10. november 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kuidas külm ilm sinu nutitelefoni mõjutab ning kuidas seda tervena hoida?

Foto: geenius.ee
Külmad ilmad on kohal ning kuigi see on talverõõmude nautimiseks tore uudis, siis sinu taskus olev nutitelefon selle üle eriti ei rõõmusta. Nutitelefonid ei ole mõeldud töötama külmade ilmadega, seega tasub teada, kuidas oma nutiseadme eest külmade ilmadega hoolt kanda. Portaal Geenius.ee jagab häid nõuandeid.

Ära jäta seda autosse

Külm võib ajutiselt kahjustada telefoni akut ning muuta selle ekraani ja klaaspaneelid väga õrnaks. Seega ei tasu telefoni jätta terveks päevaks või ööks külma autosse, kuna siis võid ühel hommikul märgata, et telefoni aku ei pea enam kuigi hästi vastu, kuni see uuesti üles soojeneb või jookseb üle mõne telefoni klaaspaneeli suur ämblikmõra.

Hoia seda keha lähedal

Kui soovid väljas liikudes telefoni endaga kaasas kanda, siis tasuks seda hoida pigem keha lähedal, kus see on soojas. Kui väljas on väga suured miinuskraadid, ei tasu telefoni lihtsalt käes hoida. Selle asemel võiks selle panna põuetaskusse või äärmisel juhul püksitaskusse või käekotti.

Kui telefon on juba külma saanud

Kui mingil põhjusel on telefon pikemat aega külma käes olnud, siis ei tasuks seda koheselt kasutama hakata. Kui telefon ei ole ennast välja lülitanud, siis ei ole selle kasutamisega suuremaid probleeme. Hullemal juhul saab aku lihtsalt väga kiiresti tühjaks, kuid see probleem peaks aku soojenemisel kiirelt kaduma.

Kui telefon on ennast aga külmas oleku ajal välja lülitanud, siis ei tasuks seda koheselt sisse lülitada. Pigem tuleks see viia sooja tuppa, lasta sel tasapikku soojeneda ning alles siis üritada seda sisse lülitada. Kui see sisse ei lülitu, siis tee kindlaks, et see ei ole enam külm ning pane telefon laadima.

Täispikkuses artiklit loe geenius.ee-st.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700