Autor: Erik Orgu, toitumisnõustaja • 7. juuni 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pööra raudkindel töögraafik enda tervise kasuks!

Foto: Erik Orgu, toitumisnõustaja
Keskmiselt veedame me kontoris viis päeva nädalas, kaheksa tundi päevas. See teeb lausa kolmandiku oma täiskasvanuelust. Toitumisnõustaja Erik Orgu jagab mõned nipid, kuidas sellest ajast maksimum võtta ja tööaeg enda tervise kasuks pöörata.

Tee lõunapausil kindlasti üks vähemalt 20 minutiline jalutuskäik- – ära lobise töökaaslastega kontorinurgas, vaid söö ajasäästlikumalt ning mine tee üks kiire jalutuskäik.

Liigu vee (jah just vee, mitte kohvi) järgi kontori kõige pikemat rada mööda. Kui kohvi isu on väga suur, siis võta üks tavaline must kohv. Sinna peale väike sorts piimavahtu, ära joo suurt hunnikut piimavahuga lattet.

Kasuta treppe. Ma tean, liftiga on tore mööda maja üles vuristada aga usu mind, trepp teeb Su jalad ilusamaks.

Tee nädalas vähemalt üks autovaba päev. Maikuus algatas Eesti linnaratturite liit kampaania – “Reedel rattaga tööle”. Neil ei ole selle vastu midagi, kui käid rattaga ka juunis, juulis või kuni esimese lumeni välja.

Korraldage kontoris tervisenädalaid. Üheskoos on ikka lõbusam, kui üksikindiviidina midagi muuta. Kui kokkamiseks ja retseptide vahetamiseks aega ei jää, siis võtke iga päev kaasa mõned puu- või juurviljad ja sööge need vahepalaks.

Püstijala koosolekud. Koosolekul ei pea kõik tingimata ümber laua istuma. Seiske püsti. Eriti kõrge tase oleks, kui teeksite seda näiteks kikivarvul.

Kliendikohtumised pargis. Kliendiga ei pea kohtuma minema ühe või teise kontorisse, liikuge osapoolte turvatsoonist välja ning pidage kohtumine hoopis pargis või mõnel terviserajal jalutades. Mõtted on kindlasti paremad ja ideed kiiremad tulema.

Võimle. Tee laua all pöiaringe, tõuse püsti ja painuta end iga tund ühe korra. Tegelikult palu ka teistel kolleegidel ühineda.

Loe lisaks erikorgu.ee.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700