Autor: Helina Mägi • 5. märts 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

On vaid 4 põhjust, miks me ei saa seda, mida me tahame

Mis sa arvad, mis need neli põhjust on? Aeg, raha, teadmiste puudus või enesekindluse puudumine?

Tegelikult mitte ükski nendest.

Nr. 1 põhjus, miks me ei saa seda, mida me tahame on: ME EI KÜSI

Me kõik oleme kuulnud ütlust: koputa ja sulle avatakse, küsi ja sulle vastatakse, ometi mulle tundub, et me ei taju selle idee tõelist väärtust.

Lapsena oleme avatud ja küsime pidevalt kõige ja kõigi kohta. Kui meil tuleb idee midagi saada või midagi teha, siis räägime sellest ideest avatult ja siiralt.

Jälgin alati imetlusega oma tütart (12-aastane), kui loomulikult ta esitab mulle oma soovi ikka ja jälle. Kusjuures tema jaoks pole üldse oluline, mida ma talle seepeale vastan. Isegi kui vastus on midagi umbmäärast, et vaatame siis, või mul pole hetkel raha selle ostmiseks või, et ma praegu pean lõpetama oma tööga seotud projekti. Teda see vastus ei häiri. Varsti on ta minu juures tagasi ja tuletab oma soovi rõõmsa tujuga taas meelde.

Võib mööduda isegi päevi või nädalaid ja mina olen tema soovi juba ammu unustanud, kui millegi tühise, kuid ei, temal on tema soov südames ja ta tuletab seda mulle taas aeg-ajalt meelde. Tõeliselt imetlusväärne järjekindlus küsimisel.

Ta teab, mida ta tahab ja ta ei lase faktidel – emalt kuuldud põhjustel – end sugugi häirida. Pean tõdema, et tänu sellele järjekindlusele on ta minu käitumist väga suurel määral mõjutanud ja ma ei pea silmas mitte ainult asjade ostmist (mida viimasel ajal veidi rohkem ette on tulnud), vaid ka tähelepanu lapsele suunamist, tema jaoks olemasolemist ja tema soovidega arvestamist.

Kellel on kodus väikesed lapsed, siis nemad on parimad eemärgisaavutajad, õppigem nendelt.

Nr. 2 põhjus, miks me ei saa seda, mida me tahame on: ME EI USU

Isegi kui me oleme jõudnud oma südames soovi osas selgusele ja esitanud selle soovi univerumile (küsinud), poeme me taas peitu vale-uskumuse taha, et me tegelikult ei usu oma soovi realiseerumisse.

Oled kindlasti kuulnud end ütlevat, et sa ei usu, et sul õnnestuks oma soovi saavutada, millele järgneb rida põhjuseid, miks sa seda ei usu.

Oled kindlasti kuulnud end ütlevat, et oled liiga tagasihoidlik, et milleski edu saavutada.

Usu puudumine, tagasihoidlikkus ega madal enesehinnag ei ole tõelised põhjused. Mitte need ei takista sul saamast seda, mida sa tahad. Sind takistab vaid usk nendesse uskumustesse.

Mõtle sellele, mul võib olla madal enesehinnag – mis siis, kuid ma saan ikkagi uskuda iseendasse.

Tagasihoidlikkus ei ole mingi lõplik diagnoos, mis mind nüüd elu lõpuni saadab. Võin sellega leppida ja liikuda ikkagi oma eesmärgi poole lubades endale uskuda, et hoolimata kõigist oma vigadest, saavutan oma eesmärgi.

Uskumine on lubamine. Mitte uskumine on mitte lubamine.

Nr. 3 põhjus, miks me ei saa seda, mida me tahame on: ME EI TEE OTSUST

Otsus on üks imepärasemaid käivitusmehhanisme meie sees. Tehes otsuse, maailm justkui muutub. Andes otsuses järgi, laguneb kõik loodu laiali.

Sa ju tead küll seda tunnet kui elu tundub lill ja kõik teed on valla. See on hetk, mil oled otsustanud, et täna on see päev, täna on sinu päev, mil miski ei saa olema enam endine.

Kuid tavaliselt järgneb sellele ülevale tundele tagasilöök, kõik tundub halvasti ja miski ei näi sujuvat. Mis siis juhtus? Sa lasid otsusest lahti. Sa muutsid oma otsuse ümber. Sa ei kasutanud enam otsusega kaasnevat jõudu, vaid lubasid taas tühistel mõtetel ja välistel faktidel oma teadvust juhtida.

Otsus. Otsus on see, mida sul on vaja teha, kui sa tahad hakata liikuma, kuid siis tuleb sul seda otsust kaitsta, tehes iga päev sama otsuse liikuda oma eesmärgi poole.

Nr. 4 põhjus, miks me ei saa seda, mida me tahame on: ME EI OLE JÄRJEPIDEVAD

Kui kiiresti soovid sina oma eesmärgini jõuda? Mina ja tõenäoliselt enamik inimesi, soovib juba homme:).

Siin aga ongi probleem maetud. Iga seeme vajab idanemiseks ja kasvamiseks aega, meil tuleb selle idanemis-ja kasvamisperioodi ajal muutuda. Muutus on aga teadupärast protsess ega toimu üleöö.

Muutus vajab meiepoolset panustamist. Kui me oleme küsinud, mida me tahame, siis muutuse ellu toomiseks, tuleb meil hakata esmalt andma.

Kahjuks oma teadmatuses aga üritame me saada ilma midagi andmata. Nõnda läheme me universumi seadustega vastuollu, kogeme tugevat pahameelt ega liigu paigast.

Olles oma soovi selgelt esitanud ja hoides seda oma otsusega oma teadvuses, on meie järgmine ülesanne suunata kogu oma tähelepanu andmisele. Küsimus, mis aitab sellele keskenduda on: Mida ma täna oma eesmärgi heaks teha saan?

Niisiis:

Kas sa oled selgelt küsinud?

Kas sa lubad endal uskuda?

Kas sa oled otsuse teinud?

Oled sa valmis õppima, et olla järjepidev?

Loe lisak www.mottetreening.ee.

 

 

 

 

 

 

 

 

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700