Lugeja kirjutab: ühiselt koostatud KODUKORD aitab kollektiivil traditsioonid ja reeglid paika panna

Kelle või mille jaoks on vaja kodukorra reegleid? Tervisekaitseinspektsioon ja Tööinpektsioon seda ju ei nõua! Teada on, et ettekirjutatud reegleid on raskem omaks võtta, aga kui need on üheskoos tehtud, saame märkimisväärselt paremad tulemused.

AS Quattromedis sündis nimetatud dokument koolituse "Organisatsioon ja juhtimine" käigus. Kodukorra väljatöötamine oli koolituse üks eesmärke. ühine arutelu tööajal ja tööruumides poleks kindlasti nii head tulemust andnud ega ka võimalik olnud, seoses erineva töö iseloomu ning ka erineva tööajalise graafiku tõttu .

Tehes ettepanekuid firma kodukorra toimimise kohta, oleme sunnitud neile ka kaasa mõtlema ning nii sünnivadki kõige paremad ettepanekud, mida ka töötajate endi poolt aktsepteeritakse. Kõige selle juures ei peagi kehastuma surmtõsisteks inspektsioonitädideks, (-onudeks), vaid seda saab teha ka mõnusa huumoriga. Nõndaviisi pool naljaga see "kodukord"? tekkiski, kuid kus igas ettepanekus siiski tõeiva sees oli ning ühised tõekspidamised kirja pandi.

ühiselt loodud dokument sai kui firma testamendiks - nagu 10 käsku!

Toon siinkohal näitena mõned punktid AS Quattromedi kodukorrast :

1. Meie firmas sinatatakse üksteist!

Arusaadav, respekt üksteise suhtes kehtib ka sinatades.

2. Sünnipäevalaps toob tordi! Firma poolt peetakse sünnipäevalast lilledega meeles!

Selge , nii ei pea pead murdma sünnipäevahommikul, kas hakkab midagi juhtuma või salgan vaikselt selle tähtsa päeva maha.

3. Meil on imelised nimelised tassid!

Tavaks on saanud firma poolt kõigile töötajatele omanimeline tass kinkida. Imelise nipi üks eesmärke on selles, et siis ei kipu tassid pesemata vedelema jääma.

4. 4 x aastas on meil ühisüritused väljaspool Quattromedi.

Seda traditsiooni on meil õnnestunud täita 150 %-liselt!


5. Tööajal kontorist eemal viibides, teavitan sellest sekretäri!

Väga armas nõue, ei taha me ju keegi helistades umbmäärast vastust saada, et härra X läks välja ei tea kui kauaks.


6. Koduloomi tööle kaasa ei võeta!

7. Räägin oma firmast ainult head!

Ka sellised probleemid oli vaja omavahel selgeks rääkida.

Seega, ei midagi keerulist ega uut! Samas juhatab ja aitab kergemini sulanduda uue liikme kollektiivi.

Esimese dokumendina tutvustan uuele tööleasujale just firma kodukorra lehte. See ajab nii mõnegi silmad suureks - aga samas saab ta väga hästi selgeks lihtsad kodused reeglid, mida temalt oodatakse ja kuidas siin asjad käivad.

Olen tähele pannud, et ka külalised, kes märkavad stendil kõnealust dokumenti, peatuvad ja tunnevad huvi. (Siinkohal tuli mõte, et peaks selle armsa testamendi ära raamima ja talle meie puhketoa seinale auväärse koha leidma.)

Iga ettevõtte kollektiiv leiab kindlasti just temale sobivad kodukorra tavad ja reeglid. Sinna sobivad väga hästi just need pisikesed koduseadused, mida firma kohustuslikes eeskirjades (sisekorraeeskiri, tuleohutusjuhend jne), ei kirjeldata.

Viibime ju suurema aja oma päevast teise pere seltsis - tööpere seltsis nimelt. Kodukord aitab tekitada korraliku koduse tunde!

Osale arutelus

 • Anne Noop

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Aasta suurejooneliseim sündmus Radisson Blu Sky Hotelis!

Jõulupidu, kui üks ettevõtte olulisemaid sündmusi, on oodatud nii töötajate kui ka koostööpartnerite poolt. Radisson Blu Sky Hotel pakub peohõngulist atmosfääri ning erakordset elamust, mida elevusega oodatakse ja soojusega meenutatakse. Meie eesmärgiks on täita teie soovid ja ergutada maitsemeeli hõrgutistega, milles traditsioonid kohtuvad mitmekesise tänapäevaga.

Viljandi Pärimusmuusika Ait

Viljandi Pärimusmuusika Ait on mõnus koht, kuhu tulla kontserdile, loengusse, seminarile, konverentsile, tähtpäevi pidama ning vaadet ja õhkkonda nautima. Asume Viljandi südames, Viljandi Lossimägedes ja 360-kraadine postkaardivaade on hinna sees.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

Uudised

Teabevara