Autor: Ann Vainlo • 20. veebruar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mida teha, et vabariigi aastapäev oleks pidupäev?

Sageli võetakse vabariigi aastapäeva, kui lihtsalt üht vaba päeva. Mida aga teistmoodi teha, et vabariigi sünnipäev oleks midagi enamat, kui lihtsalt vaba päev? Järgnevalt mõned ideed õues, kodus või kodust väljas tegutsemiseks.

ÕUES

• Minge päikesetõusu ajal vaatama riigilipu heiskamist Tallinnas Toompeal Pika Hermanni torni või hoopis Tartu Tähetorni juures. Tartus tõuseb päike 24.02, kell 7.24,  Tallinnas kell 7.33.

• Jälgige Pärnu keskväljakul kell 12.00 algavat Eesti Vabariigi aastapäevale pühendatud kaitsejõudude paraadi. Paraadil marsib üle 1350 kaitseväelase, kaitseliitlase ja sisekaitseakadeemia kadeti, keda saadavad kaitseväe orkester ning politsei- ja piirivalveameti orkester.

• Minge metsa või mere äärde matkama. Õhus on tunda juba kevadet, mingem nuusutagem seda:-). Näiteks 23.02 oarganiseerib Seiklusfirma 360 Kraadi räätsamatka Kakerdaja rabas.

KODUS

• Korraldage pidulik õhtusöök perele ja/või sõpradele, näiteks kalapidu silgust angerjani. Vaaritage ise, koos sõpradega või tellige toit sel korral catering-firmast.

• Organiseerige sõpradega stiilipidu. Näiteks värvipidu sini-must-valge.

Raamatuõhtu - võtke ette raamatuid, kus saab tähelepanu pöörata just Eesti ajalooga seotud teemadele.

• Lauamängude õhtu – lauamängud on lõbus ajaviide. Eesti teemal on mitmeid põnevaid mänge, näiteks Eesti mälumäng, Minu Eesti lauamäng või Muinas-Eesti seiklusmäng Mees, kes teadis ussisõnu. Kui kodus või sõpradel mänge ei ole, siis raamatupoest leiab.

KODUST VÄLJAS

• Kinokülastus, nt kinos Artis - valige välja tore film ja elage ise selles vaimus.

Rannarahva muuseum kajastab rannarahva eluolu läbi aegade. Teatavasti muutus rannarahva olukord nõukogude ajal kõige enam.

• Bowlingut mängima näiteks Al Mare Bowlingusse.

• Korraldage 30-ndate stiilipidu Eesti Vabaõhumuuseumis.

ILUSAT VABARIIGI AASTAPÄEVA!

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700