1. november 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

5 asja, millega võid rikkuda oma töökaaslaste tervise

Iga päev teeme me lugematu arvu tegevusi, mille põhjuste üle me eriti ei juurdle, kuna oleme nii harjunud tegutsema. Mõnedel neist võivad olla aga üsnagi laastavad tagajärjed teie enda kui ka töökaaslaste tervisele.

Järgnevatel päevadel mõtle enne, kui teed alljärgnevaid harjumuspäraseid tegevusi.

1. Paned koosolekute lauale järjekordse kommipaki.

Uuringud on näidanud, et ~40cm ehk käe pikkus on see kaugus, kust misiganes suupiste väheneb oluliselt kiiremini, kui sööjatele tegelikult vajalik, sest me tegelikult ei märkagi, kui järjekordse ampsu suhu pistame. Selleks, et kaaslasi ülesöömisest säästa pane kommikauss silma alt ära ning kui koosolekul rahvas loiuks muutub, üllata neid sellega, kuid ära jäta kaussi lauale vaid lase ringile ja pane jälle tagasi käeulatusest välja.

2. Liigud kontorist väljudes lifti suunas.

Ole esimene, kes kontoriuksest välja astub ning suundu kohe trepi poole. Kui lift jääb teele ja sul õnnestub, siis vali liikumiseks asend, mille korral jääd kaaslase ja lifti ukse vahele, siis teed peatumise lifti juures raskemaks.

3. Kui lülitad tööle tulles abivalmilt kohvimasina sisse.

Selle asemel tee suur kann (taime)teed ning paku seda kõigile või valmista kann joogiveega ja lisa sinna värsket kurki või paar tera rose soola – nii üllatad nii mõndagi kaaslast positiivselt ja pakud neile sealjuures tervislikku ergutust puhta joogivee näol, mille üle organism palju õnnelikum on, kui järjekordse kohvi üle.

4. Kaaslasega juttu ajades istud toolile, et oleks mugav samal kõrgusel vestelda.

Jää parem püsti või kui tulemas on pikem jutt, siis kutsu ta koridori jalutama. Nii suurendate mõlemad oma päevast füüsilist aktiivsust ja pakute kehale ergutuseks istumisest palju mugavamat asendit.

5. Liigutad vargsi laua all varbaid oma ebamugavates kingades.

Selle asemel tõsta jalad julgelt lauale või tõuse püsti ja tee „varbarallit“ – kaks suurepärast võimalust oma jalgade eest hoolitsemiseks. Julgusta ka teisi mõtteid mõlgutades jalgadele koormust andma.

Omalt poolt tahame Sinu ponnistusi toetada "Ole vormis!" Inspiratsioonipäevadega, pakkudes ühe võimaluse, kuidas 90 minutit kontoris aktiivselt sisustada.

Veel aasta lõpuni saate kutsuda meie spetsialisti läbi viima inspiratsioonipäeva Teie kontoris!  Inspiratsioonipäeval osalemine maksab 1 euro inimese kohta!

Registreerumiseks loe täpsemalt www.olevormis.ee.

 

 

 

 

 

 

 

Autor: Tiive Murdoja, Kätrin Karu

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700