Saavutamise 10 tööriista

Selleks, et saada elus seda, mida Sina tegelikult tahad ning jõuda oma eesmärkideni, pead võtma kasutusse saavutamise 10 tööriista.

Ja kuigi sõna pead kõlab karmilt ja sundivalt, juhin siiski Su tähelepanu sellele, et see on selgelt tingimuslik - kui tahad saavutada, siis pead. Muidu mitte.

Need tööriistad on:

1. Vastutus.
Et saada elus seda, mida Sina tegelikult tahad ning jõuda oma eesmärkideni, on kõigepealt vaja võtta enda peale vastutus oma elu, edu ja ka ebaedu eest. See tähendab igas asjas kõigepealt enda rolli ja mõju märkamist ning oma ebaedus teiste inimeste või asjaolude mitte süüdistamist. Vastutus on julgus mõjutada Sinust sõltuvaid asju ning mitte muretseda nende asjade pärast, mida Sa muuta ei saa.

2. Vaprus.
Kui tahad elus rohkemat saavutada, siis pead suutma olla senisest vapram. Pead õppima ärevust ning hirme kontrolli alla võtma, samas leppima sellega, et teel oluliste eesmärkide poole koged paratamatult tihti ebakindlust. Vaprus on tegutsemine hirmude kiuste.

3. Motivatsioon.
Oma eesmärke saavutad väiksema vaevaga just siis, kui oled aru saanud enda motivatsioonist ning näinud vaeva enda ümber sellise keskkonna loomisega, mis teeb saavutamise ja pürgimise Sinu jaoks lihtsaks. Motivatsioon on põhjuste kogum, miks Sa teed seda, mida Sa teed. Motivatsioon on saavutamise kütus.

4. Eesmärk
on keskseim vahend oma mõtete teoks tegemisel. Kui harjud oma mõtteid eesmärkideks muutma, tõuseb Su saavutusvõime kordades. Eesmärk on tähtajaga ning konkretiseeritud unistus.

5. Tegevusplaan.
Eesmärk tuleb teisendada tegevusteks, ohud tuleb läbi mõelda. Tuleb luua üks või isegi mitu varuplaani. Unistused saavad tegelikult teoks alles tegutsemise kaudu. Targa tegutsemise tagab aga plaan. Tegevusplaan on nende sammude kirjeldus, mis Sind eesmärgini viivad.

6. Pühendumus.
Kui õpid eesmärke omaks võtma ning muudad asjade täiega tegemise enda jaoks harjumuspäraseks, teed oma tegelike tahtmiste realiseerimise enda jaoks määratult lihtsamaks. Pühendumine on eesmärgi või ülesande omaks võtmine ja kõige endast oleneva tegemine, et oma eesmärki saavutada.

7. Energia.
Energilisemad inimesed saavutavad rohkem. Sinu energiavarud on Sinu käeulatuses ning see, kui palju Sa jõuad ning kui vähe väsid, on Sinu enda teha. Õpi enda energianuppu keerama. Energia on Sinu saavutamise võimsus.

8. Areng.
Kui tahad tulevikus seni tehtuga võrreldes veelgi rohkem just enda jaoks väärtuslikke asju korda saata, siis pead muutuma innukaks õppijaks ning olulistes tegevustes enda vilumust pidevalt suurendama. Areng on parima meetodi leidmine ja oma soorituse vilumuse lihvimine.

9. Töökus.
Kui tahad õppida mõistliku vaeva ning hea tundega saavutama, pead suurendama oma suutlikkust tööd teha ning kasvatama enesedistsipliini. Töökus on endaga kokkulepitud tundidest ja soorituste mahust kinni pidamine ning mitte alistumine.

10. Koostöö.

Kui tahad kergema vaevaga ja emotsionaalselt meeldivamalt asju ära teha, pead suurendama oma avatust meeskonnatöö suhtes ning õppima teistega koostööd tegema. Koostöö on tahe teisi aidata ning koos tegemise kaudu rohkema saavutamine.

Osale arutelus

 • Peep Vain

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Viljandi Pärimusmuusika Ait

Viljandi Pärimusmuusika Ait on mõnus koht, kuhu tulla kontserdile, loengusse, seminarile, konverentsile, tähtpäevi pidama ning vaadet ja õhkkonda nautima. Asume Viljandi südames, Viljandi Lossimägedes ja 360-kraadine postkaardivaade on hinna sees.

Aasta suurejooneliseim sündmus Radisson Blu Sky Hotelis!

Jõulupidu, kui üks ettevõtte olulisemaid sündmusi, on oodatud nii töötajate kui ka koostööpartnerite poolt. Radisson Blu Sky Hotel pakub peohõngulist atmosfääri ning erakordset elamust, mida elevusega oodatakse ja soojusega meenutatakse. Meie eesmärgiks on täita teie soovid ja ergutada maitsemeeli hõrgutistega, milles traditsioonid kohtuvad mitmekesise tänapäevaga.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

Uudised

Teabevara