Autor: Jaana Ojakäär, Loovuskohvik.ee koolitaja • 9. veebruar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

5 IDEED: Muuda kolleegide sõbrapäev eriliseks

Saabuv sõbrapäev on hea võimalus läbi mängulisuse tõsta meeskonna ühtsustunnet. Siit leiad ideid, kuidas oma häid kolleege meeles pidada ja muuta selleaastane sõbrapäev toredaks ning meeldejäävaks.

Sõbrapäeva postkast

Paigaldage keset kontorit käidavasse kohta postkast. Meisterdage postkast näiteks suuremat sorti pappkarbist, kuhu lõikate augu kirjade sisestamiseks. Kaunistage see südamete, joonistuste ja ilusate sõnumitega. Kolleegid saavad sinna terve päeva salajasi kirjakesi postitada, mille sekretär näiteks kolm korda päevas (kell 11, 14 ja 17) kontoris laiali kannab. Siit leiab 24 inspireerivat ideed, kuidas valmistada sõbrapäevakaarti ja üle 100 sõbrapäevasalmi.

Sõbraloos

Kirjutage kõikide kolleegide nimed paberilipikutele ja laske igaühel üks paber tõmmata. Nii tõmbab endale iga kolleeg ühe nime, kellega koos sõbrakohtingule minna. (Igaüks saab seega käia kahel kohtingul – inimesega, kelle nime ise tõmbas ja inimesega, kes tema nime tõmbas).

Teiseks kirjutage hulk erinevaid kohti, kuhu sõbrakohtingule minna (kino, kohvik, loomaaed, raamatukogu, teater, kunstinäitus, mets, kontsert, suusamägi…). Iga tekkinud paar tõmbab endale nüüd veel ühe paberilipiku ehk kohtingukoha. See on hea võimalus õppida kolleege paremini tundma tööväliselt ja luua seeläbi ka sõbralikumat töökeskkonda! NB! Lisage näiteks tingimus, et sõbrakohtingud tuleb realiseerida 1 kuu jooksul :)

Sõbrapäeva õhupallid

Kaunistage kontor kümnete roosade ja punaste õhupallidega. Eriti tore, kui need on ka südamekujulised. Heeliumiga täidetud õhupallid saate tellida otse oma kontorisse ja üllatada seeläbi oma kolleege. Võite siduda ühe õhupalli näiteks iga kolleegi arvuti või tooli külge (peale võib kirjutada ka nime ja hea soovi).

Lilled, lilled, lilled

Sõbrapäeval ei saa mööda punastest roosidest… kinkige roos igale kolleegile ning lisage juurde kaunis kaardike ilusa luuletuse või sooja sooviga. Rohkelt sõbrapäevasalme leiab siit.

Sõprust täis lõunapaus. Minge kollektiiviga kõik koos sõbrapäeva lõunal välja. Lihtsam variant on restoranikülastus (sobiva restorani leiab siit), kuid veel põnevam on mõni sportlik tegevus: curling, bowling, uisutamine. Või miks mitte hoopis kõditada närve mõnes põgenemistoas (vt nt Exit room), mis paneb ka meeskonnatöö oskused proovile. Ideid erinevateks tegevusteks leiab portaalist pidupäev.ee.

Loovat sõbrapäeva!

*Tahad olla loovam ja osata genereerida ideid igaks järgnevaks tähtpäevaks? Siis tutvu artikli autori Jaana Ojakääru raamatuga “Loova elu teejuht”.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700