Tarmo Leinatamme suhtekolmnurk

Kuidas sündisid Kroonika lood? Seda küsimust esitati mulle peatoimetajaks oleku ajal kõige sagemini. Kuidas te kõike teate? Kust pinget pakkuvaid teemasid leiate? Kas inimesed ise annavad teada, kui neil midagi juhtus? Või on see hoopis ajakirjanike professionaalsus?

Oli nii seda, teist kui ka kolmandat. Enamasti oli heade teemade taga ikka ajakirjanike hea nina erutavate teemade leidmisel ja nende lahtikirjutamisel.

Mõnikord tuli ette ka lugusid, mille trükkiaitamisel oli oma sõna suurel juhusel. Nii näiteks saatis kunagine keskkonnaminister Heiki Kranich aastal 2000 Kroonika toimetusele kirja, kus teatas, et on otsustanud lõpetada 15 aastat kestnud abielu talle kolm last sünnitanud kaasa Valliga ja asunud uude koosellu oma nõuniku Kristel Meieriga. Kranich põhjendas oma julget sammu ise esimesena kiri saata Õhtulehes ilmunud uudisega, mis teda oli sügavalt kurvastanud. Seal ilmunud loos väideti, et Kranich on jätnud abikaasa kolme lapsega saatuse hooleks ning eelistab aega veeta hoopis oma veetleva nõuniku seltsis. "Kui ma nägin selle uudise tagajärgi - mõlemat naist nutmas -, tundsin häbi," kirjutas Kranich. "Ma olen kogu elu üritanud olla vähemasti iseenda vastu aus. Omateada pole ma kellelegi näkku valetanud. Jah, ma olen jätnud tõtt rääkimata ning tean, et see õrn piir valetamise ja tõerääkimise vahel on liigagi tihti olnud palju lähemal kui käeulatuses. Aga ma pole kunagi pidanud häbenema iseenda ees."

Kranich kirjutas veel: "Pärast 15 aastat kooselu tunnistasime abikaasaga teineteisele, et jah, see on läbi. Kuigi oleme püüdnud seda suhet lappida, jõudsime ühel hetkel selgusele, et sellest ei tule midagi välja - mõnikord väsivad ära ka kõige ilusamad asjad. Ma ei heida oma naisele midagi ette ning tema mulle ka mitte."

Kirja lõpus ütles Kranich, et tahab meid kui seltskonnaajakirja toimetust teavitada ise oma elumuutusest, mitte jääda ootama õelaid kuulujutte ja uudise peale välja ilmuvaid "heasoovijaid".

Ministri avameelsele kirjale järgnes pihtimuslugu kolmel ajakirjaleheküljel, kus Kristel Meieril oli sõnatu pildil olija roll. Rääkis ainult Kranich ja rääkis ministri kohta üllatavalt avameelselt ning emotsionaalselt, kedagi solvamata ega süüdistamata. See oli Kroonika ajaloos esimene - ja minu mäletamist mööda ka viimane - juhtum, kui kõrges ametis olev poliitik teavitas meid ise oma abielulahutusest.

Romanss Israelis

Aga oli ka teistsuguseid juhuseid. Näiteks sõitis Kroonika esindus 1999. a. juunis Israelis peetud Eurovisiooni lauluvõistlusele reportaa?¾i tegema, ent sattus muu hulgas reisile teineteist leidma tulnud tuntud mehe ja naise lembeloo otsa. Juhuse poolt kättemängitud stoori erutas Kroonika lugejate meeli tervelt kolmes ajakirjanumbris. Keskseteks tegelasteks olid selles Eurovisiooni "kulddirigent" Tarmo Leinatamm ja geniaalne laulusõnade autor Kaari Sillamaa. Loe edasi

Osale arutelus

 • Ingrid Tähismaa

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Pidupäev Hestia Hotel Laulasmaa Spa's

Laulasmaa loodus on maagiline. Just siit on ammutanud inspiratsiooni maailma enim mängitud kaasaegne helilooja Arvo Pärt ja just siin on seetõttu 2018. aasta sügisel avanemas muusikasõprade meka – Arvo Pärdi Keskus. Kust siis veel ammutada häid mõtteid, kui mitte Laulasmaalt?

Viljandi Pärimusmuusika Ait

Viljandi Pärimusmuusika Ait on mõnus koht, kuhu tulla kontserdile, loengusse, seminarile, konverentsile, tähtpäevi pidama ning vaadet ja õhkkonda nautima. Asume Viljandi südames, Viljandi Lossimägedes ja 360-kraadine postkaardivaade on hinna sees.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

Uudised

Teabevara