Kontoriõhk võib rikkuda tervist

Niinimetatud kinnine õhk võib tekitada mitmeid tervisehädasid. Tartu ülikooli tervishoiuinstituudi vanemassistent Argo Sooni sõnul mõjutab töökeskkonda kõige enam tööruum: ventilatsioon, valgustus, müra, tolm, mikroobid ja saasteained õhus. Ruumiõhu sündroomi ilmnemise põhjused võivad olla nii töötamine moodsas kontoris kui ka elamine moodsas majas ning suur töökoormus, mille tõttu viibitakse pidevalt ruumis. Põhiliselt kaebavad viletsa õhu ja sellega kaasnevate hädade üle naised.Esmased haigustunnused on kiiresti saabuv väsimus, uimasus, töövõime langus, vahel valutab pea, keskendumisega on raskusi. Ruumiõhk võib tekitada nohu, põsekoopapõletikku, silma sarvkesta põletikku, kopsupõletikku, kopsuastmat,

nakkushaigusi, nahahädasid, iiveldust.

Ruumiõhu sündroom kipub kõige sagedamini esinema mehaanilise ventilatsiooniga ehitistes, harvem vanamoodsal moel ehk akna kaudu tuulutatavates ruumides. Otsest põhjust, miks see on nii, pole leitud. Argo Sooni väitel on enamasti tegemist paljude tegurite üheaegse mõjuga ning tegelik põhjus jääb tihti ebaselgeks. Nagu ka see, miks inimestele sobib aknast tulev õhk paremini kui ventilatsiooni vahendatud õhk. Ometi pärineb see ju ühest-samast kohast - õuest.

Loe edasi NaisteMaailm.ee-st

Osale arutelus

 • Evelin Org

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Pidupäev ajaloolises Roseni Tornis

Eksklusiivsed peoruumid - Roseni Torni väga hea asukoht südalinna tuiksoonel, kaasaegne esitlustehnika ning suurepärane ajalooline interjöör loovad mõnusa keskkonna erinevateks sündmusteks.

Peppersack – tee ajalooliste maitsenaudinguteni

Tallinna vanalinna südames, ajaloolise Raekoja ligidal asuv restoran Peppersack pakub meeldejäävaid maitseelamusi. Lisaks saab nautida mõõgavõitlejate igaõhtust efektset etendust.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

Uudised

Teabevara