutata, on võimaluse loomine oluline märguanne, et ettevõttes seda soositakse.

- Püüdke leida meeskonnast liidreid, juhte või teisi autoriteetseid isikuid, kes pooldavad Teie algatusi aktiivseteks puhkepausideks. Stress on kaalutõusule oluline liitlane – õppige aega ja emotsioone paremini planeerima ning jätke töömured koju tulles maha.

- Pere seltsis veedetud aeg sisustage aktiivselt. Raske on leida last, kes ei vaimustuks selles, et vanematega rattaga sõitma minna, lasta end taeva poole hüpitada või lumelinna ehitada.

- Proovige koosolekud osaliselt püsti seistes läbi viia. Veel parem, minge välja jalutama. Eriti hea on seda praktiseerida, kui on vaja arutada pingeid tekitavaid teemasid, kuna kõndides on vestluskaaslastel lihtsam oma energiat suunata ning impulsiivsed mõtteavaldused jäävad olemata.

Tänapäva sotsiaalselt vastutustundlikud ettevõtted on juba võtnud oma südameasjaks töötajate juhendamise tervisliku elustiili järgimises.  Üks võimalusi selleks on muuta tervislikud valikud lihtsaimaks valikuks. Niiviisi igapäevaseid tegevusi analüüsides leiame lugematult pisiasju, kus lihtsate muudatuste abil saame nii ennast kui teisi suunata tervislikumalt elama.

Inspiratsioonipäev on üks innustav võimalus, kuidas 90 minutit konotris aktiivselt sisustada ja kulutades sellele vaid 1 euro iga osaleja kohta. Täpsemalt loe juba leheküljelt www.olevormis.ee.

Kui leiad, et Sul oleks jagada veel häid mõtteid, kuidas kontoris aktiivsem olla, siis oleks teretulnud seda tegema samuti www.olevormis.ee leheküljel avatud IDEEKONKURSIL. NB!  Parimatel ideedel on oht võita auhinnaks ligi 400 eurot tervisetoodete soetamiseks kontorisse!

 

 

 

 

 

Autor: Tiive Murdoja, Kätrin Karu

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700