Õnnitleme! Oled pääsenud tööintervjuule.

Mõned näpunäited töövestluseks:

Jäta hea esmamulje

Esmamulje tähtsust ei saa tagaplaanile jätta. Nii väljanägemisel kui ka käitumisel on väga suur tähtsus kui võõrad inimesed esmakordselt kohtuvad. Riietu puhtalt ja oma alale sobilikult. Ära mingil juhul "üle riietu"? või muuda oma stiili liigselt, et ei jääks endast teine mulje, mis muidu oled.

Tevita reipalt intervjueerijat kättpidi, esitle ennast ja näita oskust suhelda kui peaks vajalik olema. Näiteks kiida kontori asukohta ja uuri kuidas siia oleks kõige lihtsam saada.

Ole aktiivne

Ära oota, et tööandja küsib lause lauselt kõike sinu kohta käivat, vaid räägi ka omaalgatuslikult endast. Eriti tõsta esile enda sihiteadlikkust ja räägi oma tulevikusoovidest. Ära unusta ka rääkida kuidas oled mõelnud oma unistused täide viia. See annab sinust pildi, et tead, mida tahad ja tead ka kuidas seda saavutada. Sihikindlus ja leidlikkus on hinnatud iseloomujooned igal alal.

Pea meeles: "Tulevikus tahaksin olla juures arendades"¦"¦olen jälginud aktiivselt eriti"¦"¦ja minu arust"¦"¦"¦."

Esitle end kui meeskonnamängijat, sest igas töökohas peab olema võimeline töötama teiste inimestega koos ja ka viljakalt. Räägi endast kui heast tiimitöötajast, too näiteid mõnest harrastusest (kui sul on neid), mis vajavad meeskonnatööd. Täpsusta samas, et oled muidugi ka omaalgatuslik ja saad hakkama ka üksi, kui olukord nõuab.

Proovi seda: "Mulle meeldib meeskonnatöö, kuna see toob esile erinevad vaatenurgad, mis aitavad lahendada probleeme. Kuid ka iseseisvad tööülesanded on meelepärased, sest nendes on isiklikku väljakutset ja saan ikka ja jälle ületada ennast"?

Tee kodutööd ja uuri firma tausta ja tegemisi, näidates sellega endapoolset huvi selle firma vastu. Intervjuul näita, et tead firma kohta nii mõndagi, aga samas küsi lisaks uurivaid küsimusi, et teada saada selle firma kohta veelgi enamat. Tunne huvi ka firma tuleviku kohta.

Pea meeles: "Olen kuulnud, et teie firmes peetakse eriti lugu... . Kui saaksin selle töö, siis millisena näeksite minu positsiooni aasta pärast?"?

Näita oma loovust

Räägi konkreetsete näidetega, kuidas oled enne teinud mõnda projekti ja kuidas oled lahendanud probleemi. See räägib sinust palju rohkem kui lause "olen loov inimene"?. On ka väga positiivne, kui sul on juba valmismõeldud ideid, mis puudutavad uut töökohta. Rääkides oma ideedest, näitad oma loovust ja oskusi. Samas kindlustad, et jääd tööandjale meelde.

Pea meeles:"?Praeguses töökohas on minu vastutada "¦korraldamine. Olen saanud väga head tagasisidet näiteks "¦. Minu arvates samasugust korraldust võiks sobitada ka selles töökohas."?

Ausus on kõige tähtsam

Ausus, endaks jäämine, motivatsioon, huvi üles näitamine - need on väga olulised tegurid, et saada valituks.

Osale arutelus

 • Helle Laan

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Pidupäev ajaloolises Roseni Tornis

Eksklusiivsed peoruumid - Roseni Torni väga hea asukoht südalinna tuiksoonel, kaasaegne esitlustehnika ning suurepärane ajalooline interjöör loovad mõnusa keskkonna erinevateks sündmusteks.

Peppersack – tee ajalooliste maitsenaudinguteni

Tallinna vanalinna südames, ajaloolise Raekoja ligidal asuv restoran Peppersack pakub meeldejäävaid maitseelamusi. Lisaks saab nautida mõõgavõitlejate igaõhtust efektset etendust.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

Uudised

Teabevara