28. august 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kinnisvaramoodul jagab elu- ja äripindade kulud hetkega arveteks

Excellenti vanemkonsultant Kristel Tohver
Iga hoone haldamise ja omamisega tekivad erinevad kulud nagu näiteks prügiveo-, kütte-, haldus- ja hooldus-, elektrienergia- ja veekulud. Reeglina jagatakse need pinna, inimeste arvu, ühikute, näitude või normkulu alusel erinevate maksjate vahel, milleks kasutatakse sageli veel Excelit või lihtsalt paberit-pliiatsit. Mõlemad on arvete väljastamiseks küll toimivad lahendused, mis aga osutuvad sageli keskmisest ajamahukamaks ning kust on ka sisse sattunud vigade märkamine keerukam. Seda eriti kui elanike on kinnistul palju.

Kulude jagamiseks ja paremaks haldamiseks elanike vahel on Excellent Business Solutionsil olemas oluliselt lihtsam, läbipaistvam ja aega säästvam lahendus, mis on sobilik nii ühistule kui erinevate rendipindadega seotud ettevõtetele. Excellenti pilvepõhise Booksi äritarkvaras on kinnisvaraomanike ja ühistute jaoks loodud eraldi kinnisvaramoodul just kommunaal- ja üüriarvete automaatseks jagamiseks.

Mooduli kasutamisel tuleb selle esmakordsel seadistamisel määrata ära kõik vajalikud parameetrid, mida tarkvara kasutajalt küsib – pinna suurus, selle jagunemine eri ruumideks, elanike/üürnike arv ja erinevad kululiigid. Sealt edasi tegutseb tarkvara juba iseseisvalt, arvutades välja kulu igale elanikule, jättes kasutajale vaid andmete sisestamise vaeva. Kui igakuistele arvetele peaks näiteks talvekuudel lisanduma arve lumelükkamise eest, jaguneb see sarnaselt teiste kuludega samuti automaatselt kõigi maksjate vahel.

Selline programm vähendab oluliselt kinnisvaraomanike ja ühistu juhatuse igakuist töömahtu, sest lisaks automaatsele arvutusmehhanismile on automaatselt koostatud arved juba äritarkvaras, mis omakorda koostab jaotatud kulude põhjal e-arved ning saadab need otse kliendi internetipanka. Lisaks võimaldab see ühistu juhatusel või kinnisvaraomanikul saada ühe nupuvajutusega detailne ülevaade kulude jagunemisest ja hetkeseisudest.

Booksi kinnisvaramoodul tasub end kindlasti ära alates 10 korterist või muust üüripinnast, kuid hoiab aega tunduvalt kokku ka väiksemate tegevusmahtude puhul. Miks kulutada aega igal kuul 10 eri pinnaga rentniku vahel 10 eri arve jagamiseks, kui saab kasutada usaldusväärset ja kiiret automaatsüsteemi ning oma elu tunduvalt lihtsamaks teha?

Viimastel aastatel on Excellent pööranud oma põhitähelepanu tarkvarade standardlahenduste funktsionaalsusele ja kasutajamugavusele, et pakkuda oma klientidele parimat ja lihtsat kasutajakogemust. Iga programm on tõeliselt hea vaid siis, kui inimesed tahavad seda kasutada ning see tööd lihtsustab ja muudab seda tõhusamaks nii aja kui muu ressursi poolest. Lisaks standardlahendustele loob Excellent enda majandustarkvara kasutajatele ka vastavalt vajadustele kohandatud tarkvaralahendusi. Nii saab kasutaja koostöös Excellentiga luua täpselt enda vajadustele vastava tarkvaralahenduse, mis võtab arvesse tema ärispetsiifikat ja tegevusvaldkonda.

Tänane nutiajastu ja mõni ekstreemne näide viirustest ja häkkeritest on teinud inimesed majandustarkvarade suhtes tavapärasest ettevaatlikumaks. Kuna pilvepõhine Books asub sõltumatus operatsioonisüsteemis ega kasutata kõrvalisi tarkvarasid, välistab see Excellenti klientide jaoks lunavararünnakud. Seda isegi siis, kui kliendi arvutiga midagi juhtub, säilivad tarkvaras olevad andmed ettevõtte andmebaasimootoris ja on kohe kasutusvalmis, kui klient endale uue arvuti soetab. Seega on Excellenti kliendid enamike viiruste vastu paremini kaitstud kui teiste tarkvarade kasutajad. Excellent Business Solutions Eesti AS on kõige pikaajalisem sertifitseeritud HansaWorldi partner ja ainuesindaja Eestis.

Rohkem infot: www.excellent.ee

Autor: Kristel Tohver, Excellenti vanemkonsultant

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700