Intervjuu vaimse tervendaja Juta Taniga

"Inimesel on võimalik hakata enda sees juhtima kõiki energiaid. See ongi kõige kõrgem seisund, kui inimene ei taha enam näida tark ja olla teistest tähtsam, kui ta ei taha enam olla lihtsalt teiste kamandaja, autoriteet kuskil mingi kollektiivi eesotsas. Ta ei sõltu sellest, see ei ole tema eesmärk.

Ta ei sõltu ka sellest, et omab palju raha, vaid ta lihtsalt teab, et juhib enda sees kõiki energiaid, kõiki emotsioone, kõiki tasandeid. Ta töötab koostöös kõikide planeetidega - erinevad planeedid on seotud erinevate energiatasanditega meie sees.

Ja siis on ta tegelikult maailma valitseja, aga ta ei sõltu sellest. Sest ta teab, et tal ei ole seda vaja ja mitte tema ei ole see, vaid et temas on sellised energiad ja ta kasutab neid. Ta lihtsalt on täiuslik. Ta on kokku pannud rohkem enda sees mikro- ja makrokosmose."

Juta Tani

18.02.2004

Kui külastasin Juta Tani, Tartus elavat ja töötavat vaimset tervendajat-nõustajat, valgus minu sisse kerge ja hea tunne. Iga Juta sõna ja silmavaade paneb uskuma, et maailmas on palju imetlusväärset ja toitvat.

Juta töötab nii tervendaja kui ka nõustajana, aitab individuaalselt, aga korraldab ka Rahvusvahelise Esoteerilise Kooli seminare ja grupitöid Eestis, Soomes ja Rootsimaal. Ta on väga aktiivne ja tõeliselt elurõõmus naine. Kusjuures, see olek võib täitsa mõjuvalt nakata.


Juta, kuidas sa ise ennast iseloomustaksid?

"Ma olen selle peale mõelnud, kui on küsitud. Arvan, et olen kindlasti õpilane, aga teatud hetkedel võin olla ka nõuandja või nõustaja. Olen öelnud, et ma saan vaimne tervendaja olla. Mõnikord olen ka õpetaja, aga ma ei jää nendesse millessegi kinni. Tean, et mul on vaja lihtsalt vabalt elada-õppida ja kui vaja, siis teadmisi edasi anda. Endale ja inimestele."

Väike palkmaja Juta koduõuel, kus ta oma patsiente vastu võtab ja kuhu kolmapäeviti koguneb seltskond inimesi õppima uusi esoteerilisi teadmisi, iidseid ja kuldseid oskusi, kütab oma kaminal ka talveilmaga puumajakese mõnusalt soojaks.

Palkmaja tagaseinal ripub Rahvusvahelise Esoteerilise Kooli (kus Juta õpib ja õpetab) shamaanimaailma pealtnäha saladuslik, kuid täiesti arusaadav ja lahtiseletatav pilt. ümmarguselt laualt leiab värvilise mustriga ja klõbisevaid ehteid, peeglilaual ja altaril on palju küünlaid ja huvitavaid küünlajalgu. Ning ühest toanurgast vaatab vastu väike narrinäoga mask.

Kohe ukse kõrval seinal aga hoiab oma last süles keraamilisse kaunistusse voolitud Jumalaema.


Kuidas Jutast sai tervendaja

Kui küsisin, kuidas Juta jõudis esoteeriliste teadmisteni, rääkis ta sellest, et oli juba lapsena teadnud, et tahab inimesi aidata.

Ameti poolest unistas ta hoopis lasteaiakasvataja erialast, pärast põhikooli aga igatses õppida muusikakoolis akordioniõpetajaks. Juta ema, võta näpust, keelas aga tütrel akordioniõpingud ära. Ema tahtis, et tütar lõpetaks enne keskkooli ja alles seejärel läheks õppima eriala. Seepeale, ütleb Juta, ei võtnud ta kaks aastat akordioni "viha pärast" enam kättegi - sest tal ei lubatud teha seda, mida tahtis. Pärast keskkooli lõppu asus aga õppima Tartu ülikoolis pediaatriat. Aastatel 1978-1996 töötas Tartu Lastepolikliinikus lastearstina.

"Tegelikult mitu aastat juba enne seda, kui töölt ära tulin, teadsin, et mul on vaja õppida palju rohkem kui ainult meditsiini. Sain järjest rohkem aru - meditsiin - füüsilise keha parandamine on ka väga tähtis, kuid on midagi, mille kohta ei saa alati öelda, et see kaalub nii palju, kui see on pikk, aga see kõik on olemas..."

Kui Jutalt polikliiniku aastatel küsiti, mis on tema eesmärk, oli tema vastus, et ta tahaks ühendada kaks meditsiini - ametliku meditsiini ning siis selle "teistmoodi" meditsiini ravimise ja teadmised.

