Autor: Hanna Jõgi • 25. august 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

10 kasulikku allikat personali teemal

Hanna Jõgi
Personalijuhtimise konsultant Hanna Jõgi toob oma blogis välja mõningad allikad, mis aitavad täiendada end ja kursis olla personalitöö teemadel.

1. Personalijuhtimise ABC – Lääne-Viru Rakenduskõrgkooli õppejõu Heve Kirikali poolt loodud ülevaatlik materjal personalijuhtimise põhitõdedest. Kasulik lugemine, kui on huvi ennast valdkonnaga tuttavaks teha.

2. Ajakirja Director personaliteemalised artiklid – Eesti suurima juhtimisajakirja Director veebilehel on võimalik lugeda erinevaid huvitavaid artikleid juhtimise põhitõdedest, personalijuhtimisest, töötajate arendamisest, motiveerimisest, palgast, töölevõtmisest, suhetest tööl jne. (Tähele tuleks panna, et vabalt loetavad on artiklid alates eelviimasest numbrist.)

3. Ajaleht Postimees personalijuhtimise rubriik – eriilmelised artiklid personalijuhtimise teemadel. Kajastab nii kodumaiseid kui välismaiseid personaliteemalisi uudiseid ning erinevate blogijate artikleid.

4. CV Keskuse artiklid – ühte rubriiki on kokku kogutud artiklid, mis on eelkõige suunatud tööandjale. Teemad on seotud nii värbamise, motiveerimise kui üldiste personalijuhtimise küsimustega.

5. Tööelu.ee – veebiportaal, kust leiab palju kasulikku infot töökeskkonna ja töösuhete kohta nii töötaja kui tööandja. Kokku on koondatud Sotsiaalministeeriumi, Tööinspektsiooni, Terviseameti ja Tervise Arengu Instituudi tööeluga seonduv info.

6. Stressivastu.ee - veebileht annab ülevaate tööstressist töötervishoiu kontekstis. Võimalik lugeda, mis on tööst põhjustatud stress, mis võivad olla selle põhjused ning mida on võimalik teha stressi ennetamiseks nii tööandjal kui ka töötajal.

7. E-teenused Eesti.ee keskkonnas – ettevõtjale mõeldud lühilingid personali ja töökeskkonnaga seotud teemade nagu personali otsimine, töökeskkond, töötajate arvelevõtmine haigekassas, töötajate ravikindlustus ja maksud.

8. Töötukassa teenused tööandjatele – sellelt leiab infot ja erinevaid teenuseid, millega saab Töötukassa tööandjale kasuks olla. Samuti on läbi iseteeninduse võimalik sisestada töökuulutust vaba töökoha täitmiseks.

9. Tööinspektsioon – tegemist on riikliku järelevalve ametiga, kelle lehelt on võimalik leida kasulikku infot töötervishoidu, tööohutust ja töösuhteid reguleerivate õigusaktide ja nõuete kohta. Lisaks vastab nende infotelefonil jurist töölepingut, töö- ja puhkeaega, puhkust, töötasu ja töökeskkonna ohutust, samuti kollektiivseid töösuhteid puudutavatele küsimustele.

10. Eesti Personalijuhtimise Ühing PARE -  koondab võrgustikuna enda juurde personali- ja inimeste juhtimise valdkonna professionaale ning edendab inimeste juhtimise arendamist Eesti organisatsioonides.

Loe lisaks www.personalidisain.ee/blogi.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700