Autor: Toomas Õunap, akupunktuur.eu joogatreener • 17. september 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Peavalu leevendavad toiduained

Mida teed, kui Sind tabab peavalu? Võtad valuvaigisteid, heidad pikali? Kui sul on aga oluline töö pooleli või kui ka valuvaigistitest pole enam kasu, mis siis teha? Peavalu saab leevendada lisaks õigete toiduainetega.

Mida teed, kui Sind tabab peavalu? Võtad valuvaigisteid, heidad pikali? Kui sul on aga oluline töö pooleli või kui ka valuvaigistitest pole enam kasu, mis siis teha? Soovitan lisaks joogatrennile toetada peavalude leevendamist ka õigete toiduainetega.

Mandlid. Mandlid on magneesiumirikkad toiduained. Magneesium aitab lihaseid lõdvestada ja verevarustust taastada. Isegi migreenihoogude all kannatajad saavad mandlitest abi. Muud magneesiumirikkad toiduained on aprikoosid, banaanid, avokaadod, indiapähklid, kaunviljad, pruun riis ja erinevad seemned, eriti linaseemned ja päevalilleseemned.

Seesamiseemned. Ka seesamiseemnetel on peavalu leevendav mõju ning seetõttu võiksid peavalude all kannatajad rohkem kasutada seesamiseemneid salatites, suppides ja erinevate roogade kaunistamisel.

Jogurt. Sinu keha vajab funktsioneerimiseks piisavalt kaltsiumi. Mõnikord on peavalud põhjustatud lihtsalt kaltsiumi puudusest. Tarvita madala rasvasisaldusega jogurteid või kodujuustu. Lisaks soodustab jogurt seedimisprotsessi, mis võib olla erinevate peavalusid põhjustavate probleemide allikas.

Täisterad. Kuna aju vajab oma ülessannete täitmiseks piisavalt süsivesikuid, siis täisterad kui aeglane süsivesikute allikas, on igati soovitatav, eriti kui meil on suur vedeliku kaotus. Kasuta toidus täisteratooteid.

Ürdid. Juba vanas Kreekas tunti erinevate ürtide peavalu leevendavat toimet. Nendeks on piparmünt, lavendel, rosmariin ja kummel.

Spinat. Spinatisalat aitab samuti peavalu leevendada ja vererõhku alandada. Eriti tõhus on spinatisalat arbuusiga.

Arbuus. Peavalud võivad anda märku vedeliku puudusest, mille suurepärane leevendaja on arbuus. Lisaks sisaldab arbuus rikkalikult magneesiumi, mis on paljude peavalutablettide üheks koostisaineks.

Peavalu  leevendav kokteil:

- 2 tassijagu arbuusikuubikuid

- 1/2 tassi maitsestamata jogurtit

- ½ tl jahvatatud ingveripulbrit või riivitult värsket ingverit

- 1tl mett

Sega ja naudi värsendavat peavalu leevendavat jooki.

 

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700