"Kuni selleni, et hakkasin õppima Rahvusvahelises Esoteerilises Koolis, õppisin igasuguseid asju - küll manuaalteraapiat, reikit ja muid sisendusmeetodeid, aga ma teadsin miskipärast koguaeg, et mul on vaja edasi minna.

Nüüd mulle lausa ei näidata, et on vaja edasi minna, aga nüüd ma tean lihtsalt, et koguaeg on vaja õppida, et tee ei lõpe kunagi. Ei ole tee niisugune lause, mis lõpeb punktiga. Seal on alati igasugused muud märgid ja sealt läheb koguaeg kuhugi kaugemale."

Juta ütleb, et inimestel on vaja hakata uskuma - nad on võimelised muutma oma elu ja saatust. Ta õpetab väga lihtsaid, kuid toimivaid ravimeetodeid, kuidas aidata iseennast ja lähedasi. Vaja on ainult julgust küsida nõu ja abi.

"HA!" hüüavad esoteerilistel seminaridel ja Juta tundides lasteaiakasvatajad, kooliõpetajad, kaubandus-ja toitlustustöötajad, aga ka arstid ja ärimehed üheskoos astrokarate praktikas.

"HA!" tähendab astrokaratelöögiga kaasnevat mantrat.

Inimesed viskavad kätega teadlikult endast eemale mingi konkreetse probleemi, sellega seotud mõtted ja vanad loosungid. Negatiivne energia transformeerub kuldsena. See praktiline harjutus aitab Juta sõnul ka rahaprobleemide puhul, tuleb endale hakata lihtsalt teadvustama - raha ja rikkus on üks maailma osa ning vajalik, et elada täisväärtuslikult.


Leida õnn enese jaoks

"Rikkus on jumalik," ütleb Juta. "Rikkus on vene keeles "bogatstvo" - "bog", aga tähendab jumalat. Jumalasse kui sõnasse pole vaja kinni jääda - see on kogu maailma täiuslikkus."

Et olla edukas, õpetab Juta edukuse bisnesmaagiat. See tähendab eeskätt häälestumist edukusele ja rahale kui energiale. Tegelikult on maailmas kõik üks, ütleb ta.

"Me õpime ära tasapisi sellise seisundi, et võime sisemiselt alati rõõmustada, isegi siis, kui ümberringi on kõik kurb ja katki. Me ei sõltu enam ühestki emotsioonist - näiteks muretsemisest või hirmus olemisest või tingimustega armastusest, meeldimisest-mittemeeldimisest, ka kritiseerimisest, vihkamisest ja paikapanemisest ei sõltu." Aga see nõuab tegelmist iseendaga, teab Juta oma elust ja kogemustest, tööst paljude-paljude inimestega, kes on tema juurest abi leidnud, kui vaja.

"Kosmoses on olemas absoluutselt kõigele lahendus. Ainult uskuda on sellesse vaja. Ja teada, ma leian lahenduse. ükskõik, mis see maksab, ükskõik, millal see tuleb, aga ma tean, et ta tuleb!"

Kes on õnnelikud inimesed?

"Õnnelikud inimesed on need, kes on otsustanud õnne leida iseenda jaoks. Kui nad on lõpetanud õnnetusele panustamise. Nad ütlevad - nii! ma nüüd lõpetan selle ära. Võib-olla keegi aitab neid selle juures. Näiteks lähevad küsima kellegi käest, et kuidas olla õnnelik. Ja siis neile ütleb tark inimene, kes näeb natuke kaugemale, tunneb natuke sügavamalt inimese ehitust, mitte ainult füüsilist, vaid ka peenstruktuuri - aga sul on vaja see ära lõpetada, et sa ei ole tahtnudki üldse olla õnnelik. Sa oled panustanud omamoodi sellele õnnetusele, oled külvanud teda koguaeg. Ja siis ei saagi õnne tulla, tulevadki vastupidi - ebaõnnestumised. Me oleme ju nagu Polkovniku lesed olnud, olemegi tahtnud olla haigustes."

Tervenemine on vaimne transformatsioon. Ja teadvustamine. "Inimene teadvustab teatud hetkel, et ta annab ära oma kehvad emotsioonid, ta ei panusta enam neile. ütleb - ma loobun sellisest seisundist, ma loobun kurbuse genereerimisest või enesehaletsuse külvamisest. Kui see on väga tugev ja on olemas rituaalid, mis inimest aitavad, siis ta hakkabki tervenema."


Elus on vaja areneda

Juta aga alustab oma päeva õnneliku tervitusega päikese poole.

"Uus päev on uus elu!" ütleb ta.

Hommikuti teeb ta Esoteerilises Koolis õpetatud harjutusi või käib jooksmas, kui on suvi, ja talvel Tähtvere pargis suusatamas. Õhtuti mediteerib päeval toimunu üle, et aru saada, mida õppis uue päevaga oma elus juurde. Ta tänab, et päev temaga oli.

