Autor: Ann Vainlo • 30. märts 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ühepäevased suvepäevad - miks ka mitte?

Ann Vainlo (seminarroom.eu ja pidupaev.ee toimetaja)
Kuidas saavutada suvepäevadele püstitatud eesmärk vaid ühe lühikese pärastlõuna või päeva jooksul ja milliseid tegevusi sel puhul pakkuda, et meeskond sinna ikka tulla tahaks? Pidupäev.ee toimetaja pakub välja mõned ideed.

Mis tagab suvepäevade õnnestumise? Alustuseks tasub läbi mõelda miks neid üldse korraldada? Ühtainsat õiget vastust ei ole, põhjused võivad olla erinevad - näiteks auru väljalaskmiseks, üksteise tundmaõppimiseks, meeskonnatunde arendamiseks või hoopis pakkumaks töötajate peredega koos lõõgastusvõimalust.

Kuidas saavutada suvepäevadele püstitatud eesmärk vaid ühe lühikese pärastlõuna või nagu nimigi ütleb - lühikese suvepäeva jooksul? Allpool mõned ideed ülaltoodud eesmärkidest lähtuvalt.

Auru välja laskmine

Aasta jooksul on kõvasti tööd vihutud teha. Firmas on töökoormus kõvasti kasvanud. Ühed projektid on lõppenud,  teised just algamas vmt. Ülikiire ja sageli tiheda töögraafiku juures on ka pinged lihtsad tekkima. Neid  igapäevases töökeskkonnas sageli ei märkagi või siis pole justkui aega. Sellisel juhul on vaja särtsakat tegevust, kus meeskond saab end korralikult välja elada. Näiteks sobivad adrenaliinirikkad paintball'i lahingud, romurallid, ATV safarid, julguseproovid seikluspargis või hoopis kajakimatk kiiresti muutuval merel.

Üksteise tundmaõppimine

Tööl oleme teatud rollis. Kes su kolleeg tegelikult on? Millega ta tegeleb? Millised on tema hobid? Üht-teist võib ju aimata, aga ega eestlane suuremat sorti lobiseja pole. Nii võibki juhtuda olukordi, kus aastaid koos töötanud kolleegid avastavad üksteist juhuslikult suusavõistlusel kõrvuti stardis, fotonäitusel tööde autorina või hoopis bändide konkursil. Suvepäevad võimaldavad kolleege paremini tundma õppida, kui lasta osalejatel tutvustada oma hobisid mõnes suvepäevade töötoas.

Meeskonnatunde arendamiseks

Firmas on läbi viidud mitmeid muudatusi. Osakondi on liidetud ja lahutatud. Erinevad firmakultuurid põrkuvad ja koostöö on keerukas. Probleemiks on kommunikatsioon, mida annab arendada erinevate meeskonnamängudega.  Mõnes meeskonnamängus on rõhk verbaalse kommunikatsiooni arendamisel – selle liikmed peavad õppima vastaspoolt tähelepanelikult kuulama ja kiiresti ning väheste sõnade abil nende liikumist juhendama. On meeskonnamänge, mis sobivad neile, kes tahavad oma loomingulisust arendada – jagatakse rolle, mängitakse läbi erinevaid stseene jne. On mänge tiimidele, kes soovivad parandada oma liikmete vastastikust usaldust jne.  Enamasti saab neid mänge mängida nii väikeste kui ka suurte meeskondadega ning hea meeskonnamängude korraldaja oskab teid juhendada sobiva mängu valimisel.

Pereväärtuste kasvatamiseks

Kui töötaja perekonnaliige tunneb tema ettevõtte üle uhkust, siis saab pereliikmest firma jaoks väga hea turundaja ning sageli ka lojaalne klient. Seetõttu on peredega üritused väga tänuväärsed. Tõsi, kulud on küll suuremad, aga kui vaadata, millist turundustuge selline põnev päev teie ettevõttele fännklubi näol võib luua, siis on see tavaliselt hästi investeeritud summa.

Igal juhul tasub suvepäevi planeerides kõigepealt mõelda soovitavale tulemusele.  Kindlasti tasub juba varakult kõikidele töötajatele selgeks teha planeeritavate suvepäevade eesmärk ja teema. Nii mõistavad ka töötajad paremini, miks suvepäevad täidetakse nii- või naasuguste tegevustega ja nende rahulolu kogu üritusega on suurem.

Ideid suvepäevadeks leiad portaalist pidupaev.ee.

 

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700