26. aprill 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Fotoepilatsiooniga lõplikult karvadest vabaks

Medemis Clinicu iluspetsialist/õde Yulia Dotsenko.
Foto: Medemis Clinic
Fotoepilatsioon ja laserepilatsioon on praegu kasutatavatest karvaeemaldusviisidest kõige efektiivsemad, kuna eemaldavad karvad püsivalt ja ei kahjusta naha struktuuri. Protseduuri saab teha nii näol kui kehal ning abi saavad erinevas vanuses naised ja mehed, selgitab Medemis Clinicu iluspetsialist/õde Yulia Dotsenko.

Medemise Ilukliinikus tehakse nii fotoepilatsiooni kui laserepilatsiooni. Mida need kaks meetodit endast kujutavad ja mis vahe neil on?

Tegelikult pole neil suurt erinevust. Paljud eelistavad fotoepilatsiooni, mille toime põhimõte on intensiivse pulseeriva IPL-valguskiire saatmine karvanääpsu, mille tagajärjel karva juur hävineb, kuid nahk jääb puutumatuks. IPL-kiire sihtmärgiks on karvanääpsus olev melaniin, mida valgusimpulsid lõhuvad ning mille tagajärjel kukub karva juur umbes kolme nädala pärast välja. Võrreldes laserepilatsiooniga on fotoepilatsiooni aparaadi otsik suurem, mistõttu saab epileerida suuremaid kehapindasid. Vaata videomaterjali fotoepilatsioonist SIIT.

Laserepilatsiooniga karvade eemaldamise tulemus on sama, kuid selle meetodi puhul neeldub karvasibulas laserimpulss, mille tulemusena karvasibul hävineb ja see karv enam tagasi ei kasva. Pärast igat protseduuri kasvab tagasi märkimisväärselt vähem karvu. Laseriga teeme pisemaid piirkondi näopiirkonnas.

Millal saavutatakse epileerimise püsiv tulemus?

Karvad kasvavad kolmes faasis ja epilatsioon toimib ainult karva aktiivses kasvufaasis. Seega on soovitud tulemuse saavutamiseks vaja teha kokku 6-8 protseduuri. Vajalike protseduuride arv on individuaalne ning sõltub nahatüübist ja karvade struktuurist, samuti kliendi vanusest, soost ning hormonaalsest seisundist. Meestel võib kuur kujuneda natukene pikemaks, aga see oleneb epileeritavast piirkonnast. Näopiirkonnas on karvad veidi kapriissemad ja neist on raskem lahti saada. Siis tuleb teha rohkem protseduure.

Protseduure teostatakse iga 6 nädala tagant. Tulemus saab olema püsiv, ehk igapäevaselt enam raseerima ei pea. Tulemus on siiski individuaalne – mõnel juhul ei kasva karvu üldse tagasi, mõnel on aga vaja pärast kuuri läbimist käia edaspidi 2-3 korda aastas korrigeerimas. Igal juhul on aga efekt olemas – karvad on kas täiesti kadunud või kasvavad tagasi veel vaid üksikud, kuid õhemad ja heledamad karvakesed, mis üldiselt enam ei häiri. Üldjuhul võib pärast kuuri karvade osas olla täiesti muretu 1,5 kuni - 2 aastat.

Bikiinipiirkond + kaenlaalused 99 €  (tavahind 138€)  (tavahind 199€) (tavahind 130€)

Brazilian bikiini + kaenlaalused 169 €

Sääred 99 €

Broneeri aeg Medemisse mugavalt veebis SIIN või helista telefonil 699 8333.

Merilin Taimre, Paljasporgand blogija

Kas neil protseduuridel esineb vastunäidustusi?

Fotoepilatsiooni saab teha ainult tumedale karvale ehk karvas peab olema teatud kogus melaniini, kuhu IPL-valguskiir neeldub. Kui karvas on vähe melaniini, ei saa piisav hulk valgusenergiat neelduda ja tulemus ei ole ootuspärane. Teisisõnu halle, heledaid ja punaseid karvu laser- ja fotoepilatsiooniga eemaldada ei saa.

Protseduuri ei tehta päevitunud nahale sel lihtsal põhjusel, et siis neeldub valguskiir osaliselt ka nahas sisalduvas pruunis pigmendis ja seda me ei soovi. Ka pärast protseduuri umbes kahe nädala jooksul tuleb töödeldud piirkonda päikese eest hoolikalt kaitsta, et vältida pigmendilaikude teket. Päikesele rohkem avatud piirkondade (nt ülahuul, lõug, käed) epilatsioonikuuri soovitame alustada sügisel. Ent bikiinipiirkonna ja kaenlaaluste epilatsiooni saab väga edukalt teha ka kogu suve vältel. Ka säärte epilatsiooniga saab praegu veel algust teha, kui pole just äsja soojal maal peesitamas käinud. Fotoepilatsiooni ei saa teha tätoveeritud piirkonnale ning peame kahjuks ära ütlema ka kliendile, kel on piirkonnas väga palju sünnimärke. Samuti ei teostata protseduuri rasedatele ja imetavatele emadele, kuna sel perioodil on naise hormonaalne tase muutunud ning nahk võib käituda ettearvamatult. Üldiselt, inimene peab olema terve, näopiirkonna puhul ei tohi olla huulel ohatist.

Mida teha enne ja pärast fotoepilatsiooni protseduuri?

Kuu aega enne fotoepilatsiooni ei tohi kasutada depilatsiooni meetodeid: vahatamist, pintsettidega väljatõmbamist jne. Vähemalt kaks nädalat enne protseduuri ei tohi päevitada. Karvu kindlasti pikaks kasvatama ei pea, vastupidi – päev enne või samal hommikul tuleks hooldatav piirkond raseerida. Üldiselt pärast epilatsiooni mingeid nahaärritusi ei teki, kuid soovitame samal päeval mitte minna sauna. Päikesevalguse suhtes on nahk siiski pärast protseduuri veidi tundlik, seega tuleks vähemalt kahe nädala jooksul kanda kaitsekreemi (näol kindlasti SPF 50). Tuleb meeles pidada ka seda, et kahe kuuri vahel karvu mitte välja kitkuda, raseerida võib ainult žiletiga.

Miks peaks eelistama fotoepilatsiooni?

Fotoepilatsioon aitab suurepäraselt raseerimise või vahatamise tagajärjel sissekasvanud karvade ja karvanääpsu põletiku puhul ning mis peamine, fotoepilatsiooniga saab pikaks ajaks karvadest vabaks.

Ilusarja järgmises artiklis tutvustab Dr Simeonsi dieet efektiivset kaalulangetuse meetodit.

Olen ära proovinud vist kõikvõimalikud laser- ja fotoepilatsiooni meetodid, kuid ainus, mis tõesti tulemusi andis, oli IPL-tehnoloogial põhinev fotoepilatsioon.

Rääkides mugavusest... Wouldn't think twice, kui on valida püsiva karvaeemalduse ja igapäevase raseerimise vahel. Võin julgelt välja tuua eelised, miks olen otsustanud fotoepilatsiooni kasuks:

püsiv tulemus

muretus karvade pärast

head aega raseerimisest ja vahatamisest tekkinud sissekasvanud karvad, punnikesed ja nahaärritused

nahk on pehmem ja siledam, sest vahatamine ja raseerimine kuivatavad ja rikuvad nahka

kokkuvõttes oluliselt odavam kui käia iga kahe nädala tagant vahatamas

Pikemat postitust Merilini kogemusest saad lugeda tema blogis SIIN.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700