"Mitte midagi ei pea siin elus tegema, aga mida kindlasti on vaja, see on areneda - koguaeg uurida, mis asi see minu elu siis on, mis mul ikka on teha vaja. Kui me koguaeg seda küsimust teame ja selle üle arutleme, siis kindlasti me stoppama ei jää."

Kuidas inimene tunneb, et on valmis midagi juurde õppima?

"Ta tunneb ära lihtsalt iseenda sees või ta võib näha seda unes. Talle võib äkki lihtsalt selline teadmine tulla. Ja seegi pole juhus, et ta loeb seda artiklit."

Kui palju näiteks maksab see, kui tulla Tartusse Sinu juurde ravile või kutsuda Sind mõnele konverentsile-grupitööle-seminarile?

"Ei ole olemas seda, et on üks hind absoluutselt kõikide jaoks. Seda ei ole olemas. Alati on vaja inimesel teada - igal pool on energiavahetus. Kui midagi saadakse, siis tuleb kindlasti midagi vastu anda. Aga on olemas kolm põhireeglit, edukuse või rikkuse või ka bisnesmaagia seadused, kus esimene on palumine.

Et me teame, et suhtleme rahavaimuga või siis väärtustamise energiaga, et me palume teda, seda energiat. Teisena on meil vaja vastu võtta energia, mis võib tulla väga erineval moel, erinevate inimeste kaudu. Vahel me ei saa mõistusega aru, kuidas see nii võimalik on, et see tuleb. Ja kolmandaks on meil vaja anda ja tegelikult on vaja, et pidevalt oleks need kolm osa - palumine, saamine ja andmine tasakaalus."


Usu, et oled rohkem väärt!

Kuna paljud probleemid praeguse elutempo juures saavad alguse töökohast ja konfliktidest, mida ei julgeta või ei osata lahendada, andis Juta meelsasti nõu.

Kas töö ja õnn saavad omavahel seotud olla?

"Töö võib inimese kindlasti õnnelikuks teha, aga ei pruugi, kui inimene jääb töösse või millessegi muusse kinni ja hakkab sellest sõltuma. Ta teeb tööd kas hästi suure eufooriaga või hoopis vastumeelega. Või makstakse talle vähe palka, aga ta ei julge midagi ette võtta, kardab, et jääb tööst hoopiski ilma. Kui inimene ei saa enam vabalt tööd teha, ei pruugi see talle enam õnne tuua. Või vastupidi - see hakkab teda piirama."

Kuidas seda olukorda lahendada?

"Kõigepealt peaks inimesel olema soov seda lahendada. Kui inimesel on soov, mida tugevam see on ja kui ta ka sellesse soovi väga hullusti kinni ei jää, kui ta teab, et soovide esitamisega ja nendesse uskumisega elu muutub, siis ta hakkab vastavalt tegutsema. Või läheb küsib kellegi käest nõu. Sest alati on vaja midagi teha. Kui meil on lihtsalt soov või idee, kui me seda ei hakka realiseerima, midagi ette ei võta, jääbki see ainult soovide ja illusioonide tasandile. Teooria on vaja ka praktikasse rakendada!"

Kuidas inimene võiks endale näiteks küsida palka juurde?

"Kõigepealt on tal vaja iseendas olla veendunud, et ta on väärt kõrgemat palka. Et tema töö, tema teadmised, tema oskused on väärt rohkem - tal on vaja sellesse kindlalt uskuda. Kui ta on ebalev ja kahtleb, on väga raske seda kellelegi tõestada või välja näidata, et seda usutaks."

PS! Kui kellelgi tekkis huvi Juta Tani tundide või esoteeriliste teadmiste vastu (näiteks märtsis toimuvad kooli seminarid Tartus, Kehtnas ja Tallinnas), aga huvitab ka muu vajalik info, saab Jutaga ühendust telefonil 56 482 596 või e-mailil: jutatani@hot.ee

Osale arutelus

 • Aive Antsov

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Pidupäev Hestia Hotel Laulasmaa Spa's

Laulasmaa loodus on maagiline. Just siit on ammutanud inspiratsiooni maailma enim mängitud kaasaegne helilooja Arvo Pärt ja just siin on seetõttu 2018. aasta sügisel avanemas muusikasõprade meka – Arvo Pärdi Keskus. Kust siis veel ammutada häid mõtteid, kui mitte Laulasmaalt?

Viljandi Pärimusmuusika Ait

Viljandi Pärimusmuusika Ait on mõnus koht, kuhu tulla kontserdile, loengusse, seminarile, konverentsile, tähtpäevi pidama ning vaadet ja õhkkonda nautima. Asume Viljandi südames, Viljandi Lossimägedes ja 360-kraadine postkaardivaade on hinna sees.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

Uudised

Teabevara