Mulle tuli kutse

Külalisele algab vastuvõtt kutse tähelepanelikust läbilugemisest. Sealt saab täpse juhendi, mida pererahvas teilt ootab, sest juhul, kui kutse vastu võtate, on nende soovide täitmine teile seaduseks.

Korralikult vormistatud kutse annab teada, kes on kutsuja, keda kutsutakse (kas ainult teid või ka abikaasat, kaaslast), mis puhul kutsutakse, millal ja kuhu minna, mida panna selga ja millal ning kuhu teatada osavõtust. Kui kutse ei olnud korrektselt vormistatud või ei lugenud te seda läbi, võite sattuda vastuvõtul piinlikku olukorda (ebasobiv riietus, hilinemine jne).

Kui kutse läbilugemisel jääb midagi arusaamatuks, tuleb kindlasti helistada ja üle küsida.

Vastuvõtule saabumise aeg kõigub 30-40 minuti piirimail. Kõik on hästi, kui tulla 15 minutit enne määratud aega, aga pahaks ei panda ka 15 minutit hilisemat tulekut. Küll on soovitav olla täpne juhul, kui kutsele on märgitud, et vastuvõtt algab kontserdi või kõnedega.

Kui kutsele on märgitud: hr Saar avec, siis tähendab see, et ta on oodatud koos kaaslasega.

Enamasti on igal kutsel korraldaja palve anda teada, kas saajal on võimalik seda vastu võtta: olgu see siis emakeelne väljend "palun teatada", "äraütlemised" või rahvusvaheliselt teatud-tuntud R.S.V.P. (lühend prantsuskeelsest re-pondez s'i1 vous plait'st - vastake palun!).

Kui kutsel on märge:                                   R.S.V.P.                                  tel x xxx xxx                                   äraütlemisel

                                  16.11. 2005

tähendab see, et kui kutsutu ei saa kutset vastu võtta, helistab ta 16. novembril ja annab oma otsusest teada.

Kutsel märgitud rõivastus on samuti kohustuslik. Kui on kirjutatud "tume ülikond", ei panda selga frakki. Ei ole viisakas olla riietatud paremini kui pererahvas või ülejäänud külalised. Tume ülikond võib teatud olukorras küll asendada frakki, kuid mitte iialgi vastupidi. Daamid valivad oma rõivastuse vastavalt härra riietusele.

Eelkõige suurte vastuvõttude puhul võib kutsel olla meile veidi võõras märge "kutse palutakse sisenemisel esitada", sest paraku leidub nii meil kui mujal inimesi, kes satuvad peole kutsumata. Kui teil palutakse sisenemisel kutse esitada, ei ole selles midagi solvavat. Vastupidi, korrektne külaline näitab kutset küsimatagi. Kui kutse on maha ununenud, võib alati vaikselt paluda külaliste nimekirjast järele vaadata, et te ikka olete kutsutud.

Osale arutelus

 • Tiina Tšatšua

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Aasta suurejooneliseim sündmus Radisson Blu Sky Hotelis!

Jõulupidu, kui üks ettevõtte olulisemaid sündmusi, on oodatud nii töötajate kui ka koostööpartnerite poolt. Radisson Blu Sky Hotel pakub peohõngulist atmosfääri ning erakordset elamust, mida elevusega oodatakse ja soojusega meenutatakse. Meie eesmärgiks on täita teie soovid ja ergutada maitsemeeli hõrgutistega, milles traditsioonid kohtuvad mitmekesise tänapäevaga.

Pidupäev ajaloolises Roseni Tornis

Eksklusiivsed peoruumid - Roseni Torni väga hea asukoht südalinna tuiksoonel, kaasaegne esitlustehnika ning suurepärane ajalooline interjöör loovad mõnusa keskkonna erinevateks sündmusteks.

Restoranitestid

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

Teabevara