Oma Maitse toiduklubi avalöök

Oma Maitse toiduklubi alustas ühise toiduvalmistamisega 19. oktoobril.Kursuslaste muljeid võtab kokku gurmaan ja toidublogi www.maitse.tv arendav Indrek Pärli:

Ma pole eriti palju kokakursustel käinud, aga senistel koolitustel on olnud tavaks, et peamiselt istud, jood veini ja vaatad, kuidas proff töötab. Vahepeal korra saad natuke sõrme külge panna. See on küll tore viis õhtut veeta, aga praktilist oskust väga ei anna. Oma Maitse kokakoolis käib asi hoopis teisiti.

Kolmapäeva õhtul kogunes Rocca al Mare kooli õppekööki 10 inimest, kes Kaie Mei ja Markko Mattuse juhendamisel võtsid ette järgmised road: röstitud juurikatest püreesupp Kreeka pähkli pestoga, kanapirukas krahv Tolstoi moodi, ingveri-kõrvitsajäätis kookospiimast.

Kõik ei teinud kõike, vaid inimesed jagati kolme gruppi ja iga seltskond valmistas ühe roa. Inimesed kokkasid tõesti ise, juhendajad liikusid pliitide vahel, andsid soovitusi ja näitasid vajalikke nõkse. Kui oma roa valmimisel tekkis väike paus, sai naaberpliitide juures kaemas käia, kuidas teistel läheb.

Selline korraldus meeldis mulle väga, palju parem kui see variant, et vaatad profi töö ära ja kui pärast kodus üritad midagi taolist kokku keerata, pole kelleltki küsida.

Mina ütlesin kohe, et tahan pirukat teha, kuna jäätisemasinat meil veel kodus pole ja püreesuppi olen ma varem teinud. Kõik road tulid välja huvitavad ja maitsvad, Kreeka pähkli pesto ja kõrvitsa-ingverijäätis ei ole just igapäevased ninaesised. Pirukas oli minu meelest väga maitsev, kindlasti proovin seda veel teha.

Ja oluline moment selle kursuse juures, mida ma pole veel maininud - mitte keegi ei söö omaette nurgas, vaid kui kõigil toidud valmis, kaetakse laud ja süüakse ühiselt. Minu meelest ainuõige ja loomulik korraldus.

Kokkamise ja hiljem ka toidu kõrvale kuulus korralik veinidegusteerimine. Igatahes minule tõesti meeldis, praktiline ja huvitav koolitus.

Kokakooli veinivalik

Roogadega harmoneeruva joogivaliku koostas Brigitty Pürn firmast Finewine, kes andis iga veini kohta ka põhjaliku ülevaate.

Aperitiiviks

TÅ?iilist pärit Terra Andina Sauvignon Blanc on suurepärane kaaslane nii kana- kui ka kalaroogade ja mereandidega. Tänu oma värskele, puhtale ja tsitruselisele iseloomule on vein väga mõnus aperitiivina. Buketis on tunda laimi, nektariini, mandariini. Vein on heas tasakaalus ja rikkaliku järelmaitsega.

Eelroa kõrvale

Röstitud juurikatest püreesupi kõrvale valisin Domaine de Raissac Chardonnay VDP d"™Oc"™i. Et toorained andsid supile kergelt magusa alatooni, koor kreemja struktuuri ja pesto pikantsuse, siis veini puuviljasus ja värske stiil harmoneerusid nauditavaks tervikuks.Veini elegantses aroomibuketis kerkivad esile valged lilled ja mandel. Maitses on tunda küpset ja mahlast pirni.

Lõpunoodid on väga aromaatsed ja püsivad, saatjaks kerged tsitrusenüansid.

Põhiroa täienduseks

Konjakilisandiga kanapirukas krahv Tolstoi moodi leidis väärika kaaslase Terra Andina Chardonnay näol. Veini lopsakas ja värske iseloom - bukett troopilistest marjadest, melonist, aprikoosist, pähklist ja vaevu tajutavast tammenüansist - täiendas suurepäraselt külluslikku, kuid mahedamaitselist pirukat.

Proovi seda veini ka külmade lihalõikudega, küpsetatud valge liha ja kalaga, rikkalikult maitsestatud pastaroogade ja erinevate juustudega.

Järgmine Oma Maitse toiduklubi tuleb kokku 19. detsembril kell 18.00.Menüüs on:* bruschettad kitsejuustu ja ahjukuivatatud tomatiga* puravikurisotto

* kreembrülee

Kui tunned asja vastu huvi ja tahad avardada oma maitsemeeli, siis registreeri end 14. detsembriks meiliaadressil jana.arendi@kirjastus.ee või telefonil 666 2600.

Kursuse hind 600.-Kokakool toimub Maakri 23a asuvas Ajakirjade Kirjastuse köögis.Juhendajaks on Angeelika Kang.Lisaks proovime sobitada toitude juurde erinevaid veine ning iga maitsmisele tuleva veiniga kaasneb väike tutvustus.

Osale arutelus

 • Oma Maitse

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Pidupäev Hestia Hotel Laulasmaa Spa's

Laulasmaa loodus on maagiline. Just siit on ammutanud inspiratsiooni maailma enim mängitud kaasaegne helilooja Arvo Pärt ja just siin on seetõttu 2018. aasta sügisel avanemas muusikasõprade meka – Arvo Pärdi Keskus. Kust siis veel ammutada häid mõtteid, kui mitte Laulasmaalt?

Viljandi Pärimusmuusika Ait

Viljandi Pärimusmuusika Ait on mõnus koht, kuhu tulla kontserdile, loengusse, seminarile, konverentsile, tähtpäevi pidama ning vaadet ja õhkkonda nautima. Asume Viljandi südames, Viljandi Lossimägedes ja 360-kraadine postkaardivaade on hinna sees.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

Uudised

Teabevara