Ernesto Preatoni elu nagu paradiisis

Aastal 1995 kirjutasid Eesti ajalehed esimest korda Ernesto Preatonist. Itaalia päritolu suurärimees oli ostnud Tallinna vanalinna maja ja ajas siin edukalt äri. Preatoni oli kohal suurematel seltskonnaüritustel, teda nägi Eesti tippeliiti kuuluvate härrasmeestega ärilõunatel ning öösiti kallistas ta klubides blonde eesti naisi. Preatonit teadsid aastaks 1997 kõik, kes uudiseid viitsisid lugeda, nii et Kroonikal oli paras aeg temaga intervjuu teha. Kes ta selline on? Kui rikas ta ikkagi on? Sõitsin seda välja selgitama miljonäri luksuslikku villasse Itaalias maalilise Como järve ääres, kus Preatoni näitas lahkelt kõike, mis tal on. Toonase Kroonika lugeja jaoks oli seda piisavalt palju.

Oli septembri algus, kui sain Preatoniga siinse suhtekorraldusbüroo vahendusel kokkuleppe talle Itaaliasse külla sõita. Varem olin teinud Preatoniga intervjuu tema vanalinna kodus - ka siis näitas mees lahkelt varem Tallinna ekslinnapeale Jaak Tammele kuulunud maja kõiki soppe, magamistoas pildi tegemine polnud Preatoni jaoks mingi tabu.

Selles intervjuus loetles ta üles kogu talle kuuluva kinnisvara ning mainis, et kõige kodusemalt tunneb ta end Itaalias asuvas 1250-ruutmeetrises villas. Oli aeg, kus Eestit väisas mitmeid proovireisijaid ja sposatosid ning kõike, mis soliidses riides välismaalane suust välja ajas, ei saanud üks-ühele uskuda. Kui ärimees kiitleb, et tal on Itaalias uhke villa, võiks seda ju Kroonika lugejalegi näidata? Avardaks Kroonika teemaderingi ja senist lähenemisnurka - kuidas elavad Eesti omade kõrval maailma rikkad ärimehed. Milline on nende elustiil, mida söövad ja kus magavad.

Selgitasin suhtekorraldaja Margus Metsa abiga välja, mis ajal viibib Preatoni Itaalias ning bukkisin lennupiletid ja tellisin rendiauto, et Milano lennuväljalt kenasti Itaalia prestii?¾seimasse elupaika Griantesse jõuda.

Kogu tee Milanost villa väravateni oleme Preatoniga telefoniühenduses, sest Milanost 80 kilomeetri kaugusel asuvat Villa Norellat on päris raske leida. Viimaks, õiged mägiteed läbinud, õige tõkkepuu alt sisse sõitnud ja õige värava ees peatununa tervitab meid õues tumedas ülikonnas mees, kollane lips ees.

Preatoni oli siis 53-aastane, pisut hallinev, aga välimuselt igati soliidne ja Å?ikk. Polnud imestada, et ta naistele meeldis. Pururikas pealekauba. Nüüd seisis ta hoovis blond ajakirjanik Eestist, kelle abil sai itaallane pisikese riigi ärimeestele oma mastaapi presenteerida ja nõnda neile kohta kätte näidata.

Loe edasi...

Osale arutelus

 • Ingrid Tähismaa

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Aasta suurejooneliseim sündmus Radisson Blu Sky Hotelis!

Jõulupidu, kui üks ettevõtte olulisemaid sündmusi, on oodatud nii töötajate kui ka koostööpartnerite poolt. Radisson Blu Sky Hotel pakub peohõngulist atmosfääri ning erakordset elamust, mida elevusega oodatakse ja soojusega meenutatakse. Meie eesmärgiks on täita teie soovid ja ergutada maitsemeeli hõrgutistega, milles traditsioonid kohtuvad mitmekesise tänapäevaga.

Viljandi Pärimusmuusika Ait

Viljandi Pärimusmuusika Ait on mõnus koht, kuhu tulla kontserdile, loengusse, seminarile, konverentsile, tähtpäevi pidama ning vaadet ja õhkkonda nautima. Asume Viljandi südames, Viljandi Lossimägedes ja 360-kraadine postkaardivaade on hinna sees.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

Uudised

Teabevara