Kevad-suve büroomood pooldab julgeid lahendusi ja isikupära

Selle aasta kevad-suve kontorimood julgustab klassikalisele rõivastusele lisama originaalsust ning rõhutama kandja isikupära. Tõelised moelemmikud on kingad ja kotid, mis annavad riietusele modernsust ja põnevust Å?ikki üldilmet säilitades.

Tallinna Kaubamaja peamoenõustaja Anu Lõhmuse sõnul on absoluutselt ajatuteks ärimaailma värvideks must, mariin, hall, melange, kaamelibeež, valge ja punane. Kevad-suve moepilt peab erilisteks lemmikuteks näiteks sinist, musta, valget, kollast, hõbedat ja kulda. Lisaks punane, korall, lilla, vesihall, hõbehall, sinakashall, ihuvärvi beež, khaki, pastelltoonid ja klassikaliselt Å?ikk tumesine.

Mustritest on moes selged rütmid, korrapärased mustrid, täpp, triip ja ruut. Samuti loomamustrid, 80ndate värviblokid, fototrükk, lilled, peened ja stiliseeritud õied.

Materjalidest on hinnas kvaliteet, naturaalne kiud. Ka kõikvõimalikud läiked, läbikumavad kangad, sportlik trikotaaž, lina, puuvill, siid ja erinevad segud. Moes on lihtsad ja selged vormid, konkreetsed kangad, ka ebaühtlane pind, kerge korts ja metallikiud kangastes.

Viisakad sortsid ja isikupärased aksessuaarid

Moenõustaja Anu Lõhmuse sõnul on piir asjaliku moega vabaaja rõiva ning vabama vormiga kontorigarderoobi vahel hajunud olematuks. Moes on kleidid, asjalike taskutega päevasärgid, lihtsad taljes jakikesed, viisakad sortsid. "Mini on selle kevade lemmik, aga kontoris tasub olla ettevaatlik. Minimaalne minipikkus, millega ka veel istuda saab, jääb 50 cm kanti,"? sõnas Lõhmus. "Puusal lõppev jakk lühema seelikuga muudab kindlasti kõik kontorid kevadiselt rõõmsaks."?

Suurteks moelemmikuteks on erinevad aksessuaarid: kingad, kotid, sallid, lipsud. Anu Lõhmus soovitas kontorikinga valimise juures arvestada korrektsust ning mugavust, kuid samas proovida katsetada erinevaid lõikeid, värve, ka lakknahka. "Naistele soovitaksin eelistada suletud nina, see mõjub väärikamalt, kuid reegel see ei ole,"? ütles Lõhmus.

Ehete valikul on tema sõnul kuldreegliks vältida kõike, mis koliseb, liigselt domineerib või on materjalilt silmanähtavalt võlts. "Ehk käevõrud pole arvutiga töötades kuigi hea valik, olgu mood neist nii suures vaimustuses kui tahes. Samuti ei kuulu hiigelsuured kõrvarõngad, suled, etnokäsitöö ja kassikuld asjalikku maailma,"? jagas Anu Lõhmus moenõuandeid.

Julge ja korrektne lahendus

Tallinna Kaubamaja peamoenõustaja Anu Lõhmus ärgitas naisi ka kontoris julgemalt riietuma. Tema sõnul on töömaailmast kadunud konkreetsed reeglid, milline peab olema töine king ja kott. Korrektsusest piisab, kuid valik ei pea olema igav. "Kunagine nõue kanda ka kuumal suvepäeval sukki, on täna pigem soovitus. Teksa oli samuti tööelus tabu, aga enam mitte,"? ütles Lõhmus.

Ka kogukamatel naistel soovitas Anu Lõhmus järgida samu moetrende, pöörates erilist tähelepanu aga just erinevatele lõigetele. Tema sõnul on moelõigetest figuurikriitiline mini, samas leidub ka palju just nimelt trendikat avarust, tuunikaid, pikki pealtkantavaid kleite ja muud kehasõbralikku. "Kõik me teame, et tumedad toonid teevad saledamaks, aga ka kirkaid värve pole sugugi põhjust peljata. Kaval on paigutada särav värv sinna, kuhu tahad pilke suunata, näiteks näo lähedusse, kaelusesse, õlale,"? soovitas moenõustaja. "Paljudel suuremat kasvu naistel on imekaunid saledad pahkluud, neid võiks efektsete kingade abil fookusse tõsta."?

Lõbusad sukad

Eesti Kunstiakadeemia moedisaini eriala tudengi Triin Kaivi sõnul on hea nipp muuta jalad pilke püüdvaks ning isikupäraseks, kandes värvilisi mustriga sukki või sukapükse. "Mis saaks olla inspireerivam ja igavasse kontoritöösse vaheldust toovam kui lõbusad, etnohõngulised triibulised või siis roosiliselt romantilised sukad,"? julgustas Kaiv naisi originaalselt riietuma.

Triin Kaiv soovitas kõigil naistel alustada meeleolust, sest kui tuju pole vastav, ei aita ka originaalne ja hoolikalt valitud rõivastus. "Laske kevad südamesse, pange lühem seelik ja värvilised-mustrilised sukad ning punased kingad jalga, ja selle asemel, et ühistranspordis ummikutes istudes vaevalda, võtke kätte ja tehke tööletulekust üks mõnus jalutuskäik."?

Osale arutelus

 • Ly Aunapu

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Pidupäev Hestia Hotel Laulasmaa Spa's

Laulasmaa loodus on maagiline. Just siit on ammutanud inspiratsiooni maailma enim mängitud kaasaegne helilooja Arvo Pärt ja just siin on seetõttu 2018. aasta sügisel avanemas muusikasõprade meka – Arvo Pärdi Keskus. Kust siis veel ammutada häid mõtteid, kui mitte Laulasmaalt?

Viljandi Pärimusmuusika Ait

Viljandi Pärimusmuusika Ait on mõnus koht, kuhu tulla kontserdile, loengusse, seminarile, konverentsile, tähtpäevi pidama ning vaadet ja õhkkonda nautima. Asume Viljandi südames, Viljandi Lossimägedes ja 360-kraadine postkaardivaade on hinna sees.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

Uudised

Teabevara