Autor: Martin Rauam • 10. aprill 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sobiva puhkekeskuse valimine suvepäevadele

Suvepäevade toimumiskoha valiku lihtsamaks muutmiseks jagame mõned soovitused, mis on kindlasti üldtuntud, samas ülekordamisena tulevad kasuks - millal alustada, kust infot otsida, millele tähelepanu pöörata, broneeringud jne. 

Millal alustada?

Ettenägelikumad alustavad kohtade broneerimisega juba õige varakult aasta alguses, sellepärast on siinkohal väga selge eelis neil, kes tegelevad asjaga varem. See ei küsi raha ja annab paremad võimalused valiku tegemiseks. Ja hiljaks jäämine võib tihti lõppeda kompromisside või teisejärguliste lahendustega, mis oma eesmärki ei täida.

Kust infot otsida?

Kõige lihtsam on alustada kanalitest, kus ka muidu liigub infot puhkekeskuste kohta. Ehk siis turismiportaalid või muud turismiinfot jagavad kohad, olgu selleks siis kohalikud või üleriigilised keskused. Üks hea moodus on kasutada ka asjaliku partneri abi, olgu selleks siis üritusturundusagentuurid või mõni muu partner. Neil on ülevaade olemas kogu Eesti toimumis- ja majutuskohtadest ja nad suudavad eelneva kogemuse pealt teha valiku teile lihtsamaks. Tegime selle jaoks ka tasuta kaardilahenduse, mida saab just suvepäevade planeerimiseks edukalt kasutada - www.jolosevents.eu/suvepäevade-toimumiskohtade-kaart/.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Millele tasub tähelepanu pöörata?

Eestis on kohti väga erineva taseme ja olemusega, seega tasub kõigepealt endale selgeks teha, kui palju inimesi soovite panna sisetingimustesse ööbima ja kui paljud on õnnelikud ka telgis magamisega. Viimast ei tasu väga karta ja endale väga suuri piiranguid teha, sest tegelikult on suvel privaatses ja õhurikkas telgis magamine vahel isegi mõnusam, kui suures ühistoas, nari teisel korrusel. Veel tasuks jälgida, kas kohal on olemas korralik katusealune või oleks vaja telki, mis võib olla üsna kallis. Selliste koduste turismiasutuste kodulehed on tihti väga erineva kvaliteediga ja seega ole kriitiline ka kõiksugu ilupiltide suhtes. Oma silm on kuningas ja jälgida tasub kuidas on üleüldine suhtumine ja kommunikatsioon korraldatud. Kas teiega suhtleb müügimees või perenaine?

Toimumiskohtadel on ka väga erinevad tavapärased läbilaskevõimed, seega kui teil on näiteks 100 inimest, siis igapäevaselt 25 inimesega tegelevas kohas lihtsalt on väiksem köök ja vähem teenindajaid ja vastupidi. Kui lähete 25 inimesega 100 inimesele mõeldud puhkekeskusesse, siis ei tasu imestada kõrgema hinna, väiksema personaalsuse ja privaatsuse pärast, kuna nad tegelevad samal ajal veel mõne seltskonnaga. Eraldatust ja privaatust tasub jällegi oluliseks pidada ning seda nii väljast tulevate ärritajate suhtes, kui ka oma inimeste koos hoidmise mõttes. Uuri pisut taustainfot võimalike kerge närviga naabrite, uudishimmulike turistide või kohalike peokohtade kohta. Küsida tuleks ka oma alkoholi kaasa toomise kohta ja kindlasti täpsustada ka check-in ja lahkumine. Sest pea alati on ühel nädalavahetusel mitu üritust ja ei ole mõnus saabuda, kui eelmise peo sõbrad alles hommikust söövad ja toad on koristamata.

Broneeringute kinnitamine

Siit tuleb ka ehk hetkel kõige olulisem fakt, mida tähele panna. Kuna turg on väga aktiivne, siis on väga paljud kuupäevad juba tänaseks broneeritud. Peaaegu kõikidel kohtadel on aga poliitika, et broneering ei ole kinnitatud enne, kui ettemaks on laekunud. Seega küsi alati üle, kas teiste tehtud broneering ka kinnituseks saab ja kui kohta väga tahad, ole valmis kiirelt ka arve tasuma. See on karm reaalsus, mis tuleneb sellest, et paljud broneerivad mitu kohta ja hiljem unustavad need tühistada. Kuna puhkekeskustele on see reaalne rahaline kahju, siis on ettemaksu nõuded läinud üha täpsemaks. Siinkohal on alati võimalus kasutada ka partneri abi, kes Teie eest seisab ja suuremat pilti haarates oskab ehk lahendusi pakkuda.

Kui toimumiskoht juba paigas, siis on aeg hakata mõtlema programmi peale, mis on aga juba uus jutt. Tasuks veel tähele panna, et palju toimumiskohad pakuvad Teile lisaks ka programmilisi lahendusi, mille kohta tasuks alati järgi uurida, kas see on midagi, mida nad ise oma jõududega läbi viivad või kasutavad välist partnerit. Sest enamus juhtudel kasutatakse näiteks meeskonnamängude puhul mõnda partnerit ja neid tegevusi saab teha pea igal pool, seega ärge laske sellest oma koha valikut mõjutada.

Lisainfo: www.jolosevents.ee

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700