Autor: Tiia Nightingale, Loovkirjutamise ja videoreklaamteenuste firma Taevatarkus juht • 13. september 2019

Kingituste kuldvõtmeke kuulub sellele, kes varakult planeerib

Sulle meeldib kingitusi saada? Aga kinkida? Armsamale kingitust otsides võib mõelda julgelt ja intiimselt.
Foto: Logotrade Firmakingitused

Näiteks, miks mitte valida stiilne veinikomplekt maitsva veini ja juustu tarvis ning vannitoodete komplekt, vannivahu ja küünaldega. Veini, juustu ja ühise mõnusa vahuvanni järel, just enne voodisse heitmist, sobib õrnalt tema õlgade ümber mähkida uus ja ilus pleed, mille nurka oled lasknud kuldselt tikkida armsama nimetähed, ulatades talle küünlavalgel tema nimetähtedega graveeritud klaasist vahuveini...

Kinkimise traditsioon on vähemalt sama vana kui inimkond ja armastus. Õige kink õigel ajal võib muuta inimese elu, suhteid ja saatust. Läbimõeldud kingitus kannab häid mõtteid ja soove, loob hea tuju ning annab rõõmsat eluenergiat.

Kuna jõulud on meie kultuuriruumis üks tänuväärseimaid aegu kingitraditsioone mõnuga jätkata, siis tasub seda läbimõeldult kasutada. Ei ole oluline, kas järgime uuemat kristlik-kiriklikku traditsiooni või oleme, nagu enamus eestlasi – metsausulised paganad –, pidades au sees juba kristluse-eelset skandinaavialikku talvise pööriaja tähistamist, mil päike hakkab jälle kõrgemalt käima. Tähistame me seda aega siis sõnadega jõul, yule, jōl, geōl või kuidagi teisiti, on tänapäeval tegu siiski korraga nii mõtliku ja perekeskse perioodi, kui ka pidude-tralli ja suure kingituste-mölluga.

Kui oled pereinimene, ettevõtja ja kolleeg, sõber või armastaja, siis jõulude ajal seisad tahes või tahtmata vana tuttava kohustuse ja soovi ees kinkida toredaid ja isiklikke kingitusi. Aga kuidas kinkida nii, et see teeks saajale siirast rõõmu, kuid ei viiliks sinu pangaarvet õhukeseks? Mäletad veel hästi eelmiste jõulude kingimuret? Kõik tundus liiga kallis või inetu? Lõpuks leidsid midagi „enam-vähem“ sobivat? Aga teeks sel aastal teisiti. Teeks nii, et kingitusi on lihtne leida, nad saabuvad õigel ajal ja on hea hinnaga. Trikk seisneb - planeerimises.

Heade kingituste õigeaegne planeerimine ongi see kuldvõtmeke, mille abil avaneb uks kindlustundesse, et kinkimisrõõmust ei saa kingimure. Jõulukingid, nagu kingitused üldse, ei ole mõeldud põhjustama rapsimist ega tekitama tuska, vaid tooma rõõmu.

Foto: Logotrade Firmakingitused

Kuna jõulud on suurel osal maakerast üks suurimaid kingiperioode, siis jõulude ja aastavahetuse ajal on ülekoormatud nii postiteenused, kingitootjad, tarnijad, kui müüjad. Kingieksperdid näevad seda jõulupaanikat ja -tunglemist igal aastal ning seepärast soovitavad planeerimist alustada varakult sügisel, mil tarnekanalid pole veel umbes ning hinnad ei ole veel laes. Kui tellimused aegsasti kingitorusse lasta, jõuab kõik kenasti õigeks ajaks valmis ning kingimurest asemel on puhas peorõõm ning jõuluimed sünnivad iseenesest.

Juba nüüd, sügisel, tasub koos kingieksperdiga korraks laua taha istuda ja läbi arutada, kellele mida jõuludeks kinkida. Millised jõulukingitused kestavad pikemat aega? Millised kingitused keda rõõmustavad, mida ootavad kolleegid, mida perekond, mida asutuse laste jõulupeol kingikotti panna, mida klientidele ja koostööpartneritele kinkida? Mis on selle aasta moeteemad? Loodushoid ja öko? Hõbe ja valge? Eesti sinine, või lumised palmid? Moodsad nutikingitused? Milline oleks vajalik kogus ja parim hind?

Keegi ei vaata ju viltu sellele, kui saabub isiklikult väga läbimõeldud jõulukink, kaunis pakendis, mis hubiseva küünlatule saatel avada, lai naeratus näol. Armas on leida pakist maitsev margivein ja rikas juustuvalik, mille juures näiteks logoga veinitarvikute komplekt: laheda disainiga veiniavaja, juustulõikelaud, millele kaunilt graveeritud kingisaaja nimi. Või graveeritud logoga dekoratiivne seinakell, lugemas ühiselt veedetud toredat aega? Pereliikmele või sõbrale-sõbrannale teeks heameelt ehk uus ja tore kott, ükskõik, kas siis seljakott, reisikott või hoopis stiilne vintage jahutuskott, mida saab kasutada nii suvel kui talvel. Või näiteks kena praktiline arvutikott, või miks ka mitte vargakindel seljakott?

Juba traditsiooniliselt sobivad jõulukingiks hästi ka pleedid, siidirätid või käekell, mis ilusas logoga karbis, või kristallist graveeringuga veiniklaaside komplekt. Vanemale väärikale generatsioonile on vahva kink näiteks kaunis sulepea või väärikas pastakas koos ilusa nahast kaantega märkmiku või kalendriga, mille saab kaunistada nimetähtede või logoga.

Suuremal hulgal firmakinke valides tasub meeles hoida, et iga firma koosneb isiksustest, kellede jaoks on jõuluaeg kõigi oma sündmuste, emotsioonide ja rõõmudega ka elus taas ühe tööaasta lõpp, mis on paratamatult tundeküllane kokkuvõtete tegemise aeg. Just seepärast tasub seda igal aastal vääriliselt tähistada, on ju jõulud üks parimaid võimalusi tuua siirast rõõmu nii kallitele kui kasulikele – perele, klientidele, sõpradele ja koostööpartneritele.

Kinkide valimine koos kingieksperdiga on imelihtne. Lihtsalt küsi nõu kingiekspertidelt ja su kingimured on minevik. Sinu päralt on lai kingivalik, 15 aastat professionaalset kogemust ja kümneid tuhandeid õnnelikke kliente!

Parim kink ei ole raha ega raamat, vaid on meelerahu. Kingigi sel aastal endale meelerahu, sest kinkimise kunsti kuldvõtmeke kuulub sellele, kes varakult planeerib.

Loe lisaks lugusid firmakingitustest ja meenetest:

Uued firmakingituste trendid 2019. aastal

Kuidas reklaamkingitustega maailma päästa?

Kuidas valida reklaamkingitus, mida palju kasutatakse ja märgatakse

Nipp, mis aitab reklaamkingituste tellimisel säästa aega ja raha

Miks on igal ettevõttel vaja töötajate kingituste programm?

Kuidas mõõta reklaamkingituste tasuvust?

Miks iga ettevõtja peaks rohkem kasutama ärikingitusi?

Kuidas valida häid reklaamkingitusi: ekspert selgitab kõike, mida pead teadma

Mis kasu on firmakingitustest digitaalsel ajastul?

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700