Autor: Logotrade • 23. veebruar 2023

Vastutustundlikud firmakingitused koguvad populaarsust

Viimaste aastate ühiskondlikud arengud on jätnud jälje meie tarbimisharjumustele, mõjutades nii moe- kui disainimaailma ning muutunud on ka inimeste toote-eelistused. Otse loomulikult puudutab see trend ka firmakingituste valdkonda.

2023. aastal soovivad tarbijad olla kindlad, et reklaamtoode on valmistatud jätkusuutlikult. Taaskasutus ei ole enam võimalus, vaid otsene vajadus. Juba rohkem kui 80% ettevõtetest investeerib jätkusuutlikumasse tootmisse. Taaskasutus, ümbertöötlemine ja loodussäästlikkus on saanud peamisteks märksõnadeks, mis inspireerivad looma uusi reklaamtooteid võimalikult väikese ökoloogilise jalajäljega.

Uute innovaatiliste toodete lõputust hulgast otsivad kliendid ennekõike just loodussõbralikke ärikingitusi ja firmatekstiili. Samuti eelistatakse toodete puhul järjest rohkem lihtsaid vorme ja leebeid naturaalseid toone, mis harmoneeruksid ümbritseva loodusega.

Millistest materjalidest valmistatakse loodussõbralikke firmakingitusi?

Puit

Puidust tooted

Puit on naturaalseim kõigist materjalidest, puidu hankimismeetod ja füüsilised omadused teevad sellest kõige sõbralikuma materjali. Mets on juba oma olemuselt ökoloogilise turvalisuse ja meie tuleviku kindlaim garantii. Puidu kasutusvaldkond on väga lai. Ehtsast puidust käsitööna valminud ese on alati oodatud kingitus. Puidust või vineerist kinkekarp sobib suurepäraselt eksklusiivsema ärikingituse pakendiks.

Firmakingituste valdkonnas kasvab puidust reklaamtoodete hulk aasta-aastalt. Kasevineerist seinakell, roosipuust pastakas, pöögist lõikelaud, millele on graveeritud teie firma logo sobivad nii tööjuubeli puhul kui sünnipäevakingituseks. Puit on tänuväärne materjal ka mobiilihoidikute, kõlarikorpuste ja kingituseks sobivate mänguasjade valmistamisel, näiteks puidust puzzle või yo-yo sobivad nii tiimikingituseks kui on kohane meene ka koolilastele. Ja isegi rulalaulale saab trükkida logo!

Kork

Kork on valmistatud korgitamme koorest, mis on eelmaldatud puud ennast kahjustamata. Korgipuid kooritakse keskmiselt iga 9 aasta järel, nende puude eluiga on kuni 300 aastat. Korgitammed kasvavad looduslikult, vajamata kastmist, väetisi või pestitsiide, mis teeb korgist kahtlemata tervisesõbraliku ja sääsliku materjali.

Korgist, klaasist ja paberist tooted

Korki on tarbeesemete valmistamisel kasutatud aastasadu, hüdrofoobsete omaduste tõttu on sellest tehtud veinipudeli korke ja tihendeid. Reklaamtoodetele annab korgipuu koor stiilselt struktuurse välisilme, see sobib hästi märkmikukaanteks ja pastapliiatsiteks. Korgist detail lisab kosmeetikakotile või õlakotile just selle õige aktsendi. Korki kasutatakse ka mitmesuguste pisividinate puhul, nagu näiteks võtmehoidjad.

Paber

1 tonn taaskasutatavat paberit päästab 20 puud! Trendikad on ümbertöödeldud paberist pastakad ning loomulikult on paber ja kartong sobilik materjal igas mõõdus märkmike ja märkmeblokkide valmistamiseks.

Jute

Jutekott

Jute ehk džuut on puuvilla järel maailmas kõige levinum taimne kiud, kuid selle tootmine on märksa soodsam. Džuut on pilliroosarnane niiskuslembene taim, üks vastupidavamaid looduslikke kiudmaterjale. Ka džuudi kasvatamisel ei kasutata väetisi ega taimekaitsevahendeid. Jutekangas on täielikult biolagunev ja ümbertöödeldav ja ei muuda oma omadusi ka kõrge temperatuuri korral.

Džuudist tehakse erinevaid tooteid, seda materjali kasutatakse tänu loodussõbralikkusele palju ka sisekujunduses. Firmakingitustena on levinud ennekõike juteriidest poekotid.

rPET

See taaskasutatud materjal on valmistatud ümbertöödeldud plasttaarast, peamiselt plastikpudelitest, teisisõnu prügist. RPET (Recycled Polyethylene Terephthalate) materjali saab taaskasutada palju kordi, valmistades sellest erinevaid tooteid, mis on pidevas ringluses.

Levinumad rPET materjalist reklaamkingitused on kõikvõimalikud kotid – sussikotid, poekotid, seljakotid, samuti igasugused vutlarid ja jalgratta istmekatted.

Klaas

Klaasist kruusid

Klaas on üks kõige keskkonnasõbralikumaid materjale. See on 100% taaskasutatav ilma ajaliste ja mahuliste piiranguteta. Pärast klaastaara kogumist valmistatakse sellest klaasipuru, millest saab teha uusi klaasist tooteid. Firmakingitustena on üha rohkem nõutud just klaasist joogipudelid, kuid ka kohvikruuside, teetasside ja termoskruuside puhul kasutatakse järjest rohkem klaasi. Kruuside puhul küll sageli borosilikaatklaasi, millel on väga madal soojuspaisumistegur, mis muudab selle materjali termilise šoki suhtes vastupidavamaks, seega kuumakindlaks.

Bambus

Bambus on puittaim, millel on looduslikud antibakteriaalsed ja seentevastased omadused. See vajab vähe vett, neelab õhust süsinikdioksiidi ja toodab rohkem hapnikku kui puu. Bambus kasvab ülikiiresti, 3-5 cm tunnis, saavutades oma maksimumi 5 aastaga. Peale maharaiumist kasvab bambuse juurtest 4-7 uut taime. Bambuskiud on vastupidav materjal, kuid siiski kergesti töödeldav.

Bambusest valmistatud reklaamtoodete valik on suur, siia kuuluvad näiteks kirjutusvahendid, märkmikud, lõikelauad, akupangad, mälupulgad mobiiltelefonitarvikud ja juhtmevabad kõlarid

Vastutustundlikud tooted

Kokkuvõtteks

Loodetavasti saite sellest artiklist uusi mõtteid ja innustust, valimaks oma ettevõtte ärikingitused just loodussõbralike reklaamtoodete hulgast. Valik on lai ja üha suureneb, sest pea kõik tootjad on võtnud prioriteediks loodussäästlikumate lahenduste leidmise ka reklaamkingituste valdkonnas.

Tutvu laialdase reklaamkinkide valikuga ja küsi lisa: www.logo.ee.